14.11.2018
LJ
14° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...

8 simptomov slabo delujočih ledvic, ki jih ljudje radi ignorirajo

Naše ledvice vsak dan prefiltrirajo od 150 do 180 litrov krvi. S tem preprečujejo nalaganje toksinov v telesu in zadrževanje prekomerne količine vode v telesu. Če so naše ledvice poškodovane, je ogroženo naše zdravje. Zato je pomembno, da pravočasno prepoznamo simptome slabo delujočih ledvic. Preverite, kateri so prvi simptomi.

Ledvica
(Foto: iStock)

1. Ko odpovedujejo ledvice, se lahko pojavijo spremembe v uriniranju. To je eden prvih opozorilnih znakov. Pojavi se lahko:

- bolj pogosto uriniranje;

- pojav pene v urinu ali mehurčkasti urin;

- kri v urinu;

2. Če ledvice ne delujejo pravilno, lahko prihaja do otekanja nog, stopal in rok. Do tega pride, ker dodatna tekočina v vašem telesu ni izločena iz telesa pravilno.

3. Pojavi se lahko utrujenost. Tako mišice kot možgani se zelo hitro utrudijo. Vzrok za to je, da poškodovane ledvice ne morejo proizvajati hormona, imenovanega eritropoietin - gre za hormon, ki naroči našemu telesu, da proizvaja rdeče krvničke, ki prenašajo kisik po telesu.

4. Če ledvice ne izločajo pravilno odpadnih snovi in toksinov iz krvnega obtoka, lahko prekomerno nalaganje le-teh povzroči močno srbečico ali kožne izpuščaje.

Ledvica
(Foto: iStock)

5. Lahko imate okus po kovini v ustih. To se zgodi, ker se odpadne snovi nalagajo v krvnem obtoku in to lahko povzroči okus po kovini v ustih, slab zadah ali občutek, da ima hrana drugačen okus kot prej.

6. Kratka sapa je prav tako lahko znak slabšega delovanja ledvic. Prekomerna količina tekočine se lahko prične nabirati v pljučih in pomanjkanje rdečih krvničk, ki prenašajo kisik po telesu, lahko povzroči, da telesu primanjkuje kisika.

7. Ker možgani ne dobijo kisika, ki ga potrebujejo, se lahko pojavijo vrtoglavica in težave s koncentracijo.

8. Bolečina v srednjem delu hrbta je prav tako lahko posledica infekcije ledvic ali ledvičnih kamnov.

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave