23.03.2018
LJ
/ -3°
Umivanje rok Ko vas mučijo neprijetne misli ali si nenehno umivate roke ... Arterije To morate vedeti, če imate povišan holesterol Laser Laser, ki odpravi tudi starostno dioptrijo Meso Mislite, da je zdravo, a ni!

Kaj pozicija spanja pove o vajinem odnosu?

Pozicija spanja lahko marsikaj pove o vajinem odnosu, pravi strokovnjakinja za govorico telesa Patti Wood. Naštela je nekaj najbolj priljubljenih položajev spanja in razkrila, kaj pomenijo.

Fotke - 1
(Foto: Pinterest)

1. Žlička

Spanje v žlički je prijetno, a hkrati tudi senzualno, je prepričana strokovnjakinja za govorico telesa Patti Wood: ''To je zelo ranljiv položaj, ki je hkrati tudi seksi. Izraža tudi zaupanje.'' V britanski študiji, ki jo je vodila psihologinja za odnose Corrine Sweet, so odkrili, da je žlička precej tradicionalna pozicija spanja, v kateri eden izmed partnerjev izraža zaščitniško vlogo do drugega.

2. Ohlapna žlička

Če je pozicija žličke značilna za sveže zaljubljene partnerje, kjer je odnos še svež in vroč, je ohlapna žlička lahko poizicija spanja 25 let kasneje. Gre za pozicijo spanja, ki se pojavi, ko odnos dozori in si partnerja želita predvsem pozicijo spanja, ki bo udobna in bo zagotovila najbolj kvaliteten spanec. A to ne pomeni nujno, da je z odnosom kaj narobe. Čeprav ni tako senzualna pozicija kot žlička, po besedah Woodove sporoča: ''Varujem te, lahko se zaneseš name.''

3. Lovljenje

To je še ena variacija žličke, pri kateri se en partner prevali na drugo stran postelje, drugi pa ga 'lovi'. To bi lahko pomenilo dve stvari. Prvič, oseba, ki se odmika želi, da bi mu partner sledil in drugič, oseba, ki se odmika, želi več prostora zase.

4. Partnerja sta prepletena

Prepletena pozicija spanja pomeni, da partnerja zaspita v objemu in da sta roki in nogi prepleteni. Gre za izjemno intimno pozicijo, ki se navadno pojavi pri dveh ljubimcih, ko je ljubezen še sveža. Partnerja, ki se želita zliti drug v drugega, sta polna strasti in ljubezni, a newyorška psihoterapevtka Elizabeth Flynn Campbell pravi, da to morda ni vedno najboljše. Partnerja sta namreč lahko preveč odvisna drug od drugega.

Spanje
(Foto: Pinterest)

5. Premik iz objema v žličko

Najprej sta objeta drug z drugim, nato se obrneta v pozicijo, kjer moški žensko varuje v svojem objemu. ''Gre za kompromis med intimnostjo in neodvisnostjo, ki partnerjema omogoča, da izkusita najbolje iz obeh svetov,'' pove Patti Wood.

6. Svobodna ljubimca

Pozicija, kjer sta partnerja obrnjena stran drug od drugega, a se stikata s hrbtom, je precej priljubljena. Britanska raziskava, ki je preučevala pozicije spanja, je pokazala, da je to celo ena najbolj priljubljenih pozicija spanja. 27 odstotkov parov je v študiji priznalo, da tako spijo. Pozicija kaže na bližino med partnerjema, a hkrati na neodvisnost v odnosu.

Spanje
(Foto: Pinterest)

7. Crkljanje

Pozicija, pri kateri partner nasloni glavo na ramo drugega, s telesom pa sta popolnoma približana in imata prepletene noge. Ta prikupna pozicija ni namenjena samo crkjanju, a ustvarja občutek varnosti. Med partnerjema je visok nivo zaupanja in občutek pripadnosti.

Fotke - 5
(Foto: Pinterest)

8. Prepletanje nog

Pozicija spanja, kjer partnerja prepleteta noge, po besedah Patti Wood pomeni, da si želita čustvene in spolne povezave. Pomeni tudi, da se ne moreta nasititi eden drugega. ''To pomeni tudi, da sta njuni življeni prepleteni in da delujeta usklajeno. Verjetno tudi dokončujeta stavke eden drugemu,'' je še dejala.

Spanje
(Foto: Pinterest)

9. Partner zavzame posteljo

Deljenje postelje s svojim ljubljenim je lahko prijetna izkušnja, ki vaju povezuje. A če si partner želi posteljo le zase, lahko to nakazuje na egoizem. Če oseba zavzame vso posteljo, lahko to pomeni, da želi prevladovati v odnosu in da bo njegov partner zavzel sekundarno pozicijo. Poleg tega velja tudi, da tisti, ki spi bližje vzglavja postelje, predstavlja bolj dominantnega partnerja, ki je bolj samozavesten in prevladujoč. Tisti, ki spi nižje, je v nekoliko podrejeni poziciji. ''Če sta glavi para druga ob drugi, to izraža enakopravnost. Če se dotikata, toliko bolje. To je znak, da enako razmišljata in da vesta, kaj se podi po mislih drug drugega.''

Fotke - 4
(Foto: Pinterest)

10. Spita na nasprotni strani postelje

Ko spita na nasprotni strani postelje, govorica telesa kaže, da sta neodvisna in imata željo po tem, da bi bila nekoliko bolj ločena. Če se sicer radi crkljate, je to lahko opozorilni znak, da nekaj v vezi ni v redu. Lahko nakazuje na prekomerni stres v službi ali skrivnosti, ki si jih nista povedala. Lahko nakazuje težave, ki so nerazrešene. A mnogi pari spijo na nasprotni strani postelje tudi, ker jim je pomembna kvaliteta spanca. Tako se na primer izkazujejo pozornost in ljubezen pred spanjem, nato pa se premaknejo vsak na svojo stran postelje.

Fotke - 3
(Foto: Pinterest)

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 13
bullitt 25.01.2016 16:29:24
midva z mojo se imava še zmeraj tako rada, da v službo sploh ne hodiva, skoz sva objeta, v krevetu se stiskava brez pavze, še na wc greva objeta, kaj to pove o nama? :))
primopredaja 26.01.2016 15:01:54
To pomeni, da sta brezdelna.
 
Hmeljko 25.01.2016 16:00:44
Moja ima rada da bi bila stisnjena ponoči, ampak jaz imam rad svoj prostor, tko da ni nič iz tega.
 
CyChick8 25.01.2016 13:33:41
Jaz imam najraje žličko.
hhmmm 25.01.2016 21:58:28
Velika večina žensk ima najraje žličko
Karnead 25.01.2016 12:49:11
Midva z mojo se še po 20 letih ful razumeva. Seksava 2 krat na teden. Jaz v torek in ona v četrtek!
kajenje je zdravo 25.01.2016 12:43:17
Kaj pa pomen to, če babo brcneš s postle???
CURVANORD Zanetti 25.01.2016 13:14:04
da je jutro in naj ti skuha kavo
murate 26.01.2016 05:31:48
da si pred spanjem pokadil napačno cigareto
 
BŠK 25.01.2016 10:49:50
Ste pa res neumnostni s temi članki! Samo za večje klikanje!
watever 25.01.2016 09:26:53
Glede na poimenovanje, bi bil vsen penis če bi spal v kuhinji, med žlicami, vilicami in noži. Najraje ležim v položaju lupilca krompirja
 
bublika 25.01.2016 08:22:40
Kaj pa če eden spi v dnevni sobi, drugi pa v spalnici?
bublika 25.01.2016 08:23:48
Ali pa kaj pa če je pozicija enega od partnerjev pri sosedi(u)?
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Vnetja

Ste že slišali za fibromialgijo?

Uporabne povezave