17.01.2019
LJ
/ 6°
Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Hrana
Zaščiti svojo DNK s pravilno prehrano
Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko

17-letnica preživela raka jajčnikov. Opozarja na naslednje simptome

Caly Bevier se je leta 2015 ravno vrnila z družinskih počitnic v Orlandu, ko je skupaj s svojo mamo spoznala, da je nekaj hudo narobe z njo. Njen trebuh je bil napihnjen, ves čas je bruhala in počutila se je grozno.

Caly Bevier
Caly je imela napihnjen trebuh, bruhala je in bilo ji je slabo. Leto dni pred tem ji je na trebuhu zrasla majhna bulica, ki jo je ignorirala. (Foto: Facebook)

Na prvi pogled je bilo videti, kot da je 15-letnica noseča, zato jo je zdravnica vprašala, ali je to mogoče. ''Nato je rekla, da je edina druga možna stvar tumor na jajčnikih. Odgovorila sem ji, da gre potem verjetno za to,'' je za revijo People povedala Caly Bevier. Zdravniki so kmalu odkrili, da ima mlada navijačica iz Ohia v resnici dva kilogramski tumor na jajčnikih in da trpi za redko obliko raka na jajčnikih, ki je bil pri njej v tretji fazi. Caly je preživela tri mesece v bolnišnici in prestala 21 kemoterapij.

Preberite še: 4 zgodnji simptomi raka jajčnikov, ki jih mora poznati vsaka ženska

Caly Bevier
Raka jajčnikov je premagala, sedaj pa bi rada druge opozorila na simptome, ki jih lahko prepoznajo. (Foto: Profimedia)

Njen oče Adam Bevier, ki je profesionalni gasilec, je dejal, da je raka kmalu premagala. ''Po zdravljenju so nam rekli, da je rak v mirovanju. Imeli smo veliko srečo, da je naša hči premagala raka v tretji fazi.'' Caly pravi, da ji je njena odločnost, da bolezen premaga, pomagala skozi težke čase. ''Ves čas sem si govorila, da moram ostati pozitivna. Vedela sem, da bo na koncu vse v redu. Ko greš skozi nekaj tako težkega, spoznaš, kako pomembne so majhne stvari v življenju. Bolezen me je spremenila.''

Sedaj je rak v remisiji že dve leti, Caly pa si želi, da bi več ljudi poznalo znake raka na jajčnikih, saj jih je težko prepoznati. ''Meni je leto dni prej na trebuhu zrasla bulica, ki sem jo ves čas ignorirala. Nisem si mislila, da gre lahko za kaj resnega ali da je lahko sploh problematična,'' priznava.

Njena zdravnica Dagmar Stein iz pediatrične bolnišnice Promedica Toledo Children's Hospital pravi, da je imela Caly izjemno redko obliko raka na jajčnikih. A da so nekateri simptomi, ki jih lahko prepoznamo. ''Bolečina v hrbtu in trebuhu, pekoč občutek ub zaprtje ... Gre za zelo nespecifične simptome, zato je raka jajčnikov zelo težko odkriti pravočasno. V resnici ne boste čutili ničesar, dokler rak ne bo že velik. Prav zato je ta oblika raka lahko smrtonosna za ženske.''

Caly so morali odstraniti levi jajčnik in jajcevodno cev, a bo kljub temu v prihodnosti lahko imela otroke.  Sedaj se že veseli svoje prihodnosti. Pred dvema mesecema se je sedaj 17 letna Caly preselila v Los Angeles, da bi sledila svojim sanjam in postala pevka. ''Od nekdaj sem rada pela. Moj dedek mi je vedno rekel: 'Nekega dne boš zvezda', a sama s tem nisem nikoli ničesar naredila.'' Zaradi diagnoze se je odločila, da bo sledila svojim sanjam in uresničevala svoje naravno dane potenciale.

Caly Bevier
Zaradi bolezni je spoznala, da mora slediti svojim sanjam in se preselila v Los Angeles, kjer bo skušala narediti kariero iz svojega pevskega talenta. (Foto: Profimedia)

Najstnica je že zmagala na šolskem tekmovanju mladih talentov, a zaradi bolezni s tem ni nadaljevala. Vse dokler ni spoznala prijateljice v bolnišnici, ki se je prav tako spopadala z rakom. Postali sta prijateljici in Caly je pela na dobrodelnem koncertu, kjer so za njeno prijateljico zbirali sredstva. Oče prijateljice jo je posnel, ko je pela in njen nastop objavil na YouTubu. Posnetek je kmalu postal priljubljen na spletu in celo pristal v The Ellen DeGeneres Show. Caly je zato kmalu pričela tekmovati tudi v oddaji Amerika ima Talent in leta 2016 pristala v polfinalu. ''Spoznala sem, da lahko imam kariero v glasbeni industriji.'' Januarja je dobila svojega menedžerja in pričela sodelovati z ljudmi, ki pišejo pesmi za Katy Perry in Jasona Derulo.  Kljub težki preizkušnji v najstniških letih, tako Caly sedaj sledi svojim sanjam in življenje zajema s polno žlico.

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 1
TeutonicKnight 14.09.2018 06:09:49
mala princeska pogumna.....
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave