21.07.2018
LJ
27° / 16°
Mediteranska prehrana Že veste, kako vam lahko pomaga? Opekline Preverite, ali vas sončna krema dovolj ščiti Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Joanne Peters Ima 42 let in je videti bolje kot kdaj koli

Starši so delili zadnjo fotografijo sina, da bi druge opozorili pred nevarnostjo

Obupani starši 6-letnega Oliverja Halla iz britanskega mesta Halesworth so še zdaj pretreseni zaradi nenadne smrti sina. Oliver je umrl samo 24 ur po tem, ko se je okužil z nevarno bakterijo, starši pa so zdaj delili njegovo zadnjo fotografijo, da bi druge opozorili na nevarnosti meningitisa.

Meningitis
(Foto: healthmedicinet)

Starši Oliverja Halla, ki je umrl lani, so prepričani, da bi vse otroke morali cepiti proti meningitisu, saj si ne želijo, da bi še kdo moral skozi tako bolečo tragedijo, kot so jo izkusili sama. Lani oktobra se je 6-letni Oliver okužil s smrtonosno bakterijo, ki večinoma prizadene dojenčke in otroke. Čeprav so se v bolnišnici James Paget Hospital zdravniki trudili, da bi rešili življenje mladega Oliverja, so bili popolnoma nemočni. Njegovi starši, 37-letna Georgie in 43-letni Bryan, se zdaj zavzemajo, da bi lahko imeli vsi otroci dostop do brezplačnega cepljenja proti meningitisu.

Cepivo proti meningitisu B je trenutno na Otoku dostopna otrokom do prvega leta starosti, a vlada je lani sporočila, da brezplačno cepljenje otrok starejših od enega leta ni ''stroškovno učinkovito''. Kljub temu je meningitis še vedno usoden za enega na 10 otrok, ki zbolijo za meningitisom (približno 3200 primerov na leto v Veliki Britaniji), medtem ko eden od treh otrok ostane s trajnimi poškodbami za vse življenje.

Starši Oliverja se tako zavzemajo, da bi program cepljenja razširili tudi na starejše otroke in tako rešili dodatna življenja. ''Vlada pravi, da stroški cepljenja več otrok proti meningitisu niso stroškovno učinkoviti. Organizacija Meningitis Now, prek katere tudi delujemo, se s tem ne strinja. Naš glavni cilj je povečati dostopnost do tega cepiva, da bi bilo na voljo več otrokom.''

Prepričani pa so, da bi morali ljudje bolje poznati znake meningitisa B, ki vključujejo mrzle roke, zmedenost, glavobole, slabost, bruhanje, trd vrat in izpuščaje po telesu.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 8
Indigo Pingvin 15.12.2017 13:00:47
Razlogov za meningitis je malo morje. Meningokok je zgolj eden od teh, pri čemer poznamo vsaj 4 podtipe in nobeno cepivo ne pokrije vse 4 podtipe. Tudi če si cepljen, ne pomeni, da ne boš zbolel. Dodatno, cepiva sama lahko povzročijo vnetje mening, aka meningitis. Kar je zanimivo je to, da je patogen prisoten v precej ljudeh, a samo pri nekaterih povzroči 'štalo'. Ko se to zgodi je izredno pomembno, da se NE znižuje vročine. Vročina je obrambni sistem telesa, ki patogenu preprečuje hitro množitev, ali pa pri izredno visoki vročini povsem ustavi množitev. Če pri takem ubijete vročino, boste ubili človeka. Članek je naravnan izredno populistično, saj ničesar ne izvemo o zdravljenju on poteku bolezni, propagira pa cepivo za samo en podtip meningokoka.
 
flum 14.12.2017 18:16:21
pred leti sem ležal na infekcijski zaradmeningitisa . Sosed zraven men-mlajši je imel enako diagnozo. Zjutraj je bil pokrit z rjuho. Groza
 
llluuullliii 14.12.2017 14:16:45
počivaj, malček. naj ti bo drugje prizanešeno....
 
hladnajesen 14.12.2017 13:19:11
Nekaj let nazaj je v sosednji vasi umrlo mlado dekle (19 let), prav zaradi iste diagnoze. Prej je bila zdrava, ne ve se, zakaj je zbolela. Zdravniki so se trudili, a žal ji niso mogli pomagati. Tragedija za družino.
zurc 14.12.2017 16:23:38
en mesec nazaj enak primer v posavju ,dve leti star otrok
 
prost1 14.12.2017 08:19:01
Zdravniki imajo srečo, da se to ni zgodilo pri nas , bi jih takoj tožili do Haga.
olafur 14.12.2017 08:22:50
Ja res je, premalo se zavedamo, da so bolezni ali enostavno okoliščine v katerih so tudi zdravniki brez moči.
Janez_53 14.12.2017 12:21:19
Prost1, ne pametuj brez veze!!! Preveč tragičnih primerov je bilo pri nas, kjer se je pokazala popolna aroganca, nečloveškost in vzvišenost nekaterih zdravnikov, ki nikakor niso hoteli priznati svoje napake in se vsaj opravičiti nesrečnim staršem!!! Saj niso vsi taki, ampak tisti, ki so s svojim nečloveškim in neprofesionalnim odnosom do pacientov napravili zdravstvu ogromno škodo, bi morali biti ustrezno kaznovani!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave