20.05.2018
LJ
21° / 11°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Misica javno razkrila svojo najglobljo skrivnost

'Imela sem do pet paničnih napadov na dan,' je razkrila 19-letna manekenka Izzi Ramsay, ki se bo potegovala za naslov miss Avstralije. Mlada lepotica je razkrila, da se je že pri 12 letih spopadala s hudo depresijo in anksioznostjo. S pomočjo družine in psihologa je le našla izhod iz pekla.

Izzy Ramsey
(Foto: Facebook)

Najmlajša tekmovalka za miss sveta Izzi Ramsay je razkrila, kako se je že pri 12 letih spopadala z močno depresijo in anksioznostjo, zaradi česa skoraj ni dokončala srednje šole. Avstralka je pred kratkim pretekla polmaraton v Sydneyju, s katerim je pomagala zbirati sredstva za inštitut Black Dog, ki pomaga preprečevati in zdraviti vedenjske motnje.

Izzy Ramsey
(Foto: Facebook)

Tek ji je veliko pomenil, saj je simboliziral tudi njeno izjemno osebno izkušnjo, ko je morala premagati številne ovire, da je premagala depresijo. Kot pravi, se je takrat spopadala z močnimi paničnimi napadi in imela občutek, da 'umira od znotraj'. ''Najhuje je bilo, da na začetku sploh nisem vedela, za kaj gre,'' je Izzi Ramsay povedala za avstralski Daily Mail. ''Imela sem hude panične napade, tudi do petkrat na dan.''

Obiskala je šolsko socialno delavko, ki je tudi sama pred leti trpela za anksioznostjo. ''Šla sem k njej, saj sem vedela, da mi bo znala pomagati,'' je dejala in socialna delavka jo je takoj napotila k psihologu. Takrat je celo razmišljala o tem, da bi opustila šolanje, da bi se nekoliko znebila stresa, a zelo si je želela naslednje šolsko leto nadaljevati s svojimi sošolci, zato je uspela zaključiti vse izpite.

Mlada lepotica je trenutno ena izmed sedmih finalistk, ki se bodo potegovale za miss Avstralije. Na tekmovanje so jo povabili direktorji nekaterih modnih agencij, potem ko so jo opazili na nekaterih modnih revijah in fotografiranjih. Tekmovanja se veseli, a jo skrbi, kako se bo izkazala pri odgovarjanju na vprašanja. ''Nisem še vajena biti missica. Postanem živčna, ko mi zastavijo vprašanje. Nočem se osmešiti,'' je povedala mladenka.

Veliko bolj sproščena pa je pri teku. Trenutno trenira za naslednji 21-kilometrski maraton, na katerem bo znova zbirala sredstva za inštitut Blak Dog, ki ji je še posebej pri srcu. Pri tem jo podpira tudi njena družina in kot pravi, so celo njeni starši in dedek pretekli polmaraton, da bi jo podprli.

Želi pa si, da bi vsi ljudje, ki trpijo za duševnimi motnjami, vedeli, da je 'v redu, če niso v redu' in rada bi jih spodbudila, da čim prej poiščejo pomoč. ''Ključno je, da najdejo pomoč . Šele ko sem prepoznala, da se spopadam z duševno motnjo, sem stopila na pot k okrevanju.''

Izzy Ramsey
(Foto: Facebook)

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 8
 
komir10 25.03.2016 22:38:32
res je čedna
 
dinamitek 25.03.2016 20:50:43
uh sam da ni prej desc biv
Antipolitik 25.03.2016 16:22:27
Za takole deklino bi še kaka vojna loh blia upravičena. :D
blabla33 25.03.2016 14:31:16
men je pa smešn da majo take depresivno motnjo, vse dobijo takoj ko si zaželijo in še več
Antipolitik 25.03.2016 16:23:24
Ja tako je. Ko imaš kar drugi nimajo, sam tega ne znaš ceniti. Tako kot ti ne znaš ceniti čisti zrak in vodo, in npr. WC školjko.
 
Bofur 25.03.2016 08:15:28
Ta lepotna tekmovanja bi morali ukinit. To bi bil nedvomno prispevek človeštvu.
zombie 1 25.03.2016 10:11:27
+++++++++++++++++++++
biggbrader 25.03.2016 17:16:43
Res je, veliko vaških deklin je lepših od teh, ki si pač "upajo" prijaviti ali jih kar na silo spromovirajo.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave