23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

Obtožili so ga, da je kradel v trgovini

Revolucionarna operacija kile

Nesrečni upokojenec, ki se je spopadal s kilo v velikosti nogometne žoge, zaradi svoje težave ni imel le zdravstvenih težav, ampak tudi težave pri vsakodnevnih aktivnostih. Ko je šel v trgovino, so ga celo obtožili, da je ukradel nekaj stvari in jih skril pod majico.

Kila
67-letni Glenn Williams ima kilo desetkrat večjo od običajne. Ko zakašlja, se njegovo črevo potisne skozi trebuh in videti je, kot bi imel nogometno žogo na trebuhu. (Foto: You Tube)

67-letni Glenn Williams iz Leicestera je kar dve leti živel z ogromno tvorbo na trebuhu, ki je imela okoli 30 cenitmetrov premera. Šlo je za zaplet po operaciji raka črevesa in tvorba je narasla vsakič, ko je zakašljal. Preden so mu opravili operacijo, s katero so mu jo odstranili, je bila velika že kot nogometna žoga. ''Ko nisem držal trebuha notri, je bila velika kot nogometna žoga. Imel sem različne pasove, s katerimi sem tvorbo skušal držati notri, a nič ni več pomagalo,'' je povedal za britanski Mail Online.

Kila
Zaradi kile so ga tudi že obtožili, da je kradel v trgovini, saj so mislili, da nekaj skriva pod oblačili. (Foto: You Tube)

Zdravniki so mu povedali, da gre za kilo, pri kateri se črevo in maščobno tkivo potisnejo skozi trebuh zaradi oslabljenega mišičnega in okoljskega tkiva. Zgodilo se je, ko je zakašljal ali hodil.

Sprva so mu rekli, da mu njegove kile, ki je desetkrat večja od običajne, ne morejo operirati. Prav zato je Glenn moral živeti z njo. A to ni bila lahko naloga. ''Ljudje so me obtožili, da kradem v trgovini, saj so mislili, da nekaj skrivam. Ob neki drugi priložnosti sem šel na sprehod s psom in me je nekdo vprašal, zakaj mu ne dam žoge. Eden me je nekoč celo vprašal, kdaj bom dobil dvojčke,'' je povedal. ''Ljudje so strmeli vame kamor koli sem šel. Stanje me ni prizadelo le fizično, a tudi čustveno. Bilo mu je nerodno, bil sem depresiven. Bilo je grozno.''

A nato so ga le napotili na posvet s plastičnim kirurgom Grahamom Offerjem, ki mu je ponudil, da lahko na njemu preizkusijo nov poseg, ki bi mu lahko pomagal. Oče dveh otrok je ponudbo takoj sprejel, saj je bil že popolnoma obupan. Kmalu je prestal šest urno operacijo, ki je vključevala delitev plasti mišic trebuha in ponovno združitev. Pionirsko operacijo so izvedli v bolnišnici Leicester Royal Infimary in bila je uspešna. Glennu pa je popolnoma spremenila življenje. ''Zaradi kile sem bil že popolnoma depresiven. Še posebej, ko je bila vse večja in večja, sam pa sem imel vse manj vpliva nanjo, saj je bila vedno težja. Zaradi nje me je bolel hrbet, bil sem omotičen, imel bolečine v nogah. Bilo je grozno. Mislil sem, da bo to nekaj, s čimer bom mogel živeti vse življenje po operaciji črevesa. A sedaj se končno lahko pogledam v ogledalol, brez da bi se gnusil sam sebi. Presrečen sem, da imam znova normalno telo in da ljudje ne bodo več strmeli vame. To je preprosto prečudovito,'' je navdušeno povedal po posegu.

Z novim posegom so mu kirurgi rekonstruirali mišično steno trebuha, a dr. Offer priznava, da tako velike kile še ni videl. ''To je bila ena največjih do sedaj. Morali smo zapreti 20x30 centimetrski žep v trebušni steni. Še pred nekaj leti bi bilo kilo, kot jo ima Glenn, nemogoče operirati. Združil sem tri glavne kirurške tehnike operacije kile in rekonstrukcijo trebušne stene. Razvil sem metodo, v kateri sem vse to združil. To pomeni, da lahko sedaj operiramo paciente, ki jim sicer ne bi mogli pomagati,'' je povedal.

Kaj je kila?

Kila se pojavi, ko se notranji del telesa skozi oslabljene stene mišic ali okoljškega tkiva potisne navzven. V večini primerov kila ne povzroča simptomov ali jih ima le malo. Lahko se pojavi oteklina ali buliva na trebuhu ali v dimljah. Bulico lahko potisnemo navznoter in izgine v ležečem položaju. Kašelj ali obremenitev lahko povzročita, da se bulica znova pojavi.

Kila se lahko pojavi kjerkoli na telesu, a se najpogosteje razvije na področju telesa med prsmi in boki. Obstaja več različnih tipov kile.

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 4
 
Janez_53 13.01.2016 11:15:57
Ste pa našli razlago za kilo! "Ko se notranji del telesa...." Kaj ko bi napisali "Ko se črevesje...."
 
RamzesII 13.01.2016 10:29:27
Pred nekaj leti ni bilo mogoče, zdaj pa je, kao, ... lahko se je izgovarjati, ... ne pojasnijo pa svojih trditev.
kajenje je zdravo 13.01.2016 10:13:02
"Kila lahko nastane kjekoli na telesu" - posebno nevarna je tista na glavi.
ADRR 13.01.2016 09:19:00
Benti tole pa je KILA!!! Grem takoj narest 1000 trebušnjakov, da se mi tkivo slučano ne oslabi na trebuhu :)
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave