22.07.2018
LJ
24° / 16°
20.07.2018, 08:14 / K.B.

Umivanje zob, nitkanje in redni pregledi pri zobodravniku so ključnega pomena za dobro zdravje naših zob. A pomembno je tudi, kaj jemo. Vsi že dobro vemo, da sladkor in sladkarije uničujejo naše zobe, a to niso edina živila. Tudi nekatera zdrava živila so lahko za naše zobe nekoliko problematična. Preverite, katera.

Novice

 • 19.07.2018, 14:29

  Zasebni detektiv je razkril 12 opozorilnih znakov, ki lahko kažejo na to, da vas partner vara. Prav tako tudi 5 korakov, kako ga soočiti s tem, da veste, da se nekaj dogaja.

 • 20.07.2018, 08:15

  O jemanju kontracepcijskih tabletk je veliko dilem in številne ženske in dekleta se tej obliki kontracepcije izogibajo zaradi mitov, ki krožijo o njih. Ginekologinja in porodničarka Tinkara Srnovšek, dr. med., je v ta namen pripravila seznam najpogostejših mitov o kontracepcijskih tabletkah, ki so bili objavljeni na izobraževalnih plakatih za laično javnost. Tukaj je nekaj izmed njih.

 • 19.07.2018, 08:06

  Vse več raziskav se po svetu ukvarja s tem, ali ima črevesje v našem telesu pomembnejšo vlogo, kot smo do sedaj mislili. V njem seveda potekata zapletena procesa prebave in presnove. Toda raziskovalci se ukvarjajo tudi s hipotezo, da lahko stanje v našem črevesju vpliva še na kaj drugega, denimo na naše počutje ali pojav avtoimunskih bolezni.

 • 18.07.2018, 14:24

  Vsak dan se soočamo s številnimi prehranskimi izbirami, ki lahko vodijo do tega, da se prehranjujemo zdravo ali nezdravo. Bomo izbrali sadni ali navadni jogurt? Bomo za zajtrk izbrali jajca ali kosmiče? Samo z izbiro živil lahko močno pripomoremo k izgubi odvečnih kilogramov in k bolj zdravemu življenjskemu slogu. Ali veste, katera živila so bolj zdrava za vas? Preverite s kvizom.

 • 17.07.2018, 14:08

  Barva vašega urina vam lahko pove, ali ste spili dovolj vode ali ne, kar je pomemben podatek v vročih poletnih mesecih. Urin je običajno v različnih odtenkih rumene barve. Bolj kot je rumen, bolj verjetno je, da ste dehidrirani. Kaj pa pomeni, če je vaš urin rdeč ali oranžen? Preverite.

 • 19.07.2018, 16:08

  Američanka Mag Murphy je na svojem Facebook profilu objavila videoprispevek, v katerem je pokazala poškodbe kože na obrazu, ki so posledica sončenja v solariju. V posnetku je povedala, da jo obraz tako boli, da bi ga najraje namočila v sod z vlažilno kremo. A na žalost to ni edina negativna posledica sončenja v solariju.

 • 18.07.2018, 13:27

  28-letna bodybuilderka je razkrila, kako je še lansko leto prestajala kemoterapijo, se borila z rakom in komaj prehodila nekaj metrov, sedaj pa vsakodnevno telovadi in celo tekmuje proti najboljšim bodybuildarkam na svetu.

 • 19.07.2018, 08:08

  Ko je bila Shirley Webb stara 76 let, je komaj hodila po stopnicah. Toda namesto da bi se vdala in si govorila, da je to pričakovana posledica staranja, se je odločila, da se bo borila. S takrat 16-letno vnukinjo je začela hoditi v telovadnico. In štiri leta pozneje jo kličejo kar Herkul.

 • 17.07.2018, 15:55

  Počitnice za večino pomenijo sprostitev in za veliko ljudi tudi uživanje v hrani. A mož in žena, ki sta skupaj izgubila 61 kilogramov, sta svoje zadnje počitnice izkoristila za bolj zdrav slog življenja in uspelo jima je neverjetno.

 • 17.07.2018, 07:56

  Vse leto smo čakali, da sončni žarki znova pobožajo našo kožo. A ko le pridemo na dopust, se lahko hitro zgodi, da naša bela koža ne prenese tako velike spremembe in da po prvih dneh sončenja utrpimo hude sončne opekline. Vsi vemo, kako je to. Na plaži se ne zdi tako hudo, zvečer pa se lahko pojavijo hude opekline in naslednji dan obžalujemo prekomerno sončenje. Kaj torej storiti, ko nastanejo opekline?

Iskanje po vsebini

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave