16.01.2019
LJ
/ -1°
Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko Limonada Pijte limonin sok, če se spopadate s temi težavami Camilla Razkrila 7 preprostih korakov, s katerimi lahko preoblikujete svoje telo

''Moja lepa žena je prestavila svoj pregled. Še danes to obžalujem''

Ovdoveli mož je opozoril ženske na pomembnost rednih ginekoloških pregledov in PAP-testov, ki lahko odkrijejo predrakave spremembe na materničnem vratu. Njegova žena je ta pomembni pregled na žalost prestavila, iz razlogov, ki se jih mož ne more spomniti. Zaradi raka pa pozneje umrla.

 

Rak na materničnem vratu
(Foto: Facebook)

Natančno pred letom dni so mladi mamici Donni iz britanskega mesta Milton Keynes odkrili raka na materničnem vratu. Mati štirih otrok je januarja izvedela še grozljivo novico, da se je rak razširil na njene bezgavke in predel medenice. Bil je v četrti fazi in bolezen je bila izjemno resna. Donna je prestala šesttedensko zdravljenje z radioterapijo in kemoterapijo. A na žalost se je kmalu pokazalo, da rak ni več ozdravljiv. Donna je avgusta letos umrla obkrožena s svojimi ljubljenimi.

Njen mož Elliot je zdaj odločen, da mora ženske opozoriti na pomembnost rednih testiranj za raka na materničnem vratu – PAP-teste, ki pokažejo prve predrakave spremembe in lahko tako bolezen zajezijo že, ko je v povojih. Prav zato je na svoji Facebookovi strani objavil poslednjo fotografijo žene in pojasnil, kako še danes obžaluje, da je prestavila svoj zadnji PAP-test.

''Z vami delim to fotografijo – leto dni po diagnozi – da bi opozoril vse, ki boste prebrali objavo, na pomembnost PAP-testov. Tudi moške, da spodbudite svoje sorodnice, žene in druge ženske v življenju, naj hodijo na redne preglede h ginekologu in naj jih ne prestavljajo oziroma naj ne pozabljajo nanje. Moja lepa žena je prestavila svoj zadnji PAP-test iz razloga, ki se ga niti ne spominjam. Verjemite, neštetokrat sem se skušal spomniti, zakaj, in niti en dan ne mine, ko si ne bi želel, da bi zamenjal vlogo z njo ali jo tistega dne zvlekel na pregled ali pa ga vsaj prestavil zanjo.''

Kljub temu zdaj časa zavrteti nazaj ne more več nihče, a Elliot je odločen, da druge opozori na to, kako pomembni so preventivni pregledi, ki rešujejo življenja. 

Tu je 9 dejstev, ki bi jih ženska morala vedeti o materničnem vratu.

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 9
Antipolitik 27.12.2017 17:36:33
Če je pa ta bla lepa, no.
godzila 27.12.2017 18:23:14
ti nimaš sto pik stoposto
ninaiztrzina 28.12.2017 21:12:01
za vsakega normalnega moza je njegova zena najlepsa ti antipolitik.Me zanima kaka je tvoja,ce jo imas.
 
sranjeodproplus 27.12.2017 17:17:24
Rak je največji biznis za farmacijo, na žalost smo ljudje blago,...
nightangel 27.12.2017 19:53:42
Smo samo številke (evrske).
draghci 27.12.2017 14:52:56
Kontracepcija???? Tiči tu krivec za vse hormonske rake pri ženskah?
jamesblake 28.12.2017 08:17:09
ne, tudi slučajno ne, draghci - še ena od tvojih brezštevilnih religioznih cvetk. z znanostjo si skregan do amena (saj se temu tako pravi). več učbenikov, strokovne, znanstvene literature, študiranja in uporabe zdrave pameti (predhodno znanje, vzrok -posledica in primerjalno razmišljanje) in, neprimerno manj googlanja. to na koncu zelo bili, ampak skeptično o skeptičnih je zmeraj boleče. tako pa ravna zemlja, sledi na nebu, zarota sladkorja in farmacije,..planet pa deset milijard eksplozivno razmnožujočih se ljudi, ki krvavo rabijo resnico. Dajmo draghci - ne s pametnimi dovtipi, ampak znanstveno podkrepljenimi dejstvi in skeptičnostjo na podlagi tega, kar ni religija.
 
akam 27.12.2017 14:27:16
Veckrat rodis, vec jebsans za to vrsto rak.Ker se na maternicnem vratu z vsakim oorodom naredi vec mikrorazpok....
 
Jimi1 27.12.2017 13:25:01
Ta morilec je mojo staro mater umoril... Tudi pri njej prekasno ugotovljeno, bolezen pa je trajala blizu 2 leti. Ni pomoči, zelo mučna smrt,v zadnjem stadiju rak na pljučih,jetrih in mislim da je bil tudi na bezgavkah...
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave