16.01.2019
LJ
/ -1°

Prof. Karmen Pograjec Rus, defektologinja

Defektologinja, ki dela z otroki s posebnimi potrebami in njihovimi starši.

Karmen Pograjec Rus
Karmen Pograjec Rus

Zaposlena je na osnovni šoli, kjer se ukvarja z učenci, ki imajo specifične učne težave ali primanjkljaje na posameznih področjih učenja. Težave so lahko posledica socialnih, emocionalnih, kognitivnih faktorjev ali pa so odraz nepojasnjenih vzrokov, ki so nastali v času razvoja. Njeno delo ni usmerjeno le na učno pomoč, temveč tudi na diagnostiko ali prepoznavanje težav, ki se pojavijo pri posameznem učencu tekom razvoja, nudenje pomoči, svetovanje staršem, učiteljem in vzgojiteljem ter usmerjanje na ustrezno institucijo.

Za učence, ki imajo težave na posameznih segmentih, pripravlja individualizirane programe dela, skupaj z njimi razvija ustrezne oblike dela in metode za premagovanje ali kompenziranje določenega primanjkljaja, ki je lahko vzrok učenčeve neuspešnosti, slabe samopodobe in samospoštovanja.
 

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave