18.10.2018
LJ
21° / 11°
17.10.2018, 11:35 / Katja Benčina

Koža na ustnicah prične srbeti, postane rahlo napeta in malo skeli. Pozneje nastane blaga oteklina, ki pordi. Pojavijo se mehurči s prozorno vsebino in razvije se neprijetni herpes, ki traja 10 do 14 dni.

Novice

 • 17.10.2018, 10:09

  Imate radi piškote, a hkrati radi živite zdravo? Potem si kar sami doma pripravite zdrave in okusne piškote, po katerih se ne boste redili in boste hkrati poskrbeli za zdravo srce in vitko linijo. Gre za cimetove piškote iz ovsenih kosmičev in pirine moke, ki si jih lahko privoščite zjutraj ob skodelici kave.

 • 16.10.2018, 07:44

  Vaša ščitnica je majhna žleza na vašem vratu, ki ima velik vpliv na vaše telo. Proizvaja namreč ščitnične hormone, ki so odgovorni za presnovo, utrip srca, temperaturo, razpoloženje in še veliko več. Premalo aktivna ščitnica pomeni, da vaša ščitnica ne proizvaja dovolj ščitničnih hormonov, zaradi česar se lahko spopadete s številnimi težavami.

 • 15.10.2018, 13:55

  V mešalnik vržemo kar nekaj sadja in zelenjave pa še kakšne oreščke in semena ter imamo občutek, da smo za svoje zdravje kar nekaj naredili. Pa je smuti res zdrav? Sadje in zelenjava in semena in oreščki so vsekakor živila, ki nam izredno koristijo. Toda bi bilo morda bolje pojesti cele? To smo vprašali prehransko strokovnjakinjo Mojco Cepuš.

 • 16.10.2018, 07:46

  Že dlje časa velja navodilo, da se z uživanjem dovolj vode lahko izognemo neprijetnemu vnetju mehurja. Sedaj pa je to potrdila tudi študija medicinske fakultete univerze v Miamiju. Uživanje zadostnih količin vode prepreči, da bi se v mehurju nabirale bakterije, ki okužbo povzročijo.

 • 11.10.2018, 07:59

  "Očala so me motila zaradi prask na steklih, hitro so se zapackala. Včasih me je zaradi okvirjev bolela tudi glava," pove Mojca Plestenjak in doda, da se je zato posluževala kontaktnih leč, ki pa so jo vedno bolj motile, pojavljala se ji je srbečica, oči so jo pekle. Zaradi slabega vida in omenjenih težav je že dalj časa razmišljala o laserski odpravi dioptrije, pred kratkim pa se ji je želja končno uresničila. Nad rezultatom operacije je več kot navdušena.

 • 18.10.2018, 12:43

  Bila je na veliko dietah in pravi, da se je trudila shujšati, kar pomni. Že kot najstnica je vedno poskusila vsako dieto, ki je obljubljala, da jo lahko pripelje do tako želene vitkosti. Zaradi tega pa je razvila zelo nezdrav odnos do hrane – zanjo je postala način, da se nagradi ali kaznuje. Toda uspelo ji je te slabe vzorce spremeniti.

 • 16.10.2018, 14:43

  V Sloveniji je možganska kap na tretjem mestu glede na vzrok smrti. Zaradi staranja prebivalstva se stopnja umrljivosti zaradi možganske kapi vsako leto podvoji. Okoli 4400 Slovencev se vsako leto spopade z možgansko kapjo, okoli 2100 jih umre. A kaj se v resnici zgodi, ko se pripeti možganska kap?

 • 12.10.2018, 11:50

  Bi radi imeli bolj zdravo težo in izgubili odvečno maščobo, ki vam škoduje? Največja napaka pri doseganju tega cilja bi bila, da bi se zajtrku odrekli. To je prvi obrok po krajšem postu, ki se zgodi, ko spimo. Zajtrk je nujni obrok, s katerim našemu telesu vlijemo novo energijo. In če želite shujšati, morate več jesti prav v prvem delu dneva. Morate pa znati izbrati prava živila.

 • 12.10.2018, 10:25

  Pojem stres je po eni strani tako zelo neoprijemljiv, po drugi pa zagotovo ni osebe, ki ga ne bi že kdaj okusila. Stres je v veliki meri povezan z našim dojemanjem vsakodnevnih izzivov - za nekoga je stres lahko že najmanjši odklon od predvidenega vsakdana, obstajajo pa tudi takšni, ki se s stresom sploh ne ukvarjajo, saj znajo njegov vpliv obrniti v svoj prid. Veliko je torej samo v ’naši glavi’.

 • 15.10.2018, 13:16

  Ko smo prekomerno težki, pogosto deluje nemogoče, da bi lahko izgubili odvečno težo. Zato ne želimo le ves čas ponavljati, kako pomembno je za naše zdravje, da te kilograme izgubimo. Želimo tudi objavljati izkušnje ljudi, ki jim je uspelo. Če je uspelo nekaterim, lahko tudi vam. Žal je pri hujšanju potrebno veliko vztrajnosti.

Iskanje po vsebini

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Tek

Ali tečete zunaj tudi v hladnih dneh?

Uporabne povezave