22.04.2018
LJ
26° / 11°
Šparglji Znanilci pomladi, ki prečistijo naše telo Plank Kako dolgo je dobro držati 'plank'? UV žarki Zaščitite se pravočasno in pravilno! Gorka Berden Bo sploh lahko plesala v nedeljski oddaji Zvezde plešejo?

Ste morda sami zaradi naslednjega?

Se vam zdi, da sploh ne morete najti novega partnerja oziroma da vas vsi zapuščajo? Morda imate osebnostno lastnost, ki jo je zelo težko prenašati.

Žalost
Imate osebnostno lastnost, zaradi katere si je z vami težko ustvariti partnerstvo? (Foto: iStockphoto)

Ste zelo naporni?

Težava je, da se naporni ljudje pogosto ne zavedajo, da so takšni, oziroma se težko zadržijo, da se ne bi tako obnašali. Njihova družina jih že prenaša, saj so zaradi njihove tolerantnosti takšni sploh postali. Toda po drugi strani vse ostale takšen odnos velikokrat odbije. Če pogosto slišite, da se morate malo pomiriti ali znižati ton, je zelo mogoče, da pretiravate. Pogosto sta naporni tudi pretirana posesivnost in ljubosumnost.

Ste preveč impulzivni?

Je del vaše osebnosti, da marsikdaj vsaj prvi korak naredite, ne da bi prej o tem malo razmislili. Takšna nagnjenost k tveganju se lahko kdaj obrestuje, še posebej v poslovnem svetu, zato pa lahko v partnerstvu ustvari veliko stresnih situacij. Del razmerja je namreč tudi, da imamo nekoga, na kogar lahko vedno računamo. Če ste preveč impulzivni, se na vas nikoli ni mogoče povsem zanesti.

Razmerje - 2
Včasih se niti ne zavedamo, kaj počnemo narobe. (Foto: iStockphoto)

Niste niti malo potrpežljivi?

Nihče od nikogar ne pričakuje, da vedno molče vse prenaša, toda nekaj potrpežljivosti je v odnosih z ljudmi potrebno. Nikoli namreč ne more biti vse tako, kot si zamislimo sami. Če nekoga vedno priganjate, da vse postori po vašem načrtu in se vam popolnoma prilagodi, se bo prej ali slej uprl. Nikoli ne more biti vse popolno. Že tako se moramo močno truditi, da vse dovolj dobro opravimo v svoji službi, zato si želimo, da nas nekaj več potrpežljivosti in razumevanja čaka vsaj doma.

Se obnašate preveč materinsko?

Vaš partner je odrasla oseba, ki doma več ne živi tudi zaradi tega, ker se je naučil poskrbeti sam zase. Prav vsak trenutek svojega življenja torej zagotovo ne potrebuje vaše pomoči, kadar bi mu ta prišla prav, vam bo to že povedal. Če boste s svojo skrbjo pretiravali, bo namreč dobil občutek, da mu ne dajete dovolj prostora, da bi lahko sprejemal lastne odločitve in vsaj del svojega življenja uredil po svoje. To lahko začne ljudi utesnjevati in jih od vas odmikati, četudi jim vi pravzaprav želite le najboljše.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Hujšanje

Ste se že lotili hujšanja pred poletjem?

Uporabne povezave