20.11.2017
LJ
/ -1°
Zelnica Odličen napitek za spodbujanje presnove! Debelost Ena najpogostejših razvad, ki vodi v debelost in bolezni srca Prostata Revolucionarno zdravljenje raka prostate, in to popolnoma brez operacije Nespečnost Vas muči nespečnost? Preverite, kako si lahko pomagate!

'Počutje je boljše, imam več energije, nisem več tako zaspana'

Tara Zupančič na 10-dnevnem detoksu

Vsesplošno počutje je boljše, imam več energije in nisem več tako zaspana. Kot bi z mene padlo stran vse, kar me je prej težilo. Tako svojo izkušnjo z 10-dnevnim detoksom opisuje voditeljica Tara Zupančič. Ko se z njo dobimo, potem ko je ravno končala 10-dnevni program razstrupljanja.

Detoks - 17
Z detoksom je pridobila več energije, bolje se počuti, lažje se spopada z novimi izzivi. (Foto: Damjan Žibert)

Zelenjava
Program 10 DAYS Detox sestavljajo prilagojena prehrana in tri naravna prehranska dopolnila, ki spodbudijo naraven proces razstrupljanja. (Foto: Thinkstock)

"Na začetku je bilo malo težko. Nekaj dni sem potrebovala, da sem se navadila. Potem pa sem opazila, da se res počutim bolj lahkotno. V telesu naenkrat ne čutiš več tiste teže. Vsesplošno počutje je boljše, več energije imam in nisem več toliko zaspana." Tako pravi Tara Zupančič, ki novega leta ni pričela le z novo službo, ampak tudi z 10-dnevnim razstrupljanjem. Zanj se je odočila, ker je začutila, da mora za svoje telo in počutje narediti nekaj več. 

Odločila se je za program 10 DAYS Detox, ki je sestavljen iz prilagojene diete in treh prehranskih dopolnil, ki jih lahko uživamo, da bi bil učinek razstrupljanja boljši. ''Vsebujejo res naravne izvlečke - se pravi od artičoke do pegastega badlja in psiliuma, se pravi trpotca, ki res stimulirajo čiščenje našega telesa na popolnoma naraven način," pojasni holistična nutricistka Staša Matjaž.  "Prehranska dopolnila hkrati uživamo zato, da stimuliramo naravne procese razstrupljanja. Samo s spremembo prehrane v desetih dneh ne bomo dosegli tako učinkovitega rezultata." K njej je prišla Tara po nasvet tudi ob koncu razstrupljanja in v zgornjem videoprispevku si lahko ogledate, kaj ji je svetovala, slišite pa lahko več tudi o Tarini izkušnji s programom.

Za vse bralce Vizite, ki bi radi za boljše počutje poskrbeli s takšnim detoksom kot Tara, je podjetje Sensilab pripravilo posebno akcijo.

Vsi, ki sodelujejo v programu 10 DAYS Detox, se lahko prav tako vedno posvetujejo s strokovnjakom; če želijo, lahko vsak dan razstrupljanja prejmejo tudi mail z nasveti in recepti.

 

 

Kakšen detoks je opravila Tara?

10 dni se je držala stroge diete in sočasno uživala naravna prehranska dopolnila, ki spodbujajo naraven proces razstrupljanja. Odreči se je morala predelani hrani, mleku in mlečnim izdelkom, soji, sladkorju, glutenu. To so živila, ki telo zakisajo in sprožijo v njem vnetja ali pa jih naše telo težko prebavlja. Ker dieta, ki je predpisana v programu 10 DAYS Detox, telesa ne obremenjuje, zanj pomeni odmor. Tako ima naenkrat čas, da se spopade s strupi, ki preobremenjujejo njegovo delovanje.

Detoks - 4
Tri prehranska dopolnila vsebujejo samo naravne izvlečke, in sicer artičoke, pegastega badlja, trpotca ... (Foto: Damjan Žibert)

Zakaj dopolnila?

Razstrupljanje spodbudimo s tremi prehranskimi dopolnili. "Ta vsebujejo same naravne izvlečke, ki stimulirajo čiščenje telesa na popolnoma naraven način. Prvo prehransko dopolnilo je Liver Antiox. Vsebuje izvlečka artičoke in pegastega badlja, ki stimulirata razstrupljanje jeter," pojasnjuje strokovnjakinja. Jetra tako strupe odstranijo bolj učinkovito in jih izločijo v prebavni sistem. "Zato imamo drugo prehransko dopolnilo, ki se imenuje Digestive Care. Vsebuje zelišča, ki so bogat vir čreslovin in grenčic, snovi, ki stimulirajo izločanje prebavnih sokov in uredijo prebavo." Dobra prebava strupe potisne v debelo črevo, kjer nanje vpliva dopolnilo Colon Protect z vlakninami trpotca oziroma psiliuma. "Te vlaknine so zelo topne. Nase vežejo ogromne količine vode, se napihnejo in kot nežna metlica očistijo vse strupe iz debelega črevesja. Tako da, kar jetra s pomočjo dopolnila Liver Antiox izločijo v prebavni trakt - Digestive Care in Colon Protect izločita ven iz telesa."

Detoks - 37
Holistična nutricistka Staša Matjaž: Po desetih dneh lahko pričakujemo urejeno prebavo, boljše počutje, več energije, lepši videz. (Foto: Damjan Žibert)

"Bila sem pridna, držala sem se programa. Sedaj pa me zanima, kako naj nadaljujem, da ohranim to počutje, ki sem ga pridobila, to lahkotnost?" pa po koncu detoksa povpraša Tara prehransko strokovnjakinjo. "Priporočam ti, da poskusiš obdržati vsaj kakšne prehranjevalne navade, ki si jih s predpisano dieto spoznala v zadnjih desetih dneh," ji odgovori Matjaževa. Tara je denimo posumila, da ji ne ustrezajo mleko in mlečni izdelki, zato ji je nutricistka svetovala, da to s preprostim testom preveri. "To naredimo tako, da se držimo predpisane diete, potem pa postopoma uvajamo prepovedana živila. Recimo jutri lahko poješ malo sira, nato pa se dva dneva držiš diete in opazuješ, kako se tvoje telo na sir odziva. Tako lahko točno vidiš, katera živila tvojemu telesu ne odgovarjajo in jih izločiš iz prehrane tudi na daljši rok."

Tudi to spoznanje je pozitiven učinek razstrupljanja. "Sicer pa lahko pričakujemo boljše počutje, več energije, urejeno prebavo. Zbujamo se naspani, lažje se osredotočamo in imamo bolj jasne misli. Spanec je globlji, koža bolj čista in sijoča, lasje in nohti močnejši. Izgubimo kakšen kilogram. Počutimo se prerojeni in prav spet zaživimo." Takšno čiščenje telesa je priporočljivo opraviti dvakrat na leto oziroma takrat, ko začutimo, da ga potrebujemo. In se v tem času tudi bolj posvetiti sami sebi. "Privoščite si sprehod na svežem zraku, kopel, savno, nekaj, kar počnete najraje." Predpisana dieta ni najlažja, a tako damo telesu 10 dni, da se osvobodi strupov. Potem pa se lahko lažji in spet polni elana veliko bolj energično lotimo novih izzivov.

Za vse bralce Vizite, ki bi radi za boljše počutje poskrbeli s takšnim detoksom kot Tara, je podjetje Sensilab pripravilo posebno akcijo.

 

Detoks - 16
"Na začetku je bilo malo težko. Nekaj dni sem potrebovala, da sem se navadila. Potem pa sem opazila, da se res počutim bolj lahkotno. V telesu naenkrat ne čutiš več tiste teže," pove Tara. (Foto: Damjan Žibert)

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Čaj

Kako najbolj učinkovito okrepite svojo imunsko odpornost?

Uporabne povezave