Kako se obvarovati pred ljudmi, ki vam dobesedno pijejo energijo?
DUŠEVNO ZDRAVJE

Kako se obvarovati pred ljudmi, ki vam dobesedno pijejo energijo?

15.12.2014, 8:20
35

Čustveni vampirji so ljudje, ob katerih boste na koncu ostali popolnoma izžeti, brez energije, z zlomljenim srcem ... Na žalost jim ne morete ubežati, saj so povsod okoli nas, lahko pa jih prepoznate in se zaščitite pred njimi. Predstavljamo vam pet tipov čustvenih vampirjev.

Če jih ne boste pravočasno prepoznali, se zna zgoditi, da boste končali povsem izžeti. Morda vam bodo povsem izčrpali energijo, vas pripravili do roba živčnega zloma ali pa se boste boste po njihovem odhodu znašli s prazno denarnico, brez prijateljev, službe, samospoštovanja in morda z zlomljenim srcem.
Če jih ne boste pravočasno prepoznali, se zna zgoditi, da boste končali povsem izžeti. Morda vam bodo povsem izčrpali energijo, vas pripravili do roba živčnega zloma ali pa se boste boste po njihovem odhodu znašli s prazno denarnico, brez prijateljev, službe, samospoštovanja in morda z zlomljenim srcem./ FOTO: Profimedia

Čustvenim vampirjem preprosto ne morete ubežati. Lahko da je to vaša soseda, ki vas čaka ob vhodu bloka, da bi vam razložila, zakaj ste parkirali vaš avto centimeter in pol na njeno dvorišče, ali pa tisti mrki sosed, mimo katerega greste vedno po prstih, saj ustrahuje celotno sosesko. Morda gre za vašo že leta depresivno prijateljico z nenehnimi težavami, ki ji jih pomagate reševati, ki pa ji vedno uspe nekako preslišati vse rešitve, ki bi zares spremenile njeno situacijo. Lahko gre za vampirskega šefa, polnega samega sebe, najpametnejšega, najpomembnejšega z megalomanskimi načrti, podjetje pa že mesece drvi proti stečaju. Lahko, da ima vampirske zobe vaš sodelavec, na videz tako zelo prijazen in sočuten, ki pa za vašim hrbtom širi laži o vas, ker se boji, da bi razkrili njegove šibkosti. Lahko da se kakšen vampir skriva celo vaši družini. Posesiven in izredno ljubosumen partner ali pa tista teta, ki na vsakem družinskem srečanju naredi takšno dramo, da se vedno ukvarjate samo z njo.

Ubežati jim ne morete niti v primeru, da imate čudovito družino, dobre sosede in izjemne sodelavce ter šefa. Vampirji namreč naravnost obožujejo pozicije moči, zato jih zlahka najdete v politiki, vojski, religiji in zadnje čase še posebej pogosto med bankirji. Tudi če ne veste nič o njih, v resnici krojijo vašo usodo.

Če jih ne boste pravočasno prepoznali, se zna zgoditi, da boste končali povsem izpiti. Ne bodo pili vaše krvi, zato pa bodo izpili vašo čustveno energijo, vas pripeljali do roba živčnega zloma ali pa se boste ob njihovem odhodu znašli s prazno denarnico, brez prijateljev, službe, samospoštovanja in morda zlomljenim srcem. In še takrat se boste spraševali, ste krivi vi ali so krivi vampirji?

Kdo sploh so vampirji?

Izraz je v svoji knjigi Čustveni vampirji, ki je nedavno izšla tudi pri nas, uporabil klinični psiholog Albert Bernstein, danes pa ga uporabljajo že skoraj vsi strokovnjaki. Gre zgolj v čarovniški kostum preoblečeno prispodobo za osebnostne motnje, pravi avtor, saj lahko s pomočjo vampirske prispodobe lažje razložiš hipnotično moč nekaterih ljudi, ki so lahko za okolico izjemno škodljivi.

Klinični psiholog Albert Bernstein
Klinični psiholog Albert Bernstein

Obstaja enostaven način, da jih prepoznaš in da jih razlikuješ od drugih duševnih motenj na humoren in preprost način, v knjigi razlaga Bernstein. Če spravljaš ob pamet sebe, imaš verjetno duševne težave, če pa si prepričan, da s teboj ni nič narobe, medtem ko je vsa okolica že na robu norosti, pa je velika verjetnost, da imaš osebnostno motnjo. Strokovnjaki jih znajo našteti enajst različnih vrst, Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) pa pravi, da ima eno od njih najmanj vsak deseti prebivalec. Malce vampirja se skriva v vsakem od nas, težava pa nastane takrat, ko vampirske lastnosti povsem prevzamejo našo osebnost.

Četudi je čustvenih vampirjev več vrst, pa je nekaj značilnosti, ki veljajo za vse. Zagotovo morate postati previdni, če kdo nikoli in nikdar ni ničesar kriv, celo takrat, ko je vsem ostalim že povsem jasno, da je v resnici on tisti, ki je zakuhal vse neprijetnosti. Odveč je reči, da je tak vampir sveto prepričan, da bi bilo vse v najlepšem redu, če bi se le okolica spremenila tako, kot on meni, da je prav. Velika verjetnost je, da ste ravnokar srečali vampirja, če je nekdo prepričan, da pravila veljajo za vse druge, zanj pa ne, in če ugotovite še to, da so njegove potrebe vedno na prvem mestu, na vas pa se redno pozablja. V tem primeru je čas za alarm, da čim hitreje odnesete pete.

Pozoren je treba biti tudi takrat, ko nekdo od vas nekaj nemudoma zahteva. Pa naj bo to pozornost ali podpis pogodbe. In še posebej, če v primeru, da mu takoj ne ugodite, izbruhne. Čustveni vampirji mojstrsko obvladajo celo paleto izbruhov. Od užaljenega molčanja, vzdihovanja, tleskanja z jezikom, sprožanja krivde, tarnanja, jokanja, pa vse do kričanja, ustrahovanja in togote, kakršne se ne bi sramoval niti povprečen triletnik.

Tako pravi vampirji kot njihovi čustveni bratranci se lahko na prvi pogled zdijo izjemno šarmantni, pametni, zaupanja vredni, karizmatični in inteligentni. Njihovo pravo naravo spoznate šele takrat, ko se počutijo ogroženi in se morate soočiti z vampirskimi kočniki. Tudi čustveni vampirji tako kot tisti, ki vstajajo iz krst sredi noči, najbolje uspevajo v temi in megli. Če vas bo partner uspel osamiti od vaših prijateljev, znancev in bo zahteval vašo popolno predanost in da verjamete zgolj njemu, potem je čas, da si poiščete vampirsko zaščito. In če vas bo prodajalec poskušal z gostobesednostjo, leporečnostjo, zapeljivostjo in izjemno ponudbo tako zelo omamiti, da boste pozabili preveriti tudi drobni tisk, potem je čas za česen in da se spomnite na pregovor, da če se nekaj zdi prelepo, da bi bilo resnično, potem verjetno ni.

Četudi so si čustveni vampirji v marsičem podobni, pa so na lovu za različno hrano in od vas želijo izmamiti tisto, po čemer hrepenijo, zato uporabljajo različne hipnotične pristope. Različne so tudi strategije, ki nam lahko pomagajo preprečiti, da bi v nas zasadili svoje zobe.

Antisocialni vampirji naravnost obožujejo zabave in so običajno v centru vsakršnega dogajanja. Ljubijo vznemirjenje, ne marajo družbenih pravil in najbolj sovražijo dolgčas.
Antisocialni vampirji naravnost obožujejo zabave in so običajno v centru vsakršnega dogajanja. Ljubijo vznemirjenje, ne marajo družbenih pravil in najbolj sovražijo dolgčas./ FOTO: iStockphoto

1. Antisocialni vampirji

Beseda antisocialen v tem primeru ne pomeni, da so to ljudje, ki ne marajo zabav in sami samcati ždijo doma. Ti vampirji naravnost obožujejo zabave in so običajno v centru vsakršnega dogajanja, še posebej če je zraven dovolj opojnih snovi in seksa. Ljubijo vznemirjenje, ne marajo družbenih pravil in najbolj sovražijo dolgčas. Nekoč so jih strokovnjaki imenovali sociopati ali psihopati, saj imajo resne težave z razumevanjem empatije in sočutja. Kadar običajni ljudje vidijo nekoga v stiski, se v njih avtomatično zbudi želja pomagati, medtem ko ti vampirji v takšnem slučaju vidijo zgolj dobro priložnost.

Naj vas ne zavede običajna predstava o psihopatih, ki smo je vajeni iz grozljivk ali detektivskih serij, kjer z okrvavljeno sekiro v roki prežijo na svoje žrtve. Četudi se vsi spogledujejo s prepovedanim in nelegalnim, v zaporu končajo zgolj tisti manj inteligentni ali takšni, ki imajo smolo.

Tiste bolj prebrisane boste našli na direktorskih stolčkih, in ker so lahko izjemno privlačni, inteligentni in karizmatični, svojo vampirsko naravo zlahka prikrijejo z uspešnimi letnimi poročili. V običajnem življenju pa so to pustolovci, ki so sposobni rešiti ves svet in obenem vedno pozabiti, kdaj je treba po otroka v vrtec – ljudje, ki vas s sladkimi obljubami, zavajanjem, pozornostjo in nerealnimi obljubami prav pošteno prevarajo ali kdaj z zvijačo zlahka potegnejo v svoje temačne dejavnosti, pa tudi tisti partnerji, šefi ali sosedje, ki nenehoma in z užitkom ustrahujejo svojo okolico.

2. Histrionični vampirji

To so vampirji, ki živijo za pozornost in odobravanje, brez njih ne bi bilo filmske in glasbene industrije, niti snovi za opravljive zvezdniške rubrike, težave bi bile tudi, kje najti dovolj bizarnih novic za rubriko Saj ni res, pa je. So strokovnjaki zunanje podobe in mojstri igre. Vendar to, kar na začetku vidiš pred seboj, ni nikoli isto, kar boš potem v resnici od njih dobil. So tudi mojstri v prikrivanju kakršnih koli negativnih plati njih samih, ki jih uspejo prikriti celo sami pred seboj.

Histrionični vampirji so na prvi pogled pogosto izjemno privlačni, prijetni, prijazni, precej senzualni, vendar le do trenutka, ko ni vse tako, kot pričakujejo ali ne dobijo dovolj pozornosti, ki jo običajno potrebujejo več kot najbolj redka in občutljiva roža.
Histrionični vampirji so na prvi pogled pogosto izjemno privlačni, prijetni, prijazni, precej senzualni, vendar le do trenutka, ko ni vse tako, kot pričakujejo ali ne dobijo dovolj pozornosti, ki jo običajno potrebujejo več kot najbolj redka in občutljiva roža./ FOTO: iStockphoto

Na prvi pogled izjemno privlačni, prijetni, prijazni, senzualni, vendar le do trenutka, ko ni vse tako, kot pričakujejo, ali ne dobijo dovolj pozornosti, ki jo običajno potrebujejo več kot najbolj redka in občutljiva roža. Če se jim zdi, da so prezrti ali da jih zanemarjate, in za to je dovolj že trenutek, ko po urah neskončne romantike pogledate na uro, ker vas čaka pomemben sestanek, doživete njihovo pravo vampirsko naravo.

Pred vami se bodo sesuli v prah in vi boste krivi za njihovo trpljenje. In ker svojih negativnih občutkov ne priznajo niti sebi, bodo svojo jezo ali nezadovoljstvo izrazili s pasivno agresijo. Na primer tako, da bodo pozabili zgolj na tiste stvari, ki so vam izjemno pomembne, ali pa bodo kot vaši sodelavci šefu govorili, da je z vami nekaj hudo narobe, seveda zgolj zato, ker jih tako zelo skrbi za vas, ali pa vas poskušali prizadeti z navideznim humorjem in vas bodo potem še obtožili, da ne razumete prijateljskih šal. Izbrali bodo kakršno koli učinkovito strategijo, da bi se vam maščevali in pri tem tako pred drugimi kot pred samim seboj ohranili lepo podobo. Če to ne bo delovalo in se bo njihova težko pridobljena lepa podoba začela krhati ali pa bodo morali početi stvari, ki jim ne dišijo, se bodo po vsej verjetnosti izmuznili v razne nenavadne ali težko dokazljive bolezni in pri tem bodo tako spretni, da bodo lahko prepričali tudi strokovnjake.

3. Narcistični vampirji

To so tisti vampirji z velikanskim egom, ki jim primanjkuje vsega ostalega. Prepričani so, da so božje darilo temu svetu, njihov največji strah pa je, da bi bili povsem običajni. Drugi zanje ne obstajajo in so pomembni le toliko, kolikor lahko zadovoljijo njihove narcistične potrebe.

Naricistični vampirji so vampirji z velikanskim egom, ki jim primanjkuje vsega ostalega.
Naricistični vampirji so vampirji z velikanskim egom, ki jim primanjkuje vsega ostalega./ FOTO: iStockphoto

Obstajajo takšni, ki so tako zelo prepričani v svojo veličastnost, da se jim zdi nepotrebno, da bi jo komurkoli še dokazovali, zato so njihov največji dosežek večinoma zgolj članstvo v Mensi ali na roko narisani revolucionarni izumi, ki čakajo, da bo nekdo drug naredil vse, kar je potrebno, da bi postali resničnost. Vsakršna zaposlitev ali kakšno bolj zahtevno delo jim je pod častjo, če pa se že zaposlijo, kaj hitro najdejo tisoče razlogov, zakaj delo zanje in njihove sposobnosti ni dovolj dobro. Prepričani so tudi, da je njihov edini vir težav, da okolica ni sposobna prepoznati njihove veličine. Obstajajo pa tudi takšni narcistični vampirji, ki so se za dosego svojih običajno precej megalomanskih ciljev pripravljeni izjemno potruditi. Da bi dosegli realizacijo svoje veličine, so pripravljeni storiti vse, kar je potrebno, četudi pri tem za seboj puščajo neomejeno količino trupel. Večinoma so precej talentirani, dobri govorniki in s karizmo lahko z seboj pritegnejo veliko število ljudi. Po uporabi jih odvržejo, ne da bi pri tem trenili z očmi. Kadar jim ne uspe doseči zastavljenega, so sposobni pasti v brezno brezupa in najtemačnejše globočine človeške psihe.

4. Obsesivno kompulzivni vampirji

To so perfekcionisti, ki se popolnoma izgubijo v podrobnostih, saj zaradi poglabljanja v vsako posamezno drevo niso sposobni videti celega gozda. So povsem zasvojeni z občutkom varnosti in brez njih ni nikoli nič strojeno tako, kot bi moralo biti. S svojim drobnjakarstvom spravljajo ob pamet vso okolico. Če imate morda vi kakšno drugačno idejo, kako bi morale biti nekatere stvari narejene, vas bodo neusmiljeno poskušali prepričati v svoj prav, če ne drugače, pa bodo že našli način, da vas bodo kaznovali za vašo neposlušnost. Med njimi je mnogo puritancev, ki bodo od vas zahtevali čistost, strogost in slednje njihovih pravilom in pogosto bodo izrazili obžalovanje, da so povsem brez potrebe ukinili grmade, pa tudi perfekcioniste, ki bodo s škarjicami za nohte oblikovali še zadnje uporniške travice na njihovem vrtu in ki bodo tako obsedeni z nadzorom, da bodo ves čas hodili za vami in vas opominjali, da ste na nakupovalnem seznamu naredili nič koliko slovničnih napak. Pogosto tarnajo, kako zelo so preobremenjeni in za to bodo krivili vas in vse ostale, ki niso tako zelo predani popolnosti in niso tako zelo obsedeni s podrobnostmi kot oni. Zaradi njihovega zgubljanja v popolnosti in detajlih mnogo njihovih projektov kljub njihovem brezmejnem trudu ni nikoli dokončanih.

Paranoidni vampirji so vizionarji v večnem lovu za resnico.
Paranoidni vampirji so vizionarji v večnem lovu za resnico./ FOTO: iStockphoto5. Paranoidni vampirji

Gre za vizionarje v večnem lovu za resnico. Vidijo tudi stvari, ki jih drugi ne, vendar vedno obstaja možnost, da resnično sploh ne obstajajo.

Kadar gre za čustvene vampirje, se odločajte vedno zgolj na podlagi dejstev in ne na podlagi tega, kar vam govorijo. V izkrivljanju resnice so namreč pravi virtuozi.
Kadar gre za čustvene vampirje, se odločajte vedno zgolj na podlagi dejstev in ne na podlagi tega, kar vam govorijo. V izkrivljanju resnice so namreč pravi virtuozi./ FOTO: iStockphoto

Med njimi najdemo velike izumitelje, ki so s svojimi videnji in odkritji prestavili meje človeškega zamisljivega, ali pa tiste, ki v zaprtih oddelkih psihiatrije užaljeno čakajo,da bo svet končno dojel resnico. Včasih se jim zgodi oboje. Ker so sposobni zelo zapletene stvari zožiti na nekaj preprostih resnic, ki so zanje svete, pa naj držijo ali ne, in ker so zaradi prepričanosti v svoj prav lahko tudi zelo prepričljivi, jih pogosto najdemo tudi na čelu kultov ali političnih strank. So tudi mojstri teorij zarot. V povsem običajnem življenju pa so zelo pokroviteljski, posesivni in ekstremno ljubosumni partnerji, ki nas s svojo močjo, gotovostjo vase in pozornostjo najprej zelo pritegnejo, njihova vampirska narava pa se zbudi ob prvem sumu, da nismo to, kar od nas pričakujejo. Pravijo jim tudi detektivi vampirskega sveta.

Kako se zaščititi pred njimi?

Četudi obstaja več vrst vampirjev, so opisani tisti, s katerimi se najbolj pogosto srečujete. Vsako vrsto vampirjev žene drugačna potreba in zanje obstajajo različne anti vampirske strategije. Če jih želite spoznati, boste morali vzeti v roke Bernsteinovo knjigo. Obstaja pa nekaj zaščitnih strategij, ki bodo delovale pri vseh vrstah vampirjev.

Izraz je v knjigi Čustveni vampirji, ki je nedavno izšla tudi pri nas, prvi uporabil klinični psiholog Albert Bernstein.
Izraz je v knjigi Čustveni vampirji, ki je nedavno izšla tudi pri nas, prvi uporabil klinični psiholog Albert Bernstein.

Kadar gre za njih, se odločajte vedno zgolj na podlagi dejstev in ne na podlagi tega, kar vam govorijo. To sicer velja za vse ljudi, pri njih pa je še posebej pomembno, saj se njihova dejanja običajno povsem razlikujejo od njihovih besed ali obljub. Ker najbolje uspevajo v temi, je zelo pomembno, da ne dopustite, da vas izolirajo in da bi postali oni vaš edini vir informacij. Vse, kar izveste od njih, morate vedno preveriti tudi drugod, pa naj gre za velike ali majhne stvari. V izkrivljanju resničnosti so namreč pravi virtuozi. Kaj bo nek vampir storil v prihodnosti, lahko predvidite tudi tako, da preverite, kaj je počel do sedaj. Pri tem ne nasedajte preveč zlahka na sladke besede, da je tokrat vse drugače in da ste vi nekaj posebnega. Že če vas nekdo užaljeno sprašuje, ali mu res ne zaupate, potem ko ste od njega poskušali izvedeti nekaj, kar vam v zvezi z njim ni povsem jasno, je to znak, da morate biti še posebej previdni in še bolj zavzeto preverjati dejstva. Poslušajte, kaj vam o vampirju govorijo vaši bližnji ali tisti, ki jim zaupate, in to velja še posebej v primeru, da ne želite slišati, kar vam imajo povedati. Kasneje je lahko že prepozno.

Naučite se umetnosti pogojevanja, ki gre nekako takole: Če boš storil to ... potem bom jaz ...! Vampirji so, kar se tiče čustev, na stopnji nekajletnega otroka, nekateri pa uspejo odrasti celo do stopnje najstnika. Četudi gre za odrasle in včasih celo ljudi na najbolj odgovornih mestih, so zaradi njihove čustvene nezrelosti pri njih najbolj uspešni tistih pristopi, ki delujejo tudi pri izbruhih triletnika ali najstnika. Prezrite izbruhe, postavite jasne meje in jim pustite, da so soočijo s posledicami. S popuščanjem jih boste naučili zgolj tega, da morajo biti dovolj vztrajni, da dosežejo svoje.

Pomembno je tudi, da se zavedate svojih zmožnosti in omejitev, zato premislite: katere in koliko bitk lahko dejansko izborite. Vedno lahko bojujete le eno bitko naenkrat. Na primer, da boste vsakič, ko bo vampir izbruhnil, prekinili pogovor, dokler se z njim ne bo dalo spet pogovarjati. Ko in če vam uspe, lahko začnete bojevati novo bitko. Tiste, za katere že vnaprej veste, da jih boste izgubili, raje opustite in namesto tega premislite, ali si zares želite živeti na bojnem polju. Življenje s čustvenim vampirjem je res lahko izjemno vznemirljivo in nikoli dolgočasno, vendar je vseeno dobro premisliti, ali je to za vas zdravo in kaj v resnici potrebujete. Kot v svoji knjigi sprašuje Albert Bernstein. Si želite vznemirljivega, bleščečega, hitrega, divjega porscheja ali zanesljivo, prijazno, močno in domačno toyoto? To je ena glavnih dilem, s katerimi se boste morali soočiti ob srečanju s temi bitji vampirskega sveta.

 

Komentarji (35)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

0100011110111
17.12.2014, 21:36:19
+1
Ful kul članek.
super_man
16.12.2014, 7:18:10
+1
kaj ljudje lkatijo. t.i. "vampirje" odrežeš iz življenja, ostale pa pustiš. mislim, da obstaja očitna meje med tem kdo je vampir in kdo ni.
Čovječe
15.12.2014, 22:30:42
+19
Človek je tako zapleteno bitje, da se že zdi, da vsak izmed nas nosi v sebi vse bolezni in vsak je preklemano zdrav. Vsepovsod nas obdajajo neke kategorije, da bi si olajšali življenje. Pa je temu res vedno tako? Kdo definira, kdo je obtoženec? Kaj je res? Nič drugega kot to, v kar verjamemo. Mogoče smo ''žrtev'', obdana s samimi vampirji, mogoče smo ravno mi vampir, ki tej isti žrtvi pije kri. Jaz verjamem, da je tale zgodba zelo zanimiva izbira besed za nezrele odnose, v katerih se nekdo vedno znova počuti kot žrtev. Bolj, kot si v mislih slikam ljudi, ki jih poznam, bolj ugotavljam, da so vsi vampirji, začenši z mano, v svetlejših in močnejših odtenkih. In čisto zares, kakšna je zaščita? Danes sem nekje prebrala Pavčkovo misel - življenje je lepo, če si človek do ljudi. Čisto preprosto povedano in preprosta zaščita pred lastnim in tujim vampirstvom.
blabla33
15.12.2014, 22:54:23
+9
Seveda, to da režeš ljudi iz življenja ni nobena rešitev, ker lahko počasi odrežeš vse ljudi pa boš popolnoma miren.
mufc7 1
15.12.2014, 22:27:57
+9
Meni tašča pije kri !!!
marty.party.zan
16.12.2014, 19:00:38
+3
Ja tega vampirja se pa ne mores znebiti:)) sicer pa, saj "spis" z njenim podmladkom, kajne?! No, ni tko grozn
Kimberley-Echo
15.12.2014, 21:31:04
+5
Dober članek, vsakdo lahko najde del sebe v vsaki od točk in širše. Zaščita pa...
kundalinigirl
15.12.2014, 21:42:43
+11
Zaščita pred energetskimi vampirji,odrežite jih iz svojga lajfa. To sem jst naredila,sedaj se veliko boljše počutim. :D
galjot
15.12.2014, 20:40:21
+11
hvala bogu za tale clanek-mislim resno
blabla33
15.12.2014, 19:33:43
+5
avtor je izdal knjigo predvsem zato da bi razsvetlil človeštvo ne da bi bolano zaslužu.
abigail
16.12.2014, 17:55:45
-1
Blabla?
abigail
15.12.2014, 19:27:56
+3
Upam, da je v tej knjigi tudi test, ki ti pomaga, da s pomočjo iskrenosti do samega sebe ugotoviš, v katero skupino vampirjev sodiš sam. Jaz bi bila lahko ena mešanica med paranoidnim in obsesivno kompulzivnim vampirjem, hehe, vas je kaj strah!?
WanWani
15.12.2014, 20:57:01
+4
Mislim, da o tem ne moreš odločati in se iskati v kategorijah tkz. "vampirjev" najbolje boš občutila ob odnosu z bližnjimi, z njihovimi reakcijami ......
abigail
15.12.2014, 22:27:51
-2
Hja, saj po tem sklepam. Samo nisem hudo lačna vampirka, vegi pač, imam raje rastlinske sokove.
abigail
16.12.2014, 17:52:07
+1
Kolikor minusov toliko vampirjev, hehe...
BoboPoštenjak
15.12.2014, 19:24:47
+12
Prvič,da sem na24 ur prebral nekaj pametnega,resničnega in koristnega.To je vse res.
vrtnar01
15.12.2014, 18:39:18
+2
luckyss..
15.12.2014, 17:35:14
+11
No, sedaj vem kam lahko uvrstimo politike....
abigail
15.12.2014, 19:36:26
+6
...v vse skupine, ker so za uspeh pripravljeni, da se po vetru obrnejo
Muscular
15.12.2014, 16:47:48
+2
Še dobro , da vsaj js osebno spadam bolj med nečustvene kot pa čustvene vampirje ..
kundalinigirl
15.12.2014, 15:03:21
+21
Haha,sem imela enepar prijatlov in prijatelic takšnih,treba jih je odrezat dokler te čisto ne spijejo. Svoj patetičen lajf hranijo s tvojo energijo,na konc te tako energetsko spijejo,....
kundalinigirl
15.12.2014, 15:04:37
+10
Lahko povem da sem imela opravka z antisocialnimi vampirji ter narcističnimi vampirji.
kleopatra-1
15.12.2014, 17:30:43
+20
v resnici je v vsakem od nas vsaj malo vampirja, pomembno je, koliko se tega lahko sami zavedamo in se kontroliramo, da ne škodujemo drugim. Vedno najprej spoznaj sebe, šele potem lahko sodiš drugim
kundalinigirl
15.12.2014, 21:30:50
+5
@kleopatra-1: Se strinjam s tabo,res je. Najprej pomedi pred svojim pragom,,.. Vendar se sama znam kontrolirat,da drugim ne škodim oz. ne pijem energije. Ti lahko iz lastnih izkušenj povem,sem imela bivšega ki me je tako energetsko izpil,da sem se po koncu veze grozno počutla,... Pravi narcis je bil. Pa eno kolegico ki je bla prava antisocialna vampirka,res taki ljudje te spijejo. Sem raje brez prijateljev/ic,kot da imam takšne ljudi ki mi škodujejo. :D
kundalinigirl
15.12.2014, 21:33:33
+5
Drugače,pa pohvale končno nekaj pametnega na 24ur.com portalu,čim več takih člankov.
napakaa
15.12.2014, 14:57:19
+1
nekateri "srkajo" snov ki ne spada pod Knjigo tega univerzuma, ..zato pa so pokvarjeni dokler ne priznajo funkcijo univerzuma
tessa123
15.12.2014, 21:02:42
+1
Reče se: "...dokler ne priznajo funkcijE univerzuma..." Pa nisem ravno vampir s kompulzivno obsesivno motnjo..:))), sem pa slovenistka, pa me take stvari, no, malce zmotijo...;)
napakaa
15.12.2014, 21:29:48
-6
univerzum = samo 1 zato niso funkcijE. funkcij€ (oz suženjstvo) ste morda vi vašim Bogovom pa kle vse t0 nekje
zračnik
16.12.2014, 16:05:37
Koga ali česa ne poznajo? Nagradno vprašanje za exorcist-a/-ko...
Angelica007
15.12.2014, 14:00:23
+22
Ko tole berem si mislim ee pa to sem jaz ..:)
Bonsa
15.12.2014, 15:54:17
+4
hahaha :D
kajenje je zdravo
15.12.2014, 12:58:50
+41
Sej pred taglavnim vampirjem smo se zaščitl, pa kva, ko so ga spustil iz kehe. Upam, da bo tistim U- sodnikom tud enkrat spiu kri.
NOVICE
Pogačnik po prejemu pojasnil sodnika manj ...
ŠPORT
Llorente: Bil sem pos*an, mislil sem, da mi bodo ...
POP IN
Po načrtnem napadu z jedko kislino in več kot 250 ...
TV ODDAJE
Miha Vodičar: S Tanjo sva se super ujela, oprosti ...
VIZITA.SI
13 stvari, ki jih vaše telo govori o vašem zdravju
OKUSNO.JE
Vsi načini barvanja pirhov
ZADOVOLJNA.SI
Hlače, ki so zlomile Instagram, a pristajajo le ...
MOSKISVET.COM
Seksi novinarka z globokim dekoltejem v zadrego ...
BIBALEZE.SI
Vse, česar niste vedeli o carskem rezu
CEKIN.SI
Policija opozarja: Ste v reži bankomata našli ...
DOMINVRT.SI
Ne pozabite na ključno stvar pri gradnji hiše
CEKIN.SI
V idiličnem naselju, streljaj iz Ljubljane, nove ...