20.08.2018
LJ
33° / 16°
17.08.2018, 11:23 / Lina Eržen

“Ko me kdo vpraša, če imam kakšno željo, pomislim, da bi si želela le še pet minut pogovora z njo.” Ana Lukner Roljič govori o svoji mami, ki je pred devetimi leti zbolela za demenco. Bolezen je hitro napredovala in kmalu se ni več zavedala sveta okrog sebe. Ana je bila navajena, da se veliko pogovarjata. Vedno je cenila njen nasvet. A nenadoma mame zanj ni več mogla prositi. Spremljati, kako starš postaja vse bolj odsoten in si ne more več zapomniti niti tvojega imena, pa je zelo boleče.

Video » Arhiv

Katie

Transplantacija obraza ji je spremenila življenje

17.08.2018

Katie je bila perspektivna najstnica in prava lepotica, ko se je pri 18-ih letih zaradi strtega srca ustrelila v obraz. Transplantacija obraza ji je sedaj spremenila življenje.

Novice

 • 17.08.2018, 08:15

  Med športno aktivnostjo naprezate mišice in porabljate energijo. Da bi se telo lahko okrepilo in regeneriralo do naslednje športne aktivnosti, pa morate v pol ure po njenem koncu nekaj pojesti. Pomagalo bo, da že s seboj nosite kak prigrizek. A po čem poseči?

 • 16.08.2018, 10:35

  Rak na debelem črevesu je pri nas drugi najpogostejši rak. Na tem mestu je tudi po smrtnosti. Ker se lahko dolgo razvija brez simptomov, ga pogosto ne odkrijejo pravočasno. A kaj lahko naredimo, da bi se pred njim zaščitili? Študije kažejo, da lahko za preventivo veliko naredimo s pravo prehrano. In londonski raziskovalci so odkrili, da ta mora vključevati ohrovt, zelje in brokoli.

 • 17.08.2018, 08:15

  Redna športna aktivnost ne vpliva ugodno le na fizično, temveč tudi na duševno zdravje. Tisti, ki se s športom ukvarjajo večkrat na teden, imajo v povprečju z duševnim zdravjem manj težav kot tisti, ki se s športom sploh ne ukvarjajo. To je pokazala ameriška študija, ki je ugotovila, da je rezultat še boljši, če med športno aktivnostjo tudi ustvarjamo in krepimo odnose z drugimi ljudmi.

 • 16.08.2018, 11:26

  Če ste taki kot večina ljudi, verjetno vsak dan vedno znova jeste enak zajtrk, ki se ga sčasoma že naveličate. V tem primeru vam predstavljamo recept za zajtrk, ki vam bo pomagal izgubiti nekaj odvečnih kilogramov in zmanjšati vnetja v telesu.

 • 16.08.2018, 11:43

  Driska je neprijetna težava, ki se pogosto pojavi, ko smo na dopustu, še posebej, če pride do zastrupitve s hrano zaradi bakterijske ali virusne okužbe. Preverite, kako ravnati, če se pojavi driska in kakšno prehrano je dobro jesti v tem času.

 • 17.08.2018, 11:22

  Vas mučijo krči v nogah, trzanje očesa, utrujenost, morda celo neredno bitje srca? To so lahko simptomi, ki kažejo, da vam v telesu primanjkuje magnezija. Pogosto ne pomislimo, da lahko svoje težave rešimo že z bolj uravnoteženo prehrano. Morda uživate premalo živil, ki vsebujejo magnezij.

 • 17.08.2018, 09:23

  Včeraj je v 76. letu starosti umrla kraljica soula Aretha Franklin, ki se je borila z redko obliko raka trebušne slinavke. Gre za obliko raka, ki ubije kar 80 odstotkov ljudi, ki jim ga diagnosticirajo. Franklinova se je spopadala z bolj redko in manj agresivno obliko, imenovano nevroendokrini tumor, a bitko z njim vseeno izgubila. A zakaj je raka trebušne slinavke še vedno tako težko zdraviti in zakaj toliko bolnikov umre zaradi te bolezni?

 • 14.08.2018, 15:18

  Banane so eden najbolj priljubljenih sadežev na svetu, saj so odličnega okusa, nas nasitijo in so izjemno hranljive. Preproste so tudi za to, da jih vzamemo s seboj v službo ali na pot in imamo tako zdrav in hranilen prigrizek. K sreči tudi niso drage.

 • 14.08.2018, 12:26

  Avstralska učiteljica plesa Jessica Cainieri je na svojo obletnico poroke izvedela, da ima Ne-hodginov limfom v tretji fazi. Za Mail Online Female je povedala, da je bila grozljiva novica zadnja stvar, ki jo je pričakovala pri svojih 28-ih letih in na svojo prvo obletnico poroke.

 • 14.08.2018, 07:57

  Ženske v menopavzi bi morale v svojo prehrano vključiti hrano, kot je tofu. Živila iz soje bodo povečala zdravje njihovih kosti. Njihova mineralna gostota se namreč zaradi hormonskih sprememb v času menopavze začne zmanjševati. To pa lahko povzroči osteoporozo.

Iskanje po vsebini

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prebavne težave

Ste se že kdaj spopadali z vnetjem mehurja?

Uporabne povezave