25.04.2018
LJ
26° / 10°
Trebuh Zakaj ni dobro imeti prevelikega trebuha? Usta Ta pogosta navada povečuje tveganje za raka ust Molekula Strokovnjaki so enotni – to je molekula prihodnosti Noelle Poglejte jo danes, ko je izgubila 104 kg!

Začelo se je z nenehno zamašenim nosom ...

33-letna mati Leanne Hock se je tri leta spopadala z zamašenim nosom, ko je le obiskala zdravnika. Ko so jo pregledali, so odkrili redkega raka sinusov za njeno ličnico. Zdravniki so ji morali odstraniti kar polovico obraza, sedaj pa jo čaka še rekonstrukcija obraza.

obraz
33-letna Leanne Hock. Začelo se je z nenehno zamašenim nosom. (Foto: kienthuc.net.vn)

33-letna Britanka Leanne Hock iz Derbyhirea je leta 2009, ko se je kar tri leta spopadala z zamašenim nosom, le odšla k zdravniku in potožila zaradi svojih težav. Zdravnik jo je poslal na rentgensko slikanje in po več preiskavah se je izkazalo, da trpi za izjemno redkim rakom sinusov. Tumor v velikosti pomaranče je bil tik za njeno ličnico in zdravniki so ji morali sporočiti grozljivo novico, da ji bodo morali odstraniti polovico obraza, da bi ji rešili življenje. Leanne ni imela druge izbire, kot da pristane na poseg.

V 15-urni operaciji so ji odstranili kosti ličnice, zgornji del čeljusti, nebo v ustih in del očesne votline. Uporabili so kost iz njene noge, s katero so ji znova izdelali čeljust. A s tem je bila šele na začetku poti. Zdravniki so ji povedali, da bo potrebovala še radioterapijo in da bo okrevanje potekalo kar 5 let, saj ji bodo morali opraviti še več rekonstrukcijskih operacij, da bi ji povrnili prejšnjo podobo. ''Zdelo se mi je, da so mi odvzeli velik del življenja. Nekoč sem imela družabno življenje, a s to operacijo se je to zaključilo. Včasih sem se rada naličila in šla ven s prijatelji in se imela super. Sedaj ne hodim nikamor več. Operacija je uničila mojo samozavest, vzela mi je vse in postala sem samotar,'' je povedala po posegu. ''Obraz je prva stvar, ki jo ljudje opazijo, zato ne hodim več ven. Ko grem po otroke v šolo, ostanem v avtu. Ne hodim več po trgovinah in moja samopodoba je popolnoma uničena.''

Sredi marca lansko leto pa ji je po radioterapiji propadla sprednja čeljustna kost, ki so ji jo izdelali kirurgi. ''Nisem mogla verjeti, da se je to zgodilo. Ta kost je prišla iz moje noge, a je kljub temu propadla,'' je pojasnila za britanski Mail Online. Presenečeni so bili tudi zdravniki in ji povedali, da je eden najbolj redkih in izjemno zapletenih primerov. Izvedli so še eno operacijo, s katero so ji znova ustvarili čeljust, a slabih novic še ni bilo konec. Kmalu so ji morali sporočiti, da se je rak vrnil in da je tokrat neozdravljiv. ''Januarja so mi povedali, da se je rak vrnil. Bil je v dveh delih, in sicer na hrbtenici in v kolkih. Nekoliko kasneje so mi povedali, da je neozdravljiv.''

Po tem ko so ji povedali, da ji ne morejo več pomagati, je Leanne raziskala možnosti alternativnega zdravljenja in odkrila, da obstaja zdravljenje, ki bi ji lahko pomagalo in je dostopno v Mehiki. Njeni otroci so posneli ganljivi video, kjer ljudi prosijo, naj jim pomagajo zbrati 52 000 evrov za zdravljenje v Mehiki. ''Moji otroci se ne morejo sprijazniti s tem, da me kmalu morda ne bo več tu. Pomenijo mi vse na svetu in zato sem povedala svojo zgodbo v medijih. Bili so popolnoma iz sebe in na tleh, ko so izvedeli, da je moj rak neozdravljiv. Spodbujajo me k temu, da poiščem druge možnosti in v časopisu sem brala o ženski, ki je šla na zdravljenje v Mehiko. Bolj sem se poglobila v to zgodbo in stopila v kontakt s kliniko. Zdeli so se optimistični, a zame je bilo zdravljenje nemogoče, ker nimam dovolj denarja. Moja otroka sta tako naredila kampanjo, s katero zbiramo sredstva. Nisem jima mogla reči ne – postavila sta ultimat. Ne moreta se sprijazniti s tem, da bi umrla. Prestrašila sem se, ko so mi rekli, da je bolezen neozdravljiva. In tako se je kampanja začela,'' je dejala.

Preko spleta so do sedaj v samo nekaj dneh zbrali 1570 evrov, zato je družina izjemno optimistična. Da bi se vse dobro izteklo, pa jim želimo tudi mi.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 9
 
serži 04.02.2016 06:29:27
Ni noben opazu, da na levi sliki ima oči rjave na desni pa modro zelene... Larifari!!! To ni ista oseba!!! Dej nehite si že skus zmišljevat članke... Sam da neki pišete!!!
ROBERTO16300 04.02.2016 08:21:22
ampak res.......
 
cosmosjasnovidec 03.02.2016 21:37:43
Kakorkoli vsak kateri zboli je ubog še bolj pa tisti kateremu ne morejo ali jim pa ni v interesu pomagati.
 
selector 03.02.2016 20:43:32
bolje rak kot brez obraza
slovenc79 03.02.2016 20:01:08
mogoče je kriva ta oranžna žavba, s katero se je po obrazu mazala.
spletni_nepridiprav 03.02.2016 16:45:20
ta slika je dober primer kako babe zgledajo zvečer ko jih spoznaš in kako naslednje jutro ko se zbudiš
Bibosan 03.02.2016 17:58:13
Kako pa ti izgledajo tipi?
Volgangeg 03.02.2016 10:44:24
js ze 6 let uporabljam sprej za nos da nimam zamasenega
JanZiska 03.02.2016 14:37:55
jaz pa kokain in je vse BP
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cvetni prah

Se spopadate z alergijo na cvetni prah?

Uporabne povezave