18.01.2019
LJ
/ 4°
Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Možganska kap Nekateri ne vedo, da imajo večje tveganje za kap Fant Zmagoviti ples po zdravljenju, ki je obkrožil svet

'Hočem operacijo, pa čeprav umrem zaradi nje!

18-letna deklica Salibunnisa se spopada z ogromnim tumorjem na obrazu, zaradi katerega lahko umre. Še več, zaradi njega je izgubila tudi svojega očeta, saj se je tako sramoval svoje hčerke, da jo je preprosto zapustil. Vse, kar si Salibunnisa želi je, da bi ji z operacijo odstranili velik tumor, pa čeprav bi med posegom lahko umrla.

Salibunnisa
Oče se je je tako sramoval, da jo je zapustil že, ko je bila majhna. (Foto: Profimedia)

Velika tvorba na obrazu je posledica nevrofibromatoze, s katero se spopada Salibunnisa iz Indije. Zaradi tvorbe je slepa na eno oko in ves čas v hudih bolečinah. ''Boli me, ko se kopam, ko si oblačim oblačila, ko jem, ko kuham. Ko gledam televizijo, se večkrat zjokam od bolečin,'' je pojasnila za britanski Mail Online. 

18-letnica je sedaj popolnoma odvisna le od svoje mame Mehrunisse, ki ima več služb, da bi ju lahko preživela. Njen oče jo je zapustil že, ko je bila majhna, saj se je je preveč sramoval.

Salibunnise pa ni zapustil le njen oče, a zaradi svojega videza nikoli ni mogla skleniti niti pravih prijateljstev. Zaradi nenehnih zbadljivk in neodobravanja družbe je opustila tudi šolo in sedaj večino časa preživi doma. ''Ljudje stremijo vame in mi rečejo grde stvari,'' je povedala. ''Dekleta iz moje soseske me dobesedno ignorirajo, ker nisem dovolj lepa. Ko sem bila v šoli, so se ves čas norčevali iz mene. Rekli so mi, da sem duh. Vsi so se norčevali iz mene. Na eni točki tega nisem več prenesla in sem se odločila, da ne bom več hodila v šolo. Kljub temu se nisem prenehala učiti.''

Ne glede na vse, kar je prestala, še vedno ohranja pozitiven odnos do življenja in ima veliko upanje na boljšo prihodnost. ''Sedaj sem že popolnoma slepa na eno oko. A bom kljub temu še naprej nadaljevala z učenjem. Če bi prejela zdravljenje, bi lahko dokončala šolo. Rada bi postala učiteljica.''

Preberite še: Nekoč je bil lep in čeden, nakar ...

Salibunnisa
18-letnica je sedaj popolnoma odvisna le od svoje mame Mehrunisse, ki ima več služb, da bi ju lahko preživela. (Foto: Profimedia)

A zdravniki pravijo, da bi bila operacija, s katero bi ji odstranili tumor, preveč tvegana in bi lahko med posegom tudi umrla. Če ji posega ne opravijo, pa bo zagotovo izgubila vid. 18-letna Salibunnisa natanko ve, kaj hoče: ''Hočem operacijo, pa čeprav me stane življenja. Naveličana sem vsega skupaj. Želim si, da bi bila videti normalno.''

Ker ni prejela nikakršne pomoči s strani države, se je po pomoč obrnila na dobre ljudi. Celotno zdravljenje, ki ga potrebuje, stane okoli 10 000 evrov, kar pa je za njen življenjski standard velik zalogaj. Njena mati se sedaj močno trudi, da bi zbrala čim več sredstev za operacijo, a se zaveda, da ji brez pomoči drugih ne bo uspelo. ''Delam ves čas, da bi zbrala sredstva. A dejstvo je, da si sama ne bom mogla prislužiti tako veliko denarja, pa če bi delala vse svoje življenje samo za to.''

''Salibunnisa je moj edini otrok. Vsak dan jo gledam, kako počasi umira. Kdo bo zanjo skrbel, ko bom jaz umrla? Želim si, da bi bila videti tako kot druge deklice njenih let, da bi lahko živela normalno življenje,'' je še dejala.

Salibunnisa
''Hočem operacijo, pa čeprav me stane življenja. Naveličana sem vsega skupaj. Želim si, da bi bila videti normalno.'' (Foto: Profimedia)

Trenutno poteka kampanja, kjer preko spletne strani Ketto zbirajo sredstva za njeno zdravljenje. Salibunnisa pa je polna upanja: ''Ko mi bodo opravili operacijo, bom videti kot druge deklice. Tudi sama bom začela uporabljati ličila, se lepo oblekla in bom lahko šla med ljudi. Sovražim to, da moram biti zaprta v svoji sobi. Prosim pomagajte me, nočem oslepeti še na drugo oko in na tak način umreti,'' je še dejala.
 

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 2
SU27 17.05.2018 19:21:12
Žalostno,da nekateri nimajo sočutja
 
ZRCC 17.05.2018 06:34:48
"Njen oče jo je zapustil že, ko je bila majhna, saj se je je preveč sramoval." Pri očetu bo že karma naredila svoje. Drugače je pa tole res grozno. Bom spet napisal, da se sploh ne zavedamo kako smo lahko srečni, da smo zdravi.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave