11.12.2018
LJ
/ -3°
Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap kašelj Neverjetno, kaj je izkašljal moški Neti Čistila si je nos z neti posodico in tragično preminila

Bil je na obisku pri babici in zgodilo se je to ...

5-letni Mason McNair iz mesta LaGrange v Georgii je dobil hude izpuščaje po telesu, potem ko ga je na počitnicah pri babici ugriznil okuženi klop. Kot kaže, je prenašal tako imenovano rocky mountain mrzlico, bakterijsko okužbo, ki lahko vodi tudi do amputacije udov, izgube sluha, paralize in poškodbe možganov.

Mason
Zdravnik je dečku predpisal antibiotike, a na zadnji dan jemanja zdravil so dečkovo telo prekrili izpuščaji, in to od prstov na nogah do vrha glave. Zdravnik je vztrajal, da je bila to reakcija na antibiotike, a Danielle ni prepričal. (Foto: Facebook)

Mason McNair je bil prejšnji mesec na obisku pri babici, ko so stari starši v njegovem popku našli klopa. Naslednji dan je bil njegov trebuh ves rdeč in otečen, zato sta bila dedek in babica zaskrbljena, da je bil klop okužen, in njegova  mati Danielle ga je odpeljala k zdravniku. Za People magazine je povedala: ''Predel okoli popka je bil rdeč in otečen. 15 centimetrov premera okoli popka je bilo vse otečeno. Videti je bila res kot huda infekcija.''

Preberite še: Sedela je na svojem vrtu, ko se je zgodilo to ...

Mason
5-letni Mason McNair iz mesta LaGrange v Georgii je dobil hude izpuščaje po telesu, potem ko ga je na počitnicah pri babici ugriznil okuženi klop. (Foto: Facebook)

Zdravnik je dečku predpisal antibiotike, a na zadnji dan jemanja antibiotikov so dečkovo telo prekrili izpuščaji, in to od prstov na nogah do vrha glave. Zdravnik je vztrajal, da je bila to reakcija na antibiotike, a Danielle ni prepričal. Opazila je, da antibiotiki niso delovali, saj je imel še vedno vročino, drisko in se pritoževal nad bolečinami v trebuhu. Prav tako so bili izpuščaji vse večji in večji in vse bolj rdeči. Stanje se je slabšalo, zato je Danielle še enkrat Masona odpeljala k zdravniku. Ta je vztrajal, da je to le posledica zdravil in da se bo v šestih dneh stanje izboljšalo.

Prav zato je Danielle začela kar sama preučevati sinove simptome. Kmalu je odkrila, da njegovi simptomi sovpadajo s simptomi bolezni, imenovane rocky mountain mrzlica. Gre za bolezen, ki jo prenašajo klopi in lahko vodi do izgube sluha, paralize in celo amputacije udov, če je ne zdravijo. Simptomi bolezni pa so vročina, glavoboli, slabost, bruhanje, bolečine v trebuhu – natančno taki simptomi, kot jih je imel Mason. Vsako leto v ZDA odkrijejo 3000 primerov te bolezni, večinoma v petih zveznih državah: Severna Karolina, Tennessee, Oklahoma, Arkansas in Misuri.

''Ko sem prebrala več o tej bolezni, mi je postalo slabo. Moje srce se je ustavilo in zvilo me je v želodcu. Nisem mogla več dihati. Okužba lahko privede do smrti, je pisalo. To je bilo nekaj najbolj grozljivega, kar sem lahko prebrala o sinovi diagnozi.''

Preberite še: Dali so ji antidepresive, a v resnici se je spopadala z ...

Kmalu so se tudi zdravniki strinjali, da gre res za rocky mountain mrzlico. Končno so mu predpisali prave antibiotike in že čez tri dni so mu začeli izginjati izpuščaji po koži. Danielle se je odvalil kamen od srca, saj je zdravljenje končno začelo delovati. ''Ves ta proces je bila grozljiva izkušnja, ki me je močno prestrašila in popolnoma izčrpala,'' je še povedala za People magazine. ''Presrečna sem, ker ga zdaj vidim zdravega. Zelo pomembno je, da si kot starš tudi največji zagovornik svojega otroka. Tudi zdravniki so samo ljudje in starši moramo tudi sami narediti svojo malo raziskavo in biti čim bolj ozaveščeni in informirani o vsem, kar se lahko pripeti našim otrokom.''

Mason
(Foto: Facebook)

Danielle, ki je mati treh otrok, zdaj želi druge ljudi opozoriti na znake te redke bolezni, ki jo prenašajo klopi, da je ne bi odkrili prepozno.

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave