22.07.2018
LJ
25° / 16°
Mediteranska prehrana Že veste, kako vam lahko pomaga? Opekline Preverite, ali vas sončna krema dovolj ščiti Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Joanne Peters Ima 42 let in je videti bolje kot kdaj koli

Bomo rakava obolenja zdravili s konopljo?

Sestavina v konoplji naj bi zaustavila širjenje mnogih agresivnih oblik rakavih obolenj, saj zatira gene, ki so odgovorni za nastanek začetnih metastaz, trdijo ameriški znanstveniki. Najpomembneje pa je, da ta kljub izvoru ne povzroča nikakršnih psihoaktivnih posledic.

Marihuana za kožo
“Cannabidiol“ naj bi uspešno pozdravil tudi najagresivnejše oblike rakavih obolenj, kot so rak dojk, pljuč, jajčnikov, možganov in levkemija. (Foto: iStockphoto)

Ameriški znanstveniki iz centra za zdravje v San Franciscu “California Pacific Medical Center“ so potencial učinkovine prvič opazili že pred petimi leti, ko so s pomočjo laboratorijskih poskusov uspeli ustaviti širjenje rakavih celic na predelu ženskih prsi. Šokantno odkritje pa jih je kaj kmalu vodilo še v nove raziskave na živalih, ki so razkrile up vzbujajoče rezultate.

Vodilna v raziskavi dr. Pierr Deprez in dr. Sean McAllister sta namreč uspela dokazati, da lahko “cannabidiol“, ki ga najdemo v konoplji, uspešno zatre tudi najagresivnejšo obliko raka na dojkah, ki prizadene zgolj 15 odstotkov pacientov. Ko so okužene celice izpostavili učinkovini, naj bi se te ne le umirile, temveč celo povrnile v normalno zdravstveno stanje. To naj bi se zgodilo zaradi visoke vrednosti ID-1 v tovrstnih celicah, ki jih imenovana sestavina izredno hitro ter učinkovito izniči. Znanstvenika sta prepričana, da bi lahko zdravilo v dokaj kratkem času pretvorila tudi v priljubljeno tabletno obliko, a dovoljenje za testiranje le-tega na ljudeh žal še ni bilo izdano. “Neizpodbitni rezultati dokazujejo, da ni učinkovina nikakor povezana z njenim izvorom ali drugimi nevarnostmi. Seveda se zavedamo, da moramo še veliko postoriti, preden bomo lahko varno posegali v zdravje posameznikov, a smo glede tega zelo pozitivni,“ je optimističen dr. McAllister.

Novo zdravilo bi pomenilo predvsem novo prelomnico in ogromen napredek v zdravljenju vseh agresivnejših rakavih obolenj, med katere štejemo tudi levkemijo, raka pljuč in jajčnikov ter raka na možganih, ki je lahko še kako hitro usoden. V prihodnosti si zato prizadevata predvsem doseči uveljavo zdravila, ki bi po njunem mnenju v kombinaciji s kemoterapijo nedvomno zagotovilo izjemne rezultate. Uživanje konoplje je seveda strogo prepovedano in izredno nevarno, saj lahko izzove mnoge psihotične bolezni, vključno s shizofrenijo in hudimi motnjami v delovanju možganov. Zato vselej opozarjata, da te nikakor in v nobeni obliki ne smemo uživati sami.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 30
 
secufin 15.11.2013 11:12:29
Bomo zdravili? Zdravimo že dolgo! Nekajkrat sem o tem pisal tudi na tem forumu. Hašiševo olje pravzaprav ne zdravi samo raka, ampak vse avtoimune bolezni! Če kdo rabi več informacij, naj me kontaktira.
sanćula12 12.12.2013 12:28:38
pozdravljen,mene me malo več zanima o hašiševem olje in kje se ga dobit?hvala za odgovor lp
 
itrebi 14.11.2013 23:13:12
Kaj še sploh okleva uradna medicina,če pomaga,zakaj se ne predpiše?Morda bi bil pa problem,če bi se zmanjšala poraba raznoraznih pripravkov,ki so v obtoku?
 
RKW 24.01.2013 15:05:25
Kje lahko kupim! ;)
 
GreenPlant 24.01.2013 11:55:59
Hvala internetu! Resnice več ne bodo morali dolgo skrivati.

Iz prve roke poznam primere, ki so ozdravili mnoge bolezni z kanabisovim ali \"hašiševim\" oljem.

kogar zanima naj si pogugla Rick Simpson, Cannabis Oil Medicine ali pogleda na Cannabis Social Club\'s Slovenia.

Strah pred resnico je lahko le tiste ki imajo \"penzijo\" naloženo v Lek, Krko in ostale institucije, ki raje \"zdravijo\" kot ozdravijo...
imenik 30.09.2012 13:55:44
ne le to...tudi morski fitoplankton in velika doza vitamina C sta učinkovita pri rakavih obolenjih
 
gespatij 29.09.2012 11:18:47
treba se je nehat skrivat pred policijo in drugimi...treba je obvestiti in iformirat starešo generacijo itd...itd...skratka kriminalizirano je zato ker to kriminalizirajo uporabniki sami....s tem da se skrivajo ko to uporabljajo...kadite kjerkoli že pač se nahajate...ne pa da se skrivate po grmovju...valda te bo kdo vn potegnu...kadite in sadite konopljo vsepovsod...seveda pa je bolj kot kajenje priporočljiva oralna uporaba.
 
gespatij 29.09.2012 11:12:10
google- Medicinska konoplja in njen vpliv na človeško zdravje
Primus Cantus 28.09.2012 11:50:08
To namenjam vsem, ki zlorabljate konopljo.
Kajenje nima zdravilnih učinkov ker pljuča niso namenjena vdihovanju dima. Kajenje je zloraba. Za premagovanje raka obstaja še veliko več kot je sama konoplja, ki je seveda zelo zdravilna ampak niti ne tako mogočna kot se jo opeva. Pišem iz lastnih izkušenj z naravnimi pripravki, ki jih uspešno uporabljajo indijanci in ostali domorodci že tisočletja in moreš imet pogum, da jih vzameš. Eni metodi celo pravijo trening smrti, kjer dobesedno lahko zgubiš stik s telesom in pozabiš dihat. Ampak šaman te lepo pokliče nazaj in je vse ok. Celo CIA je to raziskovala in kolikor je znano so bili poskusi neuspešni in so se izšli s smrtjo ker niso upoštevali spiritualnega dela. V preteklosti sem kadil, pil in celo fiksal. Moje zdravje je bilo že zelo šibko in zato tudi vem o čem pišem, ker sem poskusil z vsem kar je znanega. Dejstvo je, da je marihuana zelo zlorabljena. PLJUČA SO ZA VDIHOVANJE ZRAKA!!! Vse kar se konzumira se konzumira oralno. Človek ima usta za konzumiranje snovi in to je edini naravni način za vnašanje česarkoli v naravi. Resnica je zelo jasna in preprosta. Kajenje, pitje alkohola in zloraba drog je bežanje od prave odgovornosti do sebe in vsega življenja in bivanja. Zelo je žalostno, da je celo v himni opevan alkohol. Kako naj bo narod ozaveščen, če pa na tak način ustvarjajo shizofrenike. Življenje je lahko mnogo več in bolj polno, ko pridemo do bistva in se osvobodimo resničnih verig, ki nas držijo v ujetništvu NORMALNOSTI, ki je najhujše obolenje tega časa in vzrok vseh ostalih bolezni.
_cokolada 28.09.2012 20:32:30
Danes poleg "čistega" zraka vdihavamo še marsikaj drugega, ki je še mogoče bolj problematično od cigaret. Ljudje so že na delovnem mestu marsičemu izpostavljeni. Zato se glih ne strinjam da je kajenje marihuane tko škodljivo. Plus tega pa nas farmacija bolj zastruplja ko pa zdravi. Sama sem astmatik in jemljem že nekaj let eno zdravilo. Kr sem ratala čedalje bolj utrujena in depresivna sem ugotovila, da mi ravno to zdravilo povzroča stranske učinke. Na morju sem skadila dzoin in sem bila brez zdravila cel teden. Mislim, da prevečkrat pozabimo da smo nekoč živeli v simbiozi z naravo, zdaj jo pa zanemarjamo. Vsa zdravila so v naravi. Za take in drugačne zlorabe drog je pa vsak posameznik kriv in odgovoren sam za svoja dejanja.
secufin 15.11.2013 12:44:08
Prmus cantus. Prosim te ne razpredaj o konoplji če nimaš pojma.
 
špicparkeljc. 27.09.2012 21:28:51
konoplja pomaga že samo pri temu ker ko imaš raka nimaš apetita in ko skadiš 1 đoint dobiš apetit in lahko ješ. zdravilo proti raku je KONOPLJA vendar si zatiskajo oči pred temu ker imajo ljudje konopljo za vrsto droge... če bi imel raka bi se 100% odločil za zdravljenje s kanabisom.... sem pa naredil zdravstveno šolo tako da marsikej vem o teh stvareh ;)
 
_cokolada 27.09.2012 21:14:59
to se že dolg ve...sj na youtubu obstajajo filmčki o pripravi olja pa ful stvari...če bi bilo naše zdravstvo mal bolj produktivno bi jaz še danes pila kavo in čvekala z mojim očetom...mi smo probali zdravit metastaze na glavi z to zadevo....je pomagalo, vendar je rak tako napredoval v notranjost, da ni blo več pomoči.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave