15.11.2018
LJ
12° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...

Harryjeve solze za Diano

33-letni princ Harry je obrisal solzo z lica v zadnjih taktih materine najljubše himne, ki jo je zapel zbor na njegovi poroki in so jo pred dvajsetimi leti zapeli tudi na njenem pogrebu.

Harry
33-letnika so premagala čustva, ko je na njegovi poroki zbor zapel najljubšo pesem njegove matere Diane. (Foto: CBS News)

Za princa Harryja je bil njegov poročni dan razumljivo nadvse emocionalen, saj je večno zvestobo prisegel ženski, ki jo ljubi, igralki Meghan Markle. 33-letnika pa so premagala čustva, ko je na njegovi poroki zbor zapel najljubšo pesem njegove matere Diane. Gre za pesem Guide Me, O Thou Great Redeemer, ki je bila ena najljubših pesmi princese Diane in so jo zapeli tudi na njenem pogrebu leta 1997, ko je bil princ star komaj 12 let.

Harry in Meghan sta se odločila himno vključiti v poročni obred v čast Diane in kot kaže, je bil to za Harryja izjemno čustven trenutek, saj ni mogel zadržati solza ob koncu pesmi. Harry je lansko leto v dokumentarnem filmu priznal, da je zaradi materine smrti jokal le dvakrat. ''Prvič sem jokal na materinem pogrebu na otoku,'' s čimer se je nanašal na njen zasebni pogreb na posesti Althorp. ''Od takrat pa morda le še enkrat. Veliko je žalosti, ki jo še moram dati ven iz sebe.''

Harry
Harry je lansko leto ob 20. obletnici materine smrti v intervjuju priznal, da je v najstniških letih pogosto svojo žalost zaradi izgube matere utapljal v alkoholu, kar je imelo grozljive posledice na njegovo duševno zdravje. (Foto: Profimedia)

Hkrati je želel Harry v svoj poročni obred vključiti tudi duh svoje matere, da bi lahko bila z njim tudi na njegov veliki dan. V poročnem šopku, ki ga je nosila Meghan, so bile Dianine najljubše cvetlice. ''Par jih je posebej izbral, da bi tudi s šopkom obeležil spomin na Diano na ta poseben dan,'' je povedal tiskovni predstavnik kraljeve palače. Na poroki je bila prisotna tudi sestra Diane Lady Jane Fellowes, ki je imela govor, prav tako tudi dober prijatelj Diane, pevec Elton John, ki je pel tudi na njenem pogrebu. V zaročnem prstanu, ki ga je oblikoval Harry, sta dva dragocena kamna iz Dianine osebne kolekcije.

Prvi poljub Meghan in Harryja
(Foto: AP)

Harry je lansko leto ob 20. obletnici materine smrti v intervjuju priznal, da je v najstniških letih svojo žalost zaradi izgube matere pogosto utapljal v alkoholu, kar je imelo grozljive posledice na njegovo duševno zdravje. Priznal je, da je bil pogosto zelo blizu popolnega čustvenega kolapsa in da se je kar dve leti spopadal s hudimi duševnimi težavami, ko ni vedel, kako ubežati bolečini. Vse dokler ni upošteval nasveta svojega brata Princa Williama in poiskal strokovno pomoč.

Razkril je, da se je šele pri osemindvajsetih letih soočil s svojo žalostjo in dejstvom, da še ni prebolel materine smrti. Takrat je bil, kot pravi, ves čas na robu tega, da bi nekoga 'udaril v obraz', saj je bilo še toliko jeze v njem. Hkrati pa se je spopadal s hudo anksioznostjo, ko je moral izvajati svoje uradne dolžnosti.

Dianin pogreb
Harry je dejal: ''Nikoli v resnici nisva govorila o tem, da sva izgubila mati v tako mladi dobi. Vedno sem si mislil, da nima smisla razpravljati o nečem, kar me bo tako ali tako užalostilo. Da to ne bo ničesar spremenilo. Da je ne bo prineslo nazaj.'' (Foto: Profimedia)

V videoposnetku, ki sta ga Harry in William lansko leto posnela za kampanjo Heads Together, ki podpira duševno zdravje otrok, sta priznala, da v preteklosti v njuni družini niso veliko govorili o materini smrti. Harry je povedal: ''Nikoli v resnici nisva govorila o tem, da sva izgubila mater v tako mladi dobi. Vedno sem si mislil, da nima smisla razpravljati o nečem, kar me bo tako ali tako užalostilo. Da to ne bo ničesar spremenilo. Da je ne bo prineslo nazaj.'' V kampanji sta z bratom odkrito spregovorila o svojem žalovanju in pomenu duševnega zdravja.

Preberite še: Preverite, kako Meghan Markle skrbi za zdravo telo

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave