22.06.2018
LJ
18° / 17°
pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Lubenica To vas zagotovo osveži! Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Sarah Nehala je šteti kalorije in zgodilo se je tole ...

6 jutranjih ritualov, da boste polni pozitivne energije cel dan

Ne morete nadzorovati vsega svojega življenja. Lahko pa nadzorujete, kako boste začeli dan. Naj bo jutro čas za pozitivne misli in umirjen začetek dneva. S tem se boste napolnili s pozitivno energijo in se naravnali tako, da se boste bolje počutili ves dan.

Jutro
Naj bo jutro čas, ko svoje misli pozitivno naravnate. (Foto: Thinkstock)

1. Res želite dan začeti s strmenjem v pametni telefon?

Vsaj začeti vam tako ni treba dneva. Zakaj si ne bi zjutraj raje vzeli nekaj minut za kanček ustvarjalnosti? Lahko denimo vzamete v roke star dober zvezek in si zapišete nekaj misli, morda tudi svojih želja ali ciljev. Med spanjem so se vaši možgani regenerirali in sedaj je odličen čas, da dobijo sproščeno možnost za kakšno odlično idejo. 

2. Nekaj minut posvetite meditaciji

Znanstvene študije, med drugim opravljene tudi na Harvardu, so pokazale, da lahko zaradi meditacije naši možgani postanejo bolj pozitivni, produktivni in osredotočeni. In meditacija nikakor ne pomeni, da pol ure sedite in vse bolj panično poskušate odriniti vse skrbi. Meditacijskih tehnik je veliko in vsak lahko najde takšno, ki je zanj zanimiva in ga navdihuje.

En primer kratke meditacije je denimo, da si predstavljamo, da so naši možgani vesolje. Z njimi najprej potujemo daleč naprej in si predstavljamo, da se dobesedno širijo v to smer. Nato potujemo v desno stran. Pa navzgor. In navzdol. In levo. In nazaj. To je meditacija, ki je še posebej namenjena spodbujanju ustvarjalnosti. In za takšno meditacijo si vsak lahko vzame nekaj minut na dan.
Zajtrk
Vzemite si čas za obilen zdrav zajtrk. To pa zato, da se umirite in pozitivno naravnate za cel dan, medtem ko dajete telesu njegovo gorivo. (Foto: Thinkstock)

Pomen takšne meditacije je, da zjutraj naredimo nekaj, s čimer se umirimo in pozitivno naravnamo za ves dan. Danes ne moremo več govoriti ljudem, naj se izogibajo stresu. Namesto tega moramo krepiti svoje možgane, da nas ves stres in kaos okoli nas ne spravita iz tira.

3. Lahko pa poskusite z vizualizacijo

Tako kot meditacija je tudi vizualizacija za psihično počutje izredno dobrodejna. Zjutraj si lahko vzamemo nekaj minut in si vizualno predstavljamo nekaj lepega in pozitivnega. Denimo, kako bi idealno preživeli dan, ki je pred nami. Po kakšni poti bomo šli v službo? Koga bomo srečali? Kaj se bomo pogovarjali? Kaj lepega bomo doživeli? Kako bi se radi počutili? Ne bodite nejeverni. Ljudje imamo svoje zavedno, pa tudi nezavedno. Slednje je zelo dovzetno za takšne sanjske vizualne podobe. Lahko ga hranimo s pozitivnimi podobami. Lahko pa si predstavljamo, kaj vse se nam lahko zgodi negativnega. In se ves čas slabo počutimo. 

Vsekakor imamo vsi skrbi in z njimi se je treba spopasti. Nikakor jih ni dobro odrivati. A dan je dobro začeti tako, da nahranimo svoje nezavedno z dobrimi, pozitivnimi mislimi. Verjemite, da se bo tako večkrat v vašem življenju pripetilo nekaj neverjetno lepega.

4. Pripravite si toplo pijačo

In temu enemu preprostemu dejanju posvetite pozornost. Vmes se ne oblačite in si ne nanašajte deodoranta. Tudi to, da se posvetite eni preprosti nalogi, umiri in pozitivo naravna. Ni pomembno, katero toplo pijačo si pripravite. Je pa za dobro psihofizično stanje vsekakor koristno, da je ta zdrava. Jutro lahko začnete s skodelico kave, ki jo lahko tudi posujete s cimetom. Lahko si pripravite čaj, kakav brez sladkorja ali toplo limonado z medom. Ko pijačo uživate, sedite in se umirite. Osredotočite se na to, da je pred vami lep nov dan, ko lahko naredite marsikaj dobrega in doživite marsikaj lepega.

Meditacija
Danes ne moremo več govoriti ljudem, naj se izogibajo stresu. Namesto tega moramo krepiti svoje možgane, da nas ves stres in kaos okoli nas ne spravita iz tira. (Foto: Thinkstock)

5. Pomislite, kako vstajate

Dober, umirjen in zdrav dan naj se začne takoj, ko odprete oči. Najprej pretegnite počasi vse mišice. Nato se počasi prevalite na tisto stran, na katero boste vstali. Dvignite se navzgor v lepo vzravnano sedečo držo. Nikar torej ne vstanite kot vreča krompirja. Če želite, da je pred vami lep dan, tako pač ne morete vstati. Tudi drža nekaj sporoča nezavednemu. Iz lepega vzravnanega sedečega položaja torej počasi vstanite v lep stoječ položaj. In se odpravite v nov dan.

6. Pojejte dober zajtrk

Jutro res ne bi smel biti čas, ko bezljate na vse strani. Vzemite si tudi čas za dober zajtrk. Ta naj bo obilen in zdrav, saj bo predstavljal gorivo, ki ga boste dali telesu. Zaradi zajtrka boste imeli več energije, bolj boste produktivni in bolje razpoloženi. Skuhajte si proseno ali ovseno kašo ali si privoščite polnozrnat kruh s humusom in avokadom in kalčki. Nikar ne hitite.

Če imate družino, naj se vam ostali člani pridružijo pri takšnem ritualu. Naj se tudi oni navadijo, da v miru pojedo zajtrk. Če ne želijo, pa naj vas pri tem ne motijo. Kakor začnemo dan, se bo ta tudi odvijal. To je energija, ki jo pošiljamo v svet in se nam nato vrača.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 1
 
mak0521 16.02.2017 16:59:27
Kakšni smešni nasveti... vsakemu kaj drugega prija zjutraj... nismo vsi enaki, na srečo
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave