21.01.2019
LJ
/ -2°
Prehlad To je najboljši način za preprečevanje gripe in prehlada Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Odvečna maščoba Ste pretežki in imate preveč maščobe okrog pasu? Trebuh Brez diete je dosegla take rezultate

Šla je na sprehod s psom, sedaj jo morajo vedno znova oživljati

39-letna Heidi Luckraft je pred štirimi leti šla na sprehod s svojim psom in ugriznil jo je okužen klop. Zbolela je za lymsko boreliozo, a zdravniki ji kar tri leta niso postavili prave diagnoze. Bolezen je tako napredovala, da je danes na invalidskem vozičku, samo prejšnji teden pa so jo morali trikrat oživljati.

Heidi - 4
Kljub grozljivi bolezni Heidi Luckraft ostaja optimistična. (Foto: Facebook)

39-letni Britanki Heidi Luckraft se niti sanjalo ni, da ji bo sprehod s psom leta 2012 popolnoma spremenil življenje. Spominja se, da jo je takrat ugriznil klop in ga je po sprehodu odstranila. Čeprav se je kasneje počutila vedno slabše in slabše, ni nikoli pomislila, da bi klop lahko bil okužen. Na to niso pomislili niti zdravniki in so ji tri leta postavljali napačne diagnoze. Vse od sindroma kronične utrujenosti do meningitisa, nihče pa ni pomislil na lymsko boreliozo.

Heidi - 5
Bolezen je tako napredovala, da je danes na invalidskem vozičku, samo prejšnji teden pa so jo morali trikrat oživljati. (Foto: Facebook)

Šele lansko leto, ko se je na njeni koži pojavil nenavadni izpuščaj, so jo testirali za to nevarno bakterijsko okužbo. Rezultati so bili pozitivni. ''Čutila je olajšanje, saj je končno izvedela, zakaj se tako slabo počuti. A ko je izvedela za diagnozo, je bila bolezen že zelo resna,'' je namesto nje povedala njena prijateljica 34-letna Jodie Deegan, saj je Heidi prešibka, da bi govorila. Lymska borelioza je bolezen, ki jo prenaša klop. Gre za bakterijsko okužbo, ki potrebuje več mesecev, da pokaže prve znake. A treba jo je čim prej odkriti, saj je tako nevarna, da lahko vodi do odpovedi srca, če je ne zdravijo. Prav to se je zgodilo tudi Heidi, ki trenutno jemlje 29 različnih zdravil, da ne bi bolezen napredovala na vse organe. Poleg tega je priklenjena na invalidski voziček, saj je njeno telo povsem šibko. ''Samo prejšnji teden so jo trikrat oživljali. Ves čas je v hudih bolečinah. Sprva je imela več dobrih dni kot slabih, sedaj pa smo hvaležni že, če ima dobro uro,'' še pove prijateljica.

Če bi nesrečnici diagnozo postavili pravočasno, bi lahko bolezen pozdravili z antibiotiki, ki bi jih jemala dva tedna. Običajno v tem času bolniki okrevajo, a na žalost so to priložnost pri Heidi zamudili. Kljub temu 39-letnica skuša ostati pozitivna. ''Ves čas govori, da je bolezen dobila, da bo lahko v prihodnosti pomagala drugim ljudem,'' pove Jodie. A realnost je taka, da je zaradi hudih bolečin težko ves čas ostati pozitiven. Kot pove, ima ves čas občutek, da ji otekajo možgani, zaradi česar ima grozljive migrene. Da bi bile bolečine bolj znosne, rada sedi v temni sobi. Že pogled na telefon ji lahko sproži glavobole. Včasih je tako hudo, da se zlomi in zjoče celo pred svojimi otroki, čeprav želi zanje ostati močna.

Njen mož Mark in prijateljica Jodie sedaj zbirata sredstva za drago zdravljenje, ki ga izvajajo v ZDA. Zdravljenje vključuje redne infuzije, terapije za imunski sistem, zdravljenje z izvornimi celicami in z antibiotiki. Stane 67 000 evrov, družina pa upa, da bodo potrebna sredstva zbrali do božiča. ''Nikoli ni nikomur povedala, s čim se spopada. Preprosto je živela s tem. Sedaj, ko je povedala svojo zgodbo v javnosti, ji telefon ves čas zvoni, saj ji ljudje želijo pomagati. Ko sem ji povedala, da smo zbrali že 1000 evrov, so jo oblile solze. Ves čas me sprašuje: 'Misliš, da bom res šla na zdravljenje?', a vem, da noče preveč upati, za vsak slučaj. Vedno je druge postavljala na prvo mesto, sedaj je skrajni čas, da naredi tudi nekaj zase.''

Heidi - 3
(Foto: Facebook)

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave