24.03.2018
LJ
/ -0°
Umivanje rok Ko vas mučijo neprijetne misli ali si nenehno umivate roke ... Oreščki Odlična novica o oreščkih Laser Laser, ki odpravi tudi starostno dioptrijo Meso Mislite, da je zdravo, a ni!

Čudež! Neozdravljivi tumor je skoraj izginil

24-letnemu Kye Eastwoodu so zdravniki diagnosticirali neozdravljivega raka limfnega sistema. Rakava tvorba v predelu pljuč je bila ogromna in ker se ni odzval na zdravljenje, so mu napovedali le še leto dni življenja. A Kye ni izgubil upanja in šel na poskusno zdravljenje. Danes je njegova bolezen skoraj v mirovanju.

Kye Eastwood
Ko so 24-letnemu Kyeju Eastwoodu povedali, da ima neozdravljivega raka, ni obupaval. Skupaj z zaročenko je poiskal poskusno zdravljenje v ZDA, ki je bilo učinkovito. (Foto: Facebook)

Mlademu Britancu Kye Eastwoodu iz mesta Hull so zdravniki leta 2012 diagnosticirali Hodgkinov limfom – rak limfnega sistema, ki je bil v predelu pljuč. Takoj so ga poslali na zdravljenje, a ker se nanj ni odzval, so odkrili, da gre za izredno redko in agresivno obliko raka. Kljub kemoterapiji in radioterapiji mu niso mogli pomagati in dejali so mu, da ima samo še leto dni življenja.

Kye Eastwood
Napovedali so mu le še leto dni življenja, danes - osem mesecev kasneje - pa je njegova bolezen že skoraj v mirovanju. (Foto: scifile.info)

''Ko sem videl slike, nisem mogel verjeti, kako velik tumor sem imel. Kazal se je kot velika črna packa in bil je jasno razviden. Ko so mi zdravniki v Britaniji rekli, da mi ne morejo več pomagati, se s tem nisem mogel sprijazniti. Bil sem v šoku že samo zaradi tega, da imam raka. Nisem jih mogel kriviti, da mi ne morejo pomagati, saj sem vedel, da so izčrpali vse možnosti, ki so jih imeli preko britanske zdravstvene zavarovalnice. A zdelo se mi je, da niso bili tako odločeni, da bi mi pomagali, kot sem bil odločen sam,'' je povedal za britanski Mail Online.

Skupaj s svojo zaročenko 21-leto Chanelle Urquhart je raziskal različne oblike zdravljenja, da bi mu vsaj podaljšali življenje. Odkrila sta kliniko v ZDA, ki je ponujala poskusno zdravljenje, ki bi lahko učinkovalo in zbrala 40 000 evrov, ki sta jih morala plačati za zdravljenje. ''Ko sem odkril zdravljenje v ZDA, sem bil izjemno nervozen. Bal sem se, da če ne bi delovalo, da bi izgubil veliko izjemno dragocenega časa stran od doma,'' pripoveduje.

A k sreči se je izkazalo, da je bilo zdravljenje uspešno. Uporabili so novo kombinacijo zdravil in presaditev kostnega mozga, ki ga je prejel od svoje sestre Rebeke. Kot pravi Kye, se je zgodil pravi čudež, saj je danes – osem mesecev po tem, ko so mu napovedali le še leto dni življenja, njegov tumor tako majhen, da je bolezen že skoraj v remisiji. ''K sreči se je zdravljenje, ki je vključevalo tudi prenos Rebekinih izvornih celic v moje telo, izkazalo za izjemno uspešno. Presrečen sem zaradi rezultatov in posnetki so danes neverjetni.'' Z njih je jasno razvidno, kako se je ogromen tumor, ki je prej zavzel skoraj polovico pljučnega krila, skrčil na majhno maso, ki je le še težko razvidna. ''Hvaležen sem vsakomur, ki mi je pomagal zbrati denar za zdravljenje. Zaradi vas sem danes še vedno tu in sedaj lahko končno začnem znova živeti svoje življenje.''

Kye Eastwood
Velik tumor, za katerega so trdili, da je neozdravljiv, se je s poskusnim zdravljenjem skrčil na majhno tvorbo. (Foto: scifile.info)

Kye, ki je za svojo bolezen izvedel kmalu po tem, ko so se mu na vratu pojavile številne bulice, gre sedaj lahko domov. V naslednjih petih letih pa bo moral hoditi na redne kontrole v kliniko v ZDA. A zdravniki so mu dejali, da je njegova bolezen skoraj v remisiji, kar je mladostniku prineslo veliko olajšanje in novo priložnost za življenje. ''Želim si, da bi v prihodnosti lahko živel normalno življenje brez raka. Po vsem tem mislim, da bo to težja naloga kot nekoč, a se bom za ta cilj močno potrudil.''

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 15
 
NightStalker 12.03.2016 11:15:54
punca je zdaj pred težko življenjsko odločitvijo, ali naj se poroči z moških, ki ima raka v mirovanjun in lahko umre, če se spet razvije in bo potem otroke vzgajala sama, ali pa naj ga pusti, ker je še dovolj mlada in si poišče zdravega očeta svojih otrok, še dodatno zato, ker je verjetnost, da ima ta rak dedne vzroke, ki se bodo lahko prenesli na otroke
vezuv_ 10.03.2016 23:22:11
HUH poskusno zdravljenje in je plačal 40.000 ojrov, joj joj... Za poskusnega zajca bi jaz pričakovala, da dobim jaz kaj keša in ne da jaz plačam!
 
FAUSTOS1 10.03.2016 20:37:37
torej ni čudež temveč dosežek medicine
bullitt 10.03.2016 19:16:28
gremo stavit, da je pohal vsak dan
mkmorfius 10.03.2016 19:57:04
:) ej joint na dan prežene zdravnika stran ali drugače živim zdravo ker kadim travo ;)
valjhunsinkajtimara 10.03.2016 20:47:25
Šur... To bo to... Kanabis ga je rešiil. Zato ga je treba legalizirat in ga v hrano dajat otrokom že v vrtcih. Vse naše težave izhajajo iz tega, da je kanabis prepovedan. Zlobni liniji pa to... Receptorji... Samo pol zdravi... Lobiji... Država gnila.....
komir10 10.03.2016 22:20:27
kanaborevčki
 
Robocop-56 10.03.2016 17:41:45
zdravila za rak so sam zakaj bi jih dali naj pomremo sam da oni pri šparajo tista zdravila ki ti jih dajoso samo za v smeti ker naredijo več škode kot koristi kasirajo pa ogromne denarje tko pač je frmacevti ne dajo zdravila ker če bi ga bi si skrajašali masten dobiček pa še korita bi se hitro spraznala žal je tko
 
RamzesII 10.03.2016 16:16:08
No ja, skoraj in v mirovanju, dokler, ...
bullitt 10.03.2016 19:15:33
ah dej mal več pozitive od sebe
 
Damian666 10.03.2016 15:18:01
Upam, da je res.... Tako so prepričevali tudi mojega brata, ki je imel možganski glioblastom....Pobrali so mu kar nekaj denarja, rezultat pa je bil žalosten.....
 
MaJya 10.03.2016 14:04:08
Cestitam..lepa novica
ni_mi_vse_eno 10.03.2016 12:34:15
Jasno slovenec slovencu. Kemoterapevtiki nam prinašajo več kot 60% profita. Vzemite raje moj strup, ki vam ga prodajam in upajte na izboljšanje. Vse ostale metode zdravljenja zasmehujemo.
komir10 10.03.2016 22:26:45
a upaš, da boš obogatel?
Slovenec-slovencu=pes 10.03.2016 10:35:23
Zdravljenje z izvornimi celicami je že dolgo predmet spora med zdravniki ki to uporabljajo in farmacijo. To pa zato, ker farmacija po trenutni patentni zakonodaji tega ne more zaščititi. Zato so v Italiji uničili dva strokovnjaka na tem področju tako, da so ju označili za šarlatana in jima naprtili tožbe. Tako gre to danes v tem svetu, ko je vladar farmacija in banke.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Arašidi

Imate radi oreščke?

Uporabne povezave