18.01.2019
LJ
/ 4°
Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Možganska kap Nekateri ne vedo, da imajo večje tveganje za kap Fant Zmagoviti ples po zdravljenju, ki je obkrožil svet

Noseči 29-letnici diagnosticirali neozdravljivega raka

29-letni nosečnici Lauri King so zdravniki diagnosticirali neozdravljivega kostnega raka po tem, ko se je več tednov spopadala s hudimi bolečinami v rami. Laura je pred tem že prebolela raka dojke, a kot kaže, je šlo za sekundarnega raka, ki se je razvil iz predhodnje bolezni.

Noseča
29-letni nosečnici Lauri King so zdravniki diagnosticirali neozdravljivega kostnega raka po tem, ko se je več tednov spopadala s hudimi bolečinami v rami. (Foto: Facebook)

Direktorica podružnice vrtcev Laura King iz Surreya v jugovzhodni Angliji je raka dojke premagala že leta 2015 po tem, ko je prestala več agresivnih operacij. Ko je izvedela, da je raka premagala, se je tri leta po ozdravitvi z možem Drewom odločila, da bosta imela družino. Sprva je vse potekal normalno, v tretjem mesecu nosečnosti pa se je pričela spopadati s hudimi bolečinami v roki. Zaskrbljena Laura je vztrajala pri zdravnici, da želi dodatne preiskave.

Noseča
Laura King je premagala raka dojke, a kot kaže so se rakave celice razširile po telesu in tri leta kasneje se je pojavil še kostni rak. (Foto: Facebook)

Ta jo je le poslala na rentgensko slikanje in rentgenski posnetek je pokazal senco na njeni kosti. MRI je kasneje potrdil najhujše: sekundarni kostni rak. To pomeni, da je šlo za rak, ki je bil posledica predhodnjega raka dojke. Na žalost se je izkazalo, da je kostni rak neozdravljiv in da ga bo izjemno težko zdraviti. Vseeno so poskusili.

Laura je takoj prestala tarčno zdravljenje, ki je bilo osredotočeno na njeno kost, a ni mogla na poskusna zdravljenja, saj bi z njimi lahko škodovala nerojenemu otroku. Kljub temu si Laura želi poskusiti z nekaterimi dragimi zdravljeni, ki niso na voljo preko britanske zdravstvene zavarovalnice, zato so njeni prijatelji preko spletne strani GoFundMe pričeli zbirati sredstva za zdravljenje, ki bi ga lahko prestala takoj, ko bi se dojenček rodil.

''Dolgo časa sem mislila, da bolečina izvira iz mišice. Nato pa sem se pričela spopadati z nenehno vse večjo bolečino,'' je povedala za Evening Standard. ''Moja moč in sposobnost gibanja je pričela hitro upadati, zato sem pričela dvomiti v teorijo, da bolečina izvira iz mišice in sem vztrajala, da hočem rentgenski pregled.''

Sekundarni raku so raki, ki se razžirijo iz prvotnega obolenja na drug del telesa, in sicer tako, da rakave celice iz prvega tumorja potujejo po krvi na drugo mesto. Laura se sedaj na žalost spopada s sekundarnim kostnim rakom - rakom, ki se je razširil na njeno kost iz raka prsi. Ko rak enkrat metastazira - se razširi-, ga je izjemno težko zdraviti, saj so tumorji običajno bolj agresivni.

Poleg tega nosečnica težko prepozna telesne spremembe kot nekaj nevarnega, saj med nosečnostjo pride do veliko telesnih sprememb, zato ženska težko prepozna, katere so posledica nosečnosti in katere so resne in zahtevajo dodatne preglede. Laura pa bi rada sedaj povečala osveščenost o subtilnih znakih, ki lahko kažejo na sekundarnega raka.

Noseča
(Foto: gofundme.com)

Laurini prijatelji so ustanovili profil na strani GoFundMe, kjer so že dosegli cilj 6000 dolarjev. Kot pravi, ji je bilo sicer sprva nerodno, da so zbirali sredstva za zdravljenje, a sedaj je neverjetno hvaležna vsem, ki so prispevali. Ljudje pa ji niso pomagali samo v finančnem smislu, največja opora je bila tudi čustvena: ''Ves čas sem imela tudi neverjetno podporo svojega čudovitega moža, družine, prijateljev in v službi. Vključno z besedami podpore, obiski bolnišnice, zaradi česar nisem mogla biti v službi, pa do vsega cvetja, sladic, slaščic in drugih stvari, ki so mi jih ljudje poslali. Preko strani GoFundMe sem prejela še finančno pomoč. To mi je omogočilo, da sem se povezala tudi z drugimi ljudmi in celo popolnimi neznanci, ki so mi želeli vse dobro na moji poti okrevanja in mi res dali novo voljo, da nadaljujem.''

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 2
 
hladnajesen 18.04.2018 07:26:33
Upam, da Laura premaga to hudo in zahrbtno bolezen! Srečno!
 
ričet 18.04.2018 06:16:48
žalostno
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave