21.01.2019
LJ
/ -2°
Prehlad To je najboljši način za preprečevanje gripe in prehlada Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Odvečna maščoba Ste pretežki in imate preveč maščobe okrog pasu? Trebuh Brez diete je dosegla take rezultate

'Premlada si za tako bolezen!' A izkazalo se je ...

Ženska, ki se spopada z rakom na materničnem vratu je bila večkrat zavrnjena s strani zdravnikov, češ da je premlada za raka, saj ima komaj 27 let. A kmalu se je izkazalo, da so bili njeni strahovi upravičeni.

Tracey
''Večkrat sem bila pri zdravniku zaradi svojih simptomov, a ker je bil moj PAP test uredu so mi večkrat rekli, da sem premlada za raka in me odslovili." (Foto: gofundme.com)

30-letni Škotinji Tracey Burke iz mesta Dundee so raka na materničnem vratu diagnosticirali leta 2015, ko je bila stara komaj 27 let. A diagnozo so postavili šele, ko se je rak že razširil po telesu. Prestala je kemoterapijo, radioterapijo, brahioterapijo, a nič ni pomagalo. Nobeno od zdravljenj ni bilo uspešno. Tracey Burke pa še danes obžaluje, da je zdravnik ni prej poslal na nadaljnja testiranja, saj bi tako imela več možnosti za preživetje. Kasneje so ji opravili tudi histerektomijo - odstranitev maternice, da bi se znebili rakavih celic, a izkazalo se je, da se je rak že razširil na njene bezgavke in zaseval tudi v obe strani njene medenice.

Na svojem blogu je zapisala: ''Večkrat sem bila pri zdravniku zaradi svojih simptomov, a ker je bil moj PAP test uredu so mi večkrat rekli, da sem premlada za raka in me odslovili."

"Če ne bi bila tako vztrajna in zahtevala nadaljnje preiskave, le bog ve, kje bi bila sedaj. Če kdo bere to in je v podobni situaciji, prosim ne nehajte obiskovati svojega zdravnika dokler niste zadovoljni z odgovori, ki ste jih prejeli.''

Preberite še: Z rednimi pregledi nad raka na materničnem vratu

Tracey je sedaj s skupaj s svojim možem že zbrala 25 000 evrov za poskusno zdravljenje v Nemčiji, ki ga njena zdravstvena zavarovalnica ne krije. Gre za zdravljenje raka, ki se je že razširil na bezgavke in vključuje imunoterapijo. Terapija deluje tako, da stimulira imunski sistem telesa, da se lažje bori z boleznijo.

Tracey Burke
Tracey je sedaj s skupaj s svojim možem že zbrala 25 000 evrov za poskusno zdravljenje v Nemčiji, ki ga njena zdravstvena zavarovalnica ne krije. Gre za zdravljenje raka, ki se je že razširil na bezgavke in vključuje imunoterapijo. (Foto: gofundme.com)

''Dan, ko sem izvedela za raka, je zame nekoliko v zamegljenem spominu. Bila sem pripravljena na to, zato nisem bila razburjena ali v solzah. Hudo pa mi je bilo za mojega partnerja Grega, saj se je v trenutku sesul in se sesedel v zdravnikovi ordinaciji. Težko je bilo tudi soočenje z mati in mojo najboljšo prijateljico, ki se jima niti sanjalo ni, da imam kakšne simptome. Vsi se osredotočajo na tistega, ki je zbolel. Najtežje od vsega je zame, ko gledam svoje bližnje, kako težko se soočajo s tem kar prestajam.''

Zdravljenje v Nemčiji je sedaj zadnje upanje za družino, ki moli in upa, da bo to le uspešno.

Znaki raka na materničnem vratu:

Simptomi raka na materničnem vratu niso vedno očitni. Rak lahko poteka tudi brez simptomov, dokler ne pride v napredno fazo. Prav zato je izjemno pomembno, da ženske redno obiskujejo ginekologa in oddajajo bris tkiva materničnega vratu. Kljub vsemu je dobro poznati simptome, ki se lahko pojavijo ob raku na materničnem vratu.

Nenavadne krvavitve

V večini primerov gre za vaginalne krvavitve, ki se običajno pojavijo po spolnem odnosu. Lahko gre tudi za krvavitve, ki se pojavijo izven časa menstruacije in so nenavadne. Prav tako krvavitve po menopavzi. Drugi simptomi so lahko še bolečina, neprijetni občutki med spolnimi odnosi ali neprijeten vonj vaginalnega izcedka.

Napredovan rak na materničnem vratu

Če se rak razširi na tkiva okoli materničnega vratu, se lahko pojavijo tudi drugi simptomi:

- Zaprtje;

- kri v urinu;

- izguba nadzora nad mehurjem;

- bolečine v kosteh;

- otekanje ene od nog;

- bolečine v hrbtu, ki jih povzroča otekanje ledvic;

- spremembe navad uriniranja in odvajanja blata;

- izguba apetita;

- izguba telesne teže;

- utrujenost, pomanjkanje energije.

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave