20.05.2018
LJ
21° / 11°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Tečejo ji krvave solze, zdravniki pa ...

17-letna Marnie Harvey je bila nekoč popolnoma običajno dekle. Nato pa je pred tremi leti pričela jokat kri, ki ji je tekla tudi iz ušes. Nenavadno stanje je britansko deklico in njene starše popolnoma prestrašilo. Zdravniki pa še do danes niso postavili prave diagnoze.

Joka kri
Marnie in njena mati Catherine sta že popolnoma obupani. Zdravniki pa še zdaj niso postavili prave diagnoze. Deklico kličejo 'Skrivnostno dekle'. (Foto: payges.co)

Leta 2013 se je takrat 14-letna Marnie Harvey nekega jutra zbudila na popolnoma okrvavljeni blazini. Njena prestrašena mati, 43-letna Catherine, jo je odpeljala k osebnemu zdravniku, a ta ni prepoznal vzroka njenih krvavitev iz ušesa. Opravil je nekaj preiskav, a ni znal pojasniti nenavadnega stanja. Več kot dve leti so jo pošiljali od zdravnika do zdravnika in iskali možne vzroke. A njeno stanje se je le še slabšalo. Lanskega julija se je zbudila še s krvavimi očmi. ''Rdeče, lepljive solze so mi kapljale iz desnega očesa. Kri je bila po vsem mojem obrazu in za očmi sem čutila močno bolečino. Stekla sem po stopnicah navzdol in starša, brat in sestra so pričeli kričati, ko so me videli. Brat je takoj poklical rešilca,'' se spominja. A tudi tokrat ji zdravniki niso znali pomagati. Rekli so, da niso odkrili, da bi bilo kaj z njo narobe in jo poslali domov.

kri
17-letna Marnie Harvey joče krvave solze. Kri ji teče tudi iz ušes, iz nosu, izpod nohtov, na lasišču. (Foto: newsmath.com)

Nenavadno stanje je ostalo neznanka. Danes ji kri teče iz oči, nosu, ušes in izpod nohtov, in to kar petkrat na dan. V zadnjih nekaj tednih je pričela krvaveti tudi izpod jezika in na lasišču. Pogosto se spopada s tako močnimi migrenami, da mora več tednov ostati doma in zamuja pouk. Deklica iz mesta Stoke-on-Trent v okrožju Staffordshire je vse bolj obupana in velja za prvo Britanko s temi nenavadnimi simptomi. Zdravniki so jo zato poimenovali 'Skrivnostno dekle'.

Strokovnjaki so nekaj časa mislili, da je njeno nenavadno stanje povezano s prehrano, zato so ji svetovali, naj z jedilnika izloči mleko, čokolado, gluten, pšenico in sladkor. A tudi to ni delovalo. Testirali so jo tudi za možganskega raka, rezultati so bili negativni. Deklici se zaradi krvi, ki ji teče iz oči, veke zlepijo in tako čez dan pogosto težko odpira in zapira oči. Ne more k frizerju ali h kozmetičarki, saj takoj prične krvaveti. Ne more niti  na kavo. ''Včasih sem šla vsak dan ven s svojimi prijatelji, a sedaj me je strah zapustiti hišo. Poleti je še znosno, saj lahko s sončnimi očali zakrijem krvave oči, a sedaj tega ne morem narediti, zato raje ostanem doma. Nikoli ne vem, kdaj bo pričela teči kri in nočem ljudi strašiti,'' pove najstnica.

Kljub temu ima Marnie še velike sanje. Upa, da bo nekoč postala medicinska sestra, želi na potovanje in nekoč v prihodnosti si želi spoznati tudi moškega svojih sanj. A prva in najpomembnejša želja je trenutno, da bi ji zdravniki postavili pravo diagnozo. To si želi tudi njena mati Catherine. ''Potrjeno je, da Marnie nima možganskega tumorja, da nima krvne bolezni ali krvnih strdkov. Njeni krvni testi kažejo, da je zdrava, njena raven železa je visoka. Pregledali so ji jetra, ledvice, maternico, jajčnike in vsi organi popolnoma delujejo. Celo njene oči, nos in grlo so v redu,'' je dejala mati. Edina težava, ki se je pokazala, je bila, da ima izjemno šibak imunski sistem. ''To je vse, kar imamo do sedaj.''

Nad njenim stanjem so začudeni številni zdravniki in trenutno velja za medicinski čudež: ''Specialisti pripeljejo svoje študente, da bi me pogledali. Eden izmed študentov je rekel, da gre za stigmato – versko prepričanje, da krvave solze predstavljajo Jezusovo kri. A nismo verna družina. Želimo samo prave odgovore.''

Mati tako prosi, naj kdorkoli, ki bi imel idejo o tem, kaj bi lahko bilo narobe z njeno hčerko, pomaga. Družina je na spletu odkrila, da je že bilo nekaj podobnih primerov po svetu. Pred šestimi leti so v ZDA poročali o 15-letnem fantu Calvinu Inmanu, ki je prav tako jokal krvave solze trikrat na dan. Oftalmologi so dejali, da verjetno trpi za stanjem, imenovanim haemolakrija, a njegovi simptomi niso enaki simptomom, ki jih ima Marnie. Najstnica krvavi tudi iz drugih delov telesa in se spopada s hudimi modricami. Tudi v Indiji so poročali o 13-letni Twinkle Dwivedi, ki je krvavela skozi kožo, ne da bi si opraskala kožo ali se vrezala. Krvavela je tudi iz oči. Čeprav Twinkle še niso podali uradne diagnoze, zdravniki menijo, da morda trpi za motnjo strjevanja krvi. A tudi to ni vzrok za krvavitve pri Marnie.

Družina še vedno tava v temu, deklica pa vse bolj trpi zaradi svoje posebnosti. ''Nekateri prijatelji me še obiskujejo, drugih pa nisem videla že več mesecev. Pričele so se širiti tudi govorice, da imam krvnega raka in da sem okužena z virusom ebole. Nazadnje, ko sem bila v bolnišnici, so me otroci v čakalnici fotografirali s svojimi telefoni. Zdravniki pa preprosto pravijo, da ne vedo, kaj je vzrok za krvavitve. Zanje sem skrivnostno dekle.''

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 5
 
_endrug 11.03.2016 13:34:05
Hemolakrija.
 
_alpe_ 11.03.2016 12:06:15
Naj gre h kvalitetnemu holističnemu ali bioresonančnemu zdravniku. Teli kvazi moderni dohtarji itak ne znajo druzga kot iz zdravstva črpat denarja. Da bi se jim šlo za zaresno pravo zdravljenje? Pfff, pa kaj še.
 
ričet 11.03.2016 11:40:36
ubogo dekle
Mejduš 11.03.2016 09:10:02
To bi rekel da je od hrane ki je nekaj časa takšo jedla samo bi mrala popolnoma spreminiti hrano in kozmetiko odstraniti, samo to bo nekaj časa trajalo da se telo spremeni,ker je mlada lahko ima še upanje,čisto preprosto domačo hrano,najboše da ji doma kuhajo,zelenjave sadje posušeno sadje skuhati in tisto vodo piti brez sladkorja in to bi bilo zelo zdravilno.
Janez_53 11.03.2016 09:15:54
Ti si pa očitno eden tistih "strokovnjakov", ki mislijo, da obvladajo zdravljenje raznih bolezni kar s hrano!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave