14.11.2018
LJ
14° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...

Mislila je, da je noseča, a 'rodila' je ...

Test nosečnosti je pokazal, da je Lauren Knowles noseča, in to je bil najsrečnejši trenutek v njenem življenju. A v sedmem tednu nosečnosti so zdravniki odkrili, da je njen dojenček v resnici tumor. Mlada mati je morala 'roditi' rakavo tvorbo, da jo je lahko izločila iz telesa.

Nosečnost
(Foto: healthmedicinet)

27-letni Lauren Knowles iz mesta Aberdeen na Škotskem se je zlomilo srce, ko je izvedela, da njen nerojeni otrok ni plod, ampak smrtonosna bolezen. Ko je v sedmem tednu nosečnosti prišla na redni pregled, so ji povedali, da se spopada z molarno nosečnostjo – nepravilno obliko razvoja posteljice, ki se je izkazala za rakavo. ''Bila sem živčna na pregledu, saj sem med prvo nosečnostjo, močno krvavela. Kljub temu sem potem rodila Charlieja, ki je danes star pet let. Zato so se zdravniki odločili, da naredijo še en pregled in pogledajo, ali nosečnost poteka normalno.'' A izkazalo se je, da gre za molarno nosečnost, kjer je tkivo rakavo, kar je izjemno redko. ''Moj tumor je bil rakav, zato so me pričeli zdraviti s kemoterapijo, a tvorba je še kar rasla.''  Rak je rasel z neverjetno hitrostjo, čeprav so ji del rakavega tkiva tudi odstranili.

K sreči je kasneje utrpela hude krče in tumor izločila kar sama. Rakavo tvorbo je dobesedno rodila na stranišču. ''Tvorba je bila enake velikosti kot dojenček v 17 tednu nosečnosti, zato je šlo za velik tumor, ki sem ga morala potisniti iz sebe brez pomoči. A občutila sem veliko olajšanje, saj sem vedela, da je to konec nočne more. Bila sem hvaležna, da je tumor končno šel ven iz mene.''

Nosečnost
(Foto: healthmedicinet)

Ogromna rakava tvorba je nekoliko poškodovala njeno maternico, zato so jo zdravniki opozorili, da bo morda težko zanosila v prihodnosti. A le leto dni kasneje, je znova zanosila in rodila zdravo deklico Indi, ki je danes stara 10 mesecev. ''Celo nosečnost sem bila prestrašena, da se ni znova zgodila molarna nosečnost, zato nisem imela te sreče, da bi uživala v občutku nosečnosti. A ko sem šla na svoj prvi pregled in zagledala bitje srca dojenčka, nisem mogla nehati jokati, saj sem vedela, da gre za živo bitje. S svojo zgodbo želim ljudem dati upanje, da tudi v najhujših scenarijih, upanje ostaja. Rada bi tudi povečala osveščenost o molarni nosečnosti.'' Lauren je stara 29 let in treniutno živi v avstralskem Perthu.

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 5
 
kikislo 04.12.2017 13:14:27
S to zgodbo je neki hudo narobe. Tolk nosec pac nisi v 7.tednu. Plus, da je svoj 'plod' ze poimenovala...v 7.tednu?? Bejz bejz. To si novinarji kr neki izmisljujejo.
 
kikislo 04.12.2017 13:14:21
S to zgodbo je neki hudo narobe. Tolk nosec pac nisi v 7.tednu. Plus, da je svoj 'plod' ze poimenovala...v 7.tednu?? Bejz bejz. To si novinarji kr neki izmisljujejo.
 
RamzesII 04.12.2017 09:59:45
S kemoterapijo, ... ni vedno to pravo, saj je učinek lahko ravno nasproten, rak raste hitreje. Kemoterapija je že preveč standarden tretma, zato bi se ga morali izogibati, moje mnenje pač.
 
RamzesII 04.12.2017 09:56:55
Deluje kot najstnica, ... odkrili šele v 'sedmem mesecu nosečnosti', verjetno gre za napako, to bi morali odkriti že prej, le kaj so počeli do sedaj.
tash73 04.12.2017 12:19:24
preberi še enkrat. odkrili v sedmem tednu
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave