14.12.2018
LJ
/ -1°
Endokrini sistem To moramo vsi vedeti o hormonih Mafini Praznična sestavina, ki je povsem zdrava Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj

Pokazala prave posledice nosečnosti

Igralka Lindsay Wolf veliko svoje energije posveča temu, da širi misel, kako bi ženske morale biti manj kritične do svojega telesa. Pogumno je objavila tudi fotografijo svojega trebuha po porodu in zapisala, da ne razume, zakaj bi se morale mamice tega sramovati.

Vedno govorimo, kako lepe so nosečnice. Toda ko ženska rodi, bi morala čim hitreje s svojega telesa izbrisati vsako sled poroda. Tako pravi ameriška igralka Lindsay Wolf, ki glede na to, da živi v Los Angelesu še toliko bolj čuti pritisk, da bi bila videti čim bolj popolno. “Toda danes sem sedela in se vprašala, zakaj,” zapiše pod zgornjo kombinacijo dveh fotografij, ki jo je objavila na svojem družabnem omrežju Instagram.

“Med tema dvema fotografijama sta minili dve leti. Na levi strani sem noseča 36 tednov s svojim prvim otrokom. Na desni sta od poroda minili dve leti. Naučila sem se imeti rada svoj trebuh, namesto da ga poskušam spremeniti. Postal je pomemben del moje poti k temu, da se imam rada.” Prav zaradi svoje izkušnje se je odločila o tej temi javno spregovoriti. Ženske morajo enostavno nehati svojo vrednost povezovati s tem, kako so videti, je prepričana. Sama je to spoznala skozi nosečnost in skozi učenje sprejemanja posledic, ki jih je nosečnost pustila. V življenju gremo vendar čez različne faze in vse je treba sprejeti.  

Zapisala je še, da noče dejati, da mamica denimo ne sme poskušati izgubiti kak odvečen kilogram, če misli, da se bo potem res bolje počutila. Rada bi ženskam le položila na srce, da najprej zadihajo in se sprejmejo z vsemi tako imenovanimi napakami.

Tukaj si preberite več o tem, kako poskrbeti za boljšo samopodobo.

Živite bolj polno, je na koncu nasvet igralke, ki meni, da to pomaga bolj kot kakršna koli dieta. Seveda pa je prav, da se poskušate na splošno sicer vsak dan svojega življenja prehranjevati zdravo in uravnoteženo. A ne zaradi drugih, temveč zaradi svojega zdravja in počutja.

Tukaj si preberite več tudi o perfekcionizmu. Zakaj nam škodi in kako ga lahko premagamo?

Kaj storiti, če ste preveč perfekcionistični?

To, da prepoznamo, kaj je naša težava, je vedno prvi korak k spremembi, nam je tukaj odgovorila Aleksandra P. Meško, specialistka klinične psihologije. "Nato pa naredimo s pacienti načrt, pri katerih nalogah in v katerih situacijah bomo kaj poenostavili ali naredili površno. Dobro je, da imamo načrt, kajti, ko bomo pomili samo posodo in pult, ne pa cele kuhinje, se nam bo zgodilo, da se bo oglasil notranji glas, da to ni dovolj dobro." Pričakovati moramo, da se bomo počutili slabo ter to vzdržati. "Perfekcionist potrebuje izkušnje, ko vidi, da je nekaj naredil slabše, pa se zato še ni zgodila katastrofa, da se svet ni podrl." Še vedno se ljudje z njim družijo, še vedno ima službo … Ugotoviti mora, da ni treba, da je vedno vse popolno. Nato pa mora vztrajati in vedno znova delati načrte, kje se bo potrudil, kaj pa bo naredil bolj poenostavljeno in površno.

 

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 1
Slovenec007 18.11.2018 20:40:27
k
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave