18.12.2017
LJ
/ -2°
Možgani Preprosta navada, ki zmanjša tveganje za Alzheimerjevo bolezen Voda Že poznate 1-mesečni sladkorni detoks in vse njegove prednosti? Maščoba 4 bolezni, ki jih lahko zavremo tudi naravno Čokolada Kaj se zgodi s telesom, če samo za 9 dni prenehamo uživati sladkor?

Tara Zupančič se je lotila 10-dnevnega detoksa

Novi voditeljici POP IN-a zdravje pomeni veliko. Zato se je po napornem decembru, ko ji je kar nekaj stresa prinesla menjava službe, odločila, da 10 dni v januarju posveti razstrupljanju. Bo program 10 DAYS Detox nova skrivnost njenega zdravega videza in dobrega počutja?

Detoks
Tara Zupančič se je lotila 10-dnevnega detoksa po programu 10 DAYS Detox. (Foto: Aljoša Kravanja)

Poskušam živeti zdravo, pravi Tara Zupančič, nova voditeljica POP IN-a. Na pravilno prehranjevanje se je navadila, ker so jo mučile alergije. Na svežem zraku pa se redno giba tudi pozimi. Zaradi menjave službe je bil december stresen mesec. Njen tempo življenja je postal hitrejši. "Nisem toliko energije vlagala v pripravo hrane, v to, da bi res razmišljala, kaj jem, kako je prav, da jem," nam zaupa. "In se mi zdi, da ko nekaj časa mine, mi telo kar samo pove, da bi sedaj pa mogoče potrebovalo en tak detoks. Se mi zdi, da je to tudi način, da sebe spet malo discipliniram."

zelena solata
Prilagoditi je morala svojo prehrano; se odreči predelani hrani, sladkorju, mleku in mlečnim izdelkom, glutenu, v svoje obroke pa vključiti več zelenjave. (Foto: Thinkstock)

Sledila bo programu 10 DAYS Detox

27-letna Tara se je odločila za desetdnevni celovit program razstrupljanja 10 DAYS Detox, in da bi izvedela, kako bo morala 10 dni živeti, da bi se njeno telo osvobodilo škodljivih strupov, smo jo pospremili k holistični nutricistki Staši Matjaž. Ta ji je svetovala, da si najprej vzame pet dni, ko se počasi privaja na spremenjeno prehrano. "Če bi mi kar naenkrat prešli na razstrupljanje, bi bil to prevelik šok za telo, zato najprej priporočam petdnevno uvajalno obdobje, ko počasi prilagajamo svojo prehrano," razloži. 10 dni nato poskušamo uživati čim več živil, ki so priporočena, ter se izogibati tistim, ki so odsvetovana. Odreči se je treba na primer predelani hrani, mleku in mlečnim izdelkom, soji, sladkorju, glutenu. To so živila, ki naše telo zakisajo in s tem sprožijo v njem vnetja ali pa jih naše telo težje prebavi. 10 dni se prehranjujemo tako, da damo telesu malo odmora, zato se ima končno čas spopasti s strupi. 

Da bi bilo razstrupljanje bolj učinkovito in bi ga res lahko opravili v 10 dneh, pa lahko poleg obilice sadja in zelenjave, brezglutenskih žit, stročnic ter nekaj pustega mesa uživate še kombinacijo treh prehranskih dopolnil. Vsebujejo naravne izvlečke, ki imajo moč, da spodbudijo razstrupljanje v telesu in poskrbijo, da se ti strupi na koncu iz telesa tudi res izločijo. "Zdrava, raznolika in uravnotežena prehrana je izjemno pomembna," pravi nutricistka. "Vendar pa ni dovolj, da bi se učinkovito razstrupili v samo 10 dneh." 

Za vse bralce Vizite, ki bi radi za boljše počutje poskrbeli s takšnim detoksom kot Tara, je podjetje Sensilab pripravilo posebno akcijo.

Vsi, ki sodelujejo v programu 10 DAYS Detox, se lahko prav tako vedno tudi osebno posvetujejo s strokovnjakom; če želijo, lahko vsak dan razstrupljanja prejmejo še mail z nasveti in recepti.

Detoks
V zgornjem videoprispevku si lahko ogledate, kako je bilo, ko smo Taro pospremili k holistični nutricistki Staši Matjaž. (Foto: Aljoša Kravanja)

Razstrupljanje - 8
Holistična nutricistka Staša Matjaž je Tari priporočala, da poleg prilagojene prehrane uživa kombinacijo treh prehranskih dopolnil. (Foto: Aljoša Kravanja)

Artičoka, pegasti badelj, poper in številna zelišča

Program razstrupljanja 10 DAYS Detox sestavljajo tri naravna dopolnila, ki čistijo jetra, prebavila in črevesje. "Liver Antiox vsebuje ekstrakt artičoke, pegastega badlja in črni poper. To so same naravne substance, ki stimulirajo razstrupljanje jeter," pravi strokovnjakinja. Jetra tako strupe čistijo bolj učinkovito, jih pa pošljejo v prebavni sistem. "Zato imamo drugo prehransko dopolnilo, ki se imenuje Digestive Care, ki vsebuje naravna zelišča, ki so bogat vir čreslovin in grenčic, se pravi snovi, ki stimulirajo izločanje prebavnih sokov." Dobra prebava strupe potisne v črevesje, kjer nanje vpliva dopolnilo Colon Protect z vlakninami trpotca oziroma psiliuma. "Te vlaknine so zelo vodotopne, se pravi nase vežejo ogromne količine vode, nabreknejo in kot nežna metlica čistijo vse odpadne snovi in strupe iz našega debelega črevesja. Tako da, kar so jetra s pomočjo dopolnila Liver Antiox izločila v naš prebavni trakt - Digestive Care in Colon Protect poskrbita, da se to res izloči ven iz našega telesa."

Razstrupljanje - 7
Vsebujejo naravne izvlečke, ki imajo moč, da spodbudijo razstrupljanje v telesu in poskrbijo, da se ti strupi na koncu iz telesa tudi res izločijo. (Foto: Aljoša Kravanja)

"Lahko si predstavljamo, da je 10 DAYS Detox 10-dnevni dopust za naše telo," nadaljuje Matjaževa. "To je 10 dni, ko telesu privoščimo počitek, ga nahranimo s svežimi živili, mu omogočimo regeneracijo in čiščenje. Privoščimo si tudi kakšno daljšo kopel, savno, gibanje, ki pa naj ne bo preveč intenzivno." Po takšnem detoksu imamo več energije, lažje se osredotočamo, bolje spimo, videz postane bolj sijoč, lasje, koža in nohti bolj zdravi, imunski sistem okrepljen, izgubimo pa tudi kakšen odvečen kilogram. "Na začetku bo mogoče malo težko," pove Tara po posvetu z nutricistko. "Predvsem to, da se bom mogla odpovedati kavi," se nasmehne. "Ampak se bom potrudila." Strokovnjakinja pa doda: "Gre res za deset dni bolj stroge diete, izogibati se moramo tudi vsem škodljivim navadam, ki jih imamo. Ampak po desetih dneh so zato neki rezultati, ki jih občutimo, zato se izplača potrpeti." Razstrupiti se ni ravno lahko, a da bi se bolje počutili, je takšno 10-dnevno regeneracijo telesa in uma priporočljivo opraviti dvakrat na leto, sploh pa po prazničnem decembru, ko smo se vsi pregrešili. Mi bomo spremljali, kako bo koristila Tari.

Želite za boljše počutje poskrbeti s takšnim detoksom kot Tara? Podjetje Sensilab je za naše bralce pripravilo posebno akcijo.

 

Detoks
Tri prehranska dopolnila so del programa 10 DAYS Detox. Očistijo jetra, prebavila in črevesje. Po takšnem razstrupljanju imamo več energije, lažje se osredotočamo, bolje spimo, videz postane bolj sijoč, lasje, koža in nohti bolj zdravi, imunski sistem okrepljen, izgubimo pa tudi kakšen odvečen kilogram. (Foto: Aljoša Kravanja)

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Novoletne zaobljube

Kakšna bo vaša letošnja novoletna zaobljuba?

Uporabne povezave