16.01.2019
LJ
/ -1°
Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko Limonada Pijte limonin sok, če se spopadate s temi težavami Camilla Razkrila 7 preprostih korakov, s katerimi lahko preoblikujete svoje telo

Rekli so ji, da bo umrla, nato pa odkrili, da so se zmotili

50-letna Killarney Jeffares je bila štiri dni prepričana, da bo umrla in se je skupaj s svojimi domačimi pripravljala na svojo smrt. Nato pa so ji zdravniki povedali, da so se zmotili in da ima raka v prvi fazi, ki je lahko ozdravljiv.

Pacientka
''Ves čas podoživljam trenutek, ko so mi rekli, da mi pravzaprav ne morejo več pomagati razen, da uravnavajo bolečino in ko sem videla obraze moje družine - zlomili so se in moj mož je jokal. Nikoli ne bom dobila nazaj tiste štiri dni trpljenja. Še nikoli nisem bila kljub vsemu tako vesela, da se je nekdo zmotil.'' (Foto: iStock)

50-letni Killarney Jeffares iz Nove Zelandije so zdravniki po operaciji, ki bi morala trajati deset ur, a je trajala le dve uri, diagnosticirali neozdravljivega rektalnega raka in dejali, da se je rak razširil ter da ji ne morejo več pomagati. Dali so ji le še nekaj dni življenja in jo namestili na oddelek za paliativno oskrbo. Tam je preživela štiri dni na smrtni postelji in se pripravljala na svojo smrt. Njena družina iz Avstralije je takoj prišla k njej v bolnišnico, da bi z njo preživeli njene zadnje trenutke in pomagali urediti vse potrebno za pogreb, poroča NZ Herald

A štiri dni kasneje, so Killarney Jeffares zdravniki dejali, da je prišlo do napake in da so vzorci tkiva, ki so jih vzeli med operacijo razkrili, da se ni spopadala z rektalnim rakom, ampak da ima v resnici raka jajčnikov v prvi fazi. Dejali so ji, da gre za ozdravljivega raka in da obstaja veliko možnosti, da bo s primernim zdravljenjem preživela.

Čeprav je 50-letnica občutila veliko olajšanje, pa je bila po drugi strani nadvse jezna, saj se je kar 96 ur bala za svoje življenje in doživela hudo travmo, saj je bila prepričana, da bo umrla. Januarja letos je Novo Zelandčanka prejela novico, da je premagala raka, a kot pravi, kot pravi jo teh 96 ur, ko je mislila, da bo umrla, preganja še danes.

V bolnišnici je vložila pritožbo in dejala, da želi, da nekdo odgovarja za napačno diagnozo. A njeno pritožbo so zavrnili in dejali, da ni utrpela poškodb zaradi morebitnega napačnega zdravljenja ob napačno postavljeni diagnozi, prav tako ni utrpela mentalne ali psihološke škode. Prepričana je, da želijo svojo napako pomesti pod preprogo, zato sedaj zahteva pravico zase. ''Precej jezna sem. Ne vem, katero pot bom sedaj ubrala,'' je dejala.

Kot pravi, se še zdaj velikokrat spomni, kako je bila soočena s smrtjo. ''Ves čas podoživljam trenutek, ko so mi rekli, da mi pravzaprav ne morejo več pomagati razen, da uravnavajo bolečino in ko sem videla obraze moje družine - zlomili so se in moj mož je jokal. Nikoli ne bom dobila nazaj tiste štiri dni trpljenja. Še nikoli nisem bila kljub vsemu tako vesela, da se je nekdo zmotil.''

50-letnica je sedaj vložila pritožbo še na New Zelandsko korporacijo za konpenzacijo po poškodbah, ki bo uvedla notranjo preiskavo o tem, kaj natanko se je zgodilo in zakaj natanko je prišlo do napake.

Do hujše napake pa je prišlo v Koloradu, kjer so moškega kar pet let zdravili za redko obliko raka, ki naj bi jo imel. Zdravili so ga celo s kemoterapijo in biopsijo, nato pa odkrili, da so mu postavili napačno diagnozo in da nikoli sploh ni imel raka. Več o tem si preberite TUKAJ.

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 1
 
21dcba 28.12.2018 13:37:51
Hmm, zakaj je pa potrebno zdravnikom navajati "rok uporabnosti"? Jasno je, da skoraj vedno delajo napake. .
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave