21.06.2018
LJ
32° / 17°
Lubenica To vas zagotovo osveži! Trebuh Narobe smo se lotili hujšanja. Tu je ključna napaka, ki jo delamo naprava ReduStim
ReduStim – napovejte vojno trdovratnim maščobam
Amar Samad ''Počutim se, kot bi se spet rodil''. Poglejte ga danes

27-letnik je danes popolnoma neprepoznaven! Poglejte ga nekaj let prej

27-letnemu Arisi Paulu iz Nigerije so pred tremi leti diagnosticirali Hodgkinov limfom, ki se je na njegovem vratu razrasel v ogromno tvorbo. Mladi Nigerijec nujno potrebuje operacijo, da bi mu tvorbo odstranili, a si je ne more privoščiti. Zdaj prosi za pomoč in po spletni strani GoFundMe zbira dobrodelna sredstva.

27-letnik trpi za rakom - 1
27-letni Arisa Paul je zaradi raka popolnoma neprepoznaven. (Foto: gofundme.com)

Smrtonosno bolezen Hodgkinov limfom so 27-letnemu Arisi Paulu diagnosticirali pred tremi leti, ko se mu je sesul svet. Vsekakor ni pričakoval, da bo pri tako rosnih letih zbolel za rakom. Družina je takrat vse svoje premoženje vložila v zdravljenje, a njihova sredstva so pošla. Zaradi bolezni je danes Arisa Paul že popolnoma neprepoznaven, možnost za preživetje pa mu ponuja operacija, ki bi jo izvedli v Veliki Britaniji. A na žalost si je mladi Nigerijec ne more privoščiti. Trenutno je bolnišnici dolžan še za zdravljenje s kemoterapijo, ki ga je prestajal zadnjih pet mesecev.

27-letnik trpi za rakom - 8
Arisa Paul pred boleznijo. (Foto: gofundme.com)

Na pomoč mu je tako priskočila prijateljica Cynthia Nnadi, ki živi v Londonu. Na spletni strani GoFundMe je ustvarila njegov profil in zapisala: ''To je urgentna prošnja za mojega dragega prijatelja. Moj nekdanji sošolec Arisa Paul se že nekaj let spopada z rakom in nujno potrebuje nadaljnje zdravljenje. Ker se z rakom spopada že več let, je družina za zdravljenje porabila že ves denar in ne more več plačati nadaljnjih stroškov zdravljenja, ki ga nujno potrebuje.''

Zdravnikom je uspelo nekoliko zmanjšati velikost tumorja s kemoterapijo. A čez leto dni mu je na vratu začela rasti tvorba, ki je postala tako velika, da je mladi Arisi skorajda neprepoznaven. Tudi nadaljnje zdravljenje s kemoterapijo ni pomagalo, in zdravniki so mu povedali, da nujno potrebuje operacijo in zdravljenje z radioterapijo.

Paulu je do zdaj na spletni strani uspelo zbrati 15.000 evrov, Cynthia pa je pozneje zapisala: ''Govorila sem s Paulom in zagotovil mi je, da je v dobrih rokah. Njegova družina dela vse, kar je v njeni moči, da bo prejel najboljšo pomoč. Trenutno še urejajo vizum, s katero bi mu dovolili vstop v ZDA ali Veliko Britanijo, da bi lahko prišel na zdravljenje. V stiku pa so tudi z onkologi iz ZDA in Velike Britanije, ki so podali približno oceno, koliko bo stalo njegovo zdravljenje. Nobene od ponudb še niso sprejeli, saj vsi zahtevajo ogromne količine denarja.'' 27-letnika trenutno še zdravijo v Nigeriji, a v kratkem načrtujejo odhod v razvite države, da bi mu lahko nudili ustrezno zdravniško pomoč. ''Hvala vsem za pomoč. Za ves trud, ki ste ga vložili v to, da bi pomagali Paulu , smo vam izjemno hvaležni. Naj vam bog poplača,'' je še zapisala.

27-letnik trpi za rakom - 5
(Foto: gofundme.com)
27-letnik trpi za rakom - 4
(Foto: gofundme.com)
27-letnik trpi za rakom - 3
(Foto: gofundme.com)
27-letnik trpi za rakom - 6
(Foto: gofundme.com)
27-letnik trpi za rakom - 7
(Foto: gofundme.com)

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 5
kajpavzdevek 02.03.2016 23:39:09
Kam gre ta svet ! Za take stvari pa je katastrofa da se mora reševat na temo denarja. Zastonj, takoj....Če je tako res ampak jaz skoraj ne verjamem da se nebi najdla sama država to pomagat ali posameznik ?
Antitrust 02.03.2016 18:34:24
Take operacije bi morale biti zastonj ! Ne vem zakaj doktorji morajo še za to kasirat..
 
NightStalker 02.03.2016 16:25:46
naj prosi t.b. joshuo
 
Robocop-56 02.03.2016 13:33:02
bori se sam to ti še ostane upam da boste uspeli zbrat dovolj denarja in opravit operacijo ki je nujna veliko sreče mu želim
slayer2 02.03.2016 10:08:06
Grozno.Upam da mu rata!!!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave