26.07.2017
LJ
22° / 11°
Lunica Le malo ljudi ve, da vam lunica na nohtu lahko reši življenje. Kaj morate vedeti o njej? Srčni infarkt 3 subtilni znaki srčnega infarkta, ki jih mora poznati vsaka ženska Lubenica Se boste zaradi lubenice zredili? Hujšanje Bodoča nevesta izgubila polovico telesne teže z eno samo preprosto spremembo

Boleča bulica pod pazduho. Preverite, kaj pomeni

Je bulica rdeča in vneta ali je zagnojena? Če je tako, gre lahko le za vraščeno dlako ali vneti folikel, ki je posledica britja ali uporabe antiperspiranta. V tem primeru se nekaj časa izogibajte britju in nanašanju antiperspiranta na to področje. Kožo le nežno umijte z milom, nanjo lahko položite tople obkladke in stanje se bo v nekaj dneh umirilo. Če se vam to redno ponavlja, si lahko pomagate z lasersko odstranitvijo dlak na tem delu.

Pazduha
Pod mojo pazduho je boleča bulica. Bi morala biti zaskrbljena? (Foto: iStockphoto)

Druga možnost je, da se spopadate z lipomom. Gre za zatrdlino, ki je sestavljena iz skupka maščobnega tkiva in se pogosto pojavlja v obliki bulic na delih, kot so pazduha, ramena, vrat, pri nekaterih tudi na drugih delih telesa. Čeprav jih lahko dobite v kateri koli starosti, se večinoma pojavljajo pri ljudeh, starih od 40 do 60 let. Lipomi so skoraj vedno neboleči in neškodljivi. Lahko pa povzročajo bolečine, če ležijo na mestu, kjer pritiskajo na živec. Če vas lipom moti, vam ga zdravnik lahko kirurško odstrani – običajno z majhnim rezom v kožo, prek katerega odstrani lipom.

Lahko gre tudi za oteklo bezgavko. Bezgavke imamo na vratu, v dimljah in pod pazduho. Bezgavke so filter, v katerega se ujamejo škodljive snovi v telesu, kot so virusi, bakterije, tudi rakave celice. Če pride do infekcije, lahko postanejo povečane in vnete, tako kot pri bolečem grlu v času prehlada. Oteklina in bolečina običajno izgineta, ko premagamo okužbo. Nekatere ženske imajo tudi manjšo količino tkiva prsi pod pazduho. Če opazite oteklino tik pred menstruacijo, je to lahko posledica hormonskih sprememb, ki povzročajo prav tako tudi občutljivost prsi.

Če bulica v nekaj tednih ne izgine ali se poveča, če se bolečina poslabša, gre lahko za cisto ali vnetje dojke. Redko tudi za tumor. Da bi se prepričali o vzroku, obiščite zdravnika.

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Kava

Začnete jutro s kavo ali čajem?

Uporabne povezave