23.03.2018
LJ
/ -3°
Umivanje rok Ko vas mučijo neprijetne misli ali si nenehno umivate roke ... Arterije To morate vedeti, če imate povišan holesterol Laser Laser, ki odpravi tudi starostno dioptrijo Meso Mislite, da je zdravo, a ni!

Mesec dni pred srčnim infarktom bi utrpeli teh 8 opozorilnih simptomov

Preventiva je boljša kot zdravljenje. Tu je 8 simptomov, ki se lahko pojavijo mesec dni (ali prej) pred srčnim infarktom. Če se spopadate z njimi, je pomembno, da svojemu zdravju namenite več pozornosti.

Srčni infarkt

8. Utrujenost

Nenavadna utrujenost je eden glavnih simptomov, ki nakazuje na srčni infarkt. Ženske večkrat poročajo o tem simptomu kot moški. Fizična ali mentalna aktivnost v tem primeru ni vzrok utrujenosti, a gre za utrujenost, ki je ves čas prisotna in se stopnjuje proti koncu dneva. Simptom je zelo očiten in ga boste zagotovo opazili: včasih postanemo izčrpani že ob povsem preprostih nalogah, kot sta pospravljanje postelje ali tuširanje.

7. Bolečine v trebuhu

Bolečine v trebuhu, slabost, napihnjenost, razdražen želodec so lahko eden pogostih simptomov, ki se pojavijo pred srčnim infarktom. Enako pogosto se pojavljajo med moškimi in ženskami. Bolečine v trebuhu pred srčnim infarktom so epizodične, kar pomeni, da se pojavijo in nato nekoliko ublažijo, nato znova pojavijo in ublažijo.

6. Nespečnost

Nespečnost je povezana s povečanim tveganjem za srčni infarkt in kap. Gre za simptom, ki je pogostejši pri ženskah in je pogosto posledica visoke ravni anksioznosti. Simptomi vključujejo težave, ko hočemo zaspati, težave pri vzdrževanju spanca, zgodnje prebujanje.

5. Kratka sapa

Kratka sapa je izraz, s katerim opišemo občutek, ko ne moremo globoko zadihati. Pojavi se tako pri moških kot ženskah tudi 6 mesecev pred srčnim infarktom. Običajno je opozorilni znak za resno zdravstveno stanje. Gre za občutek, kot da ne moremo dobiti dovolj zraka, lahko se pojavi vrtoglavica in dihanje je kratko in plitko.

4. Izguba las

Izguba las je še en viden simptom povečanega tveganja za srčno-žilne bolezni. Pogosteje prizadene moške po 50. letu starosti, a včasih prizadene tudi ženske. Plešavost je povezana s povečanim nivojem hormona kortizola. Še posebej bodite pozorni, če lase izgubljate na vrhu glave.

3. Nereden utrip srca

Preskakovanje srca ali aritmija je pogosto povezana s paničnimi napadi in anksioznostjo, še posebej pri ženskah. Pojavi se nenavadno in se razvija na različne načine. Lahko kot aritmija ali kot pospešeno bitje srca. Fizična aktivnost lahko dodatno poviša utrip srca, še posebej pri ljudeh z aterosklerozo. Artimija običajno traja od 1 do 2 minuti. Če ne izgine, se lahko pojavi utrujenost ali vrtoglavica. Takoj pokličite zdravnika.

2. Prekomerno potenje

Nenavadno močno potenje je zgodnji znak srčnega infarkta. Lahko se pojavi kadarkoli podnevi ali ponoči. Simptom pogosteje prizadene ženske in ga pogosto zamenjamo za vročinske valove ali nočno potenje, ki je tipično za menopavzo. Gre za simptom, ki je podoben gripi, potenje pa se pojavi ne glede na temperaturo zraka. Močnejše je ponoči, rjuhe so lahko premočene zjutraj, ko vstanemo.

1. Bolečine v prsih

Ženske in moški bolečine v prsih izkusimo na različne načine. Pri moških je simptom znan kot pomemben zgodnji znak, ki lahko nakazuje na srčni infarkt in ga ne smemo prezreti. Po drugi strani pa se ta simptom pokaže samo pri 30 odstotkih žensk, ki so utrpele srčni infarkt. Bolečina v prsih se lahko razširi v eno ali obe roki, običajno v levo, spodnjo čeljust, vrat, ramena ali trebuh. Lahko gre za permanentno ali začasno bolečino.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 4
CrushLow 28.08.2017 15:33:19
fdv raziskave na nivoju ...
 
hmhmhm 22.08.2017 21:19:00
Nehal sem brati po drugem stavku v katerem pise: "Tu je 8 simptomov, ki se lahko" "Ki se lahko"?? FDV nakladači...
 
buldozzer 22.08.2017 14:24:23
To so neumnosti.....koliko krat sem imel enake simtome in še vedno sem tukaj!!...Klatiste budalaščine....in pol bo nekdo še bolj pozoren na govorico telesa. pišite kaj uporabnega raje.
Mr. 22.08.2017 16:28:50
++++++
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Vnetja

Ste že slišali za fibromialgijo?

Uporabne povezave