Deklica brez oči čudovito poje med pregledom, da bi premagala strah
BOLEZNI

Deklica brez oči čudovito poje med pregledom, da bi premagala strah

18.03.2019, 10:38
0

Po spletu je zaokrožil posnetek deklice brez oči, ki poje pesem 'Scars to Your Beautiful', da bi se pomirila med pripravo na slikanje možganov. Deklica je bila posvojena iz Kitajske in je danes stara štiri leta, a se na smrt boji bolnišnic. Glasba ji pomaga premagati strah.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

 

Evie Hurstje bila posvojena s Kitajske, ko je bila stara štiri leta. Evie je bila takrat hudo podhranjena, brez oči in ni imela nikakršne zdravstvene kartoteke. Njena mati Katie Hurst, ki jo je posvojila, pravi, da ji glasba pomaga med obiski bolnišnice, saj tako premaga hud strah pred zdravniki, ki ga ima. Evie namreč trenutno prestaja genetska testiranja, da bi odkrili, s kakšnim zdravstvenim stanjem se natanko spopada. Pred kratkim je med njenim obiskom v bolnišnici nastal posnetek, kjer je bila povsem prestrašena, nato pa je skupaj s glasbeno terapevtko, ki je igrala na kitaro, zapela pesem Alessie Care Scars to Your Beautiful in se nekoliko pomirila. Njena mati, ki trenutno zbira sredstva za zdravljenje deklice, pravi, da ji glasba izjemno pomaga, da premaga strah pred bolnišnicami. V svoji objavi na spletni strani GoFundMe je mati Katie Hurst iz Michigana zapisala:

''Zdravstvena zavarovalnica trenutno ne krije stroškov glasbene terapije in kot lahko vidite iz posnetka, je glasba za Evie zdravilna. Niti sanja se nam ne, kakšna bo Eviena prihodnost. Nima nikakršne zdravstvene kartoteke. Trenutno preprosto skušamo le sestaviti skupaj dele sestavljenke, da bi razumeli, kakšno je njeno zdravstveno stanje. Trenutno prestaja genske teste.''

Neverjetno! Slepa ženska po udarcu v glavo spregledala
PREBERI ŠE
Neverjetno! Slepa ženska po udarcu v glavo spregledala

Vedo pa, da se Evie spopada z anoftalmijo, zaradi česar je potrebovala pomoč in Katie se je odločila, da jo posvoji in ji pomaga. ''Ko smo jo dobili, se ni razvija zaradi nepoznanih vzrokov. Bila je tako hudo podhranjena, da mi je o tem neprijetno govoriti v javnosti. Takrat ni mogla niti piti niti jesti brez pomoči.'' A nekega dne je zapela in šokirala Katie in njene hčerke s svojim čudovitim talentom. ''Takrat smo vedeli, da se bo borila zase in našla način, da se izvleče.'' Družina trenutno zbira dobrodelna sredstva, da bi lahko pokrili njene stroške zdravljenja in glasbeno terapijo, ki je tako pomembna zanjo.

''Počutim se malo naivno, a kljub temu upam, da bo Evie v prihodnosti dobila zdravljenje in terapijo, ki jo potrebuje. Nam se zdi lepa natanko takšna, kot je in bog jo je ustbaril popolno. Tako kot reče vsako jutro, preden gre v vrtec: 'Sem slepa, a sem pametna in lepa.'''

Kaj je anoftalmija?

Gre za izraz, ki se uporablja za izredno obliko mikroftalmije, ko se otrok rodi brez očesa, ker je kmalu po spočetju v maternici prišlo do zunanje motnje v razvoju ploda. Anoftalmija se lahko pojavi monokularno (na enem očesu) ali binokularno (na obeh očesih). Vzrok za stanje je lahko genetska mutacija ali abnormalni kromosomi. Raziskovalci prav tako menijo, da so vzroki za razvoj lahko zunanji dejavniki, kot je izpostavljenost rentgenskim žarkom, kemikalijam, drogam, pesticidom, toksinom, sevanju ali virusom, a raziskave tega še niso do končno dokazale.

Zdravljenja, ki bi lahko ustvarilo novo oko ali obnovilo vid, ne poznamo. V večini primerov pa obstajajo načini, kako izboljšati otrokov videz, tako da namestijo protetično umentno oko in tako spodbujajo rast očesne votline.

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Prvi na prizorišču požara: 'Iz dima so se videle ...
ŠPORT
Cityjev 18-letnik odločil derbi s Tottenhamom
POP IN
Vodičarjev 'izgubljeni' čevelj: Tudi to se zgodi
TV ODDAJE
Vodičarjev 'izgubljeni' čevelj: Tudi to se zgodi
VIZITA.SI
Koliko pirhov lahko zaužijemo?
OKUSNO.JE
Živilo, ki spomladi mora biti na krožniku
ZADOVOLJNA.SI
To je krona, ki jo bo nosila, ko postane kraljica
MOSKISVET.COM
Lepa Eminemova hčerka vse bolj stopa iz sence ...
BIBALEZE.SI
8.845 evrov, če bo otrok rojen na točno določen ...
CEKIN.SI
Pri 20 letih je imela ogromen dolg, danes je ena ...
DOMINVRT.SI
Predstavljamo vam najlepše velikonočne pogrinjke
BIBALEZE.SI
Kaj lahko pričakujete od otroka prva tri leta?