17.12.2017
LJ
/ -2°
Voda Začela sem redno piti jabolčni kis in zgodilo se je to ... Trebuh 7 živil, ki kurijo maščobo in spodbujajo presnovo Trebuh Trik, da zmanjšate željo po sladkem in slanem Meningitis Starši so delili zadnjo fotografijo sina, da bi druge opozorili pred nevarnostjo

Preprost recept, da se razstrupite v 10 dneh

Po veselem decembru je sedaj odličen čas, da se lotimo razstrupljevalne kure, osvobodimo telo škodljivih toksinov in poskrbimo za boljše zdravje ter počutje. Za 10-dneven detoks se je odločila tudi nova voditeljica POP IN-a Tara Zupančič.

Tudi voda je hrana
Ko telo očistimo strupov, imamo več energije, smo bolj zdravi, naš videz je bolj sijoč pa še bolje se počutimo. (Foto: iStockphoto)

Tara Zupančič
Tara Zupančič se je odločila za 10-dnevno razstrupljevalno kuro. (Foto: Katja Žagar)

"Moj življenjski stil vključuje zdravo prehranjevanje in veliko gibanja, predvsem v naravi. Pa vendar pridejo obdobja v življenju, ko dobre in zdrave navade malo trpijo. Mislim, da je čas, da se sedaj malo oddolžim svojemu telesu," nam pove nova voditeljica POP IN-a Tara Zupančič, zakaj se je odločila, da se loti razstrupljanja.

27-letna Bohinjka se je odločila za razstrupljanje po programu 10 DAYS Detox. 10 dni bo sledila prilagojeni prehrani in se v tem času poskušala tudi izogibati vsem škodljivim navadam. Hkrati bo uživala kombinacijo treh prehranskih dopolnil, ki imajo moč, da spodbudijo čiščenje telesa, poskrbijo pa tudi, da se odpadne snovi na koncu res izločijo iz telesa oziroma da so učinki razstrupljanja res opazni že po desetih dneh.

Preprost recept za očiščenje telesa

"Celovit razstrupljevalni program 10 DAYS Detox vsebuje kombinacijo treh prehranskih dopolnil, ki telo očistijo strupov," razloži holistična nutricistka Staša Matjaž. "Brez prehranskih dopolnil oziroma samo s prehrano bi v 10 dneh težko dosegli očiščevalni učinek. Seveda ne gre tudi brez ustrezne prehrane, zato je programu priložena knjižica z natančnimi napotki ter seznamom dovoljenih in prepovedanih živil. Ker pa je med razstrupljanjem zelo koristna tudi osebna podpora, vsakemu, ki se loti programa 10 DAYS Detox, vsak dan pošljemo motivacijski e-mail z dodatnimi nasveti in recepti. Vedno se lahko posvetujejo tudi s strokovnjakom."

Bi tudi vi želeli preizkusiti 10-dnevni detoks in tako odpraviti posledice veselega decembra? Telo vam bo hvaležno. Pri Sensilabu so pripravili posebno akcijo za bralce Vizite.

Polona Zoja Jambrek in Staša Matjaž
Staša Matjaž, holistična nutricistka: Tri prehranska dopolnila vsebujejo naravne izvlečke, ki spodbudijo čiščenje telesa. Samo s prehrano težko dosežemo enak učinek. (Foto: Aljoša Kravanja)

Prvo dopolnilo, ki ga bo Tara 10 dni uživala, je Liver Antiox. "Vsebuje naravne izvlečke pegastega badlja, artičoke in črnega popra," pojasnjuje Matjaževa. "To so izjemne naravne snovi, ki imajo moč, da jetra čistijo, s tem pa pripomorejo, da jetra sama začnejo bolje delovati. Te kapsule torej pripomorejo, da se telo samo prične bolj učinkovito razstrupljati." Samo s prehrano bi težko zaužili ravno pravo količino snovi, ki imajo takšno moč. "Ravno prava količina teh snovi pa omogoči jetrom, da strupe, ki jih obremenjujejo, izločijo prek žolčnika v prebavni trakt."

Sensilab
Program 10-Days Detox vsebuje tri prehranska dopolnila ter knjižico, ki razloži, kakšno hrano je priporočljivo uživati.

Naslednje prehransko dopolnilo – Digestive Care, vsebuje naravne izvlečke, ki izboljšajo delovanje prebavil. "Vsebuje različna zelišča, ki so bogata z grenčicami in čreslovinami. Grenčice uredijo naš apetit, uredijo izločanje prebavnih sokov in prebavo. Čreslovine pa naredijo zaščitno oblogo, ki preprečuje, da bi strupi iz prebavnega trakta ponovno vstopili v kri in ostali v telesu."

Ti strupi tako sedaj potujejo naprej v debelo črevo. Tam pa nanje vpliva tretje dopolnilo – Colon Protect. "Vsebuje vlaknine trpotca, ki nase vežejo velike količine vode, tako povečajo svoj volumen in optimizirajo gostoto blata, da se to lahko lažje izloči. Poskrbi, da redno odvajamo, da se blato ne zadržuje v črevesju, kar bi spet lahko povzročilo, da se strupi absorbirajo nazaj v telo. Kombinacija teh treh dopolnil poskrbi, da strupi res dokončno zapustijo naše telo v samo 10 dneh."

Bi tudi vi želeli preizkusiti 10-dnevni detoks in tako odpraviti posledice veselega decembra? Telo vam bo hvaležno. Pri Sensilabu so pripravili posebno akcijo za bralce Vizite.

Razstrupljanje - 7
Tri prehranska dopolnila očistijo jetra, prebavila in črevesje. (Foto: Aljoša Kravanja)

Kako vemo, da potrebujemo razstrupljanje?

Dvakrat na leto bi nam vsem koristilo, da 10 dni namenimo čiščenju telesa in duha, poudari strokovnjakinja. "Sodobna prehrana in življenjski slog sta nas preobremenila s strupi. To povzroči utrujenost, zbujamo se neprespani. Imamo nečisto kožo, nohti se nam cepijo, lasje niso več sijoči, splošno počutje je slabše. Ko se zazremo vase, ugotovimo, da nimamo več toliko energije kot nekoč." Če ne reagiramo in telo očistimo, strupi tudi oslabijo naš imunski sistem. "Pogosteje smo prehlajeni ali imamo herpes. Opazimo pa lahko tudi oslabljeno koncentracijo, pozabljivost, stres nam pride bolj do živega." Pozitiven učinek razstrupljanja je še izboljšana prebava. "Ko je telo razstrupljeno, pa tudi lažje hujšamo." Na splošno telo začne delovati bolj učinkovito in to se pozna na vseh ravneh našega življenja. Z občasno razstrupljevalno kuro sploh po prazničnem decembru, ko smo vsi malo več grešili, poskrbimo, da je naše telo v boljšem stanju, kar se odrazi na boljšem počutju in lažjem premagovanju vsakodnevnih izzivov.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Novoletne zaobljube

Kakšna bo vaša letošnja novoletna zaobljuba?

Uporabne povezave