21.02.2018
LJ
/ -3°
Kašelj Preprost test, ki razkriva, ali se spopadate z boleznijo pljuč Vrat Do sedaj nismo vedeli, da to tako močno veča tveganje za raka Meg in Brett Veselila sta se poroke - nato pa ju je doletela najhujša nočna mora Morgan Več kot leto dni se že ni depilirala - poglejte zakaj in kaj se je zgodilo ...

Tako lahko veste, kakšna je usoda vaše zveze

Metuljčki v trebuhu, zardevanje in nasmeh na obrazu so znak, da ste se zaljubili. A to še ni dovolj, da zveza obstane. Ameriškega strokovnjaka je zanimalo, kako lahko že med odnosom odkrijemo, ali bo zveza dolgotrajna ali bo šla kmalu po zlu. Preverite, kaj je odkril.

Zaljubljen par - 1
(Foto: Thinkstock)

Ameriški znanstvenik Brian Ogolsky z univerze v Illinoisu je devet mesecev sledil napredek 36 neporočenih mladih parov in opazoval razplet njihovih odnosov glede na tip odnosa. Zanimalo ga je, koliko so pari predani drug drugemu in v katerih vezah se je odnos končal s poroko in kdaj se je kmalu zaključil. Cilj študije je bil odkriti vzorce, s katerimi bi napovedali prihodnost odnosa.

Med študijo so pare razdelili v več skupin:

1. Dramatični pari (34 odstotkov parov): Ta skupina parov je imela veliko vzponov in padcev za razliko od preostalih tipov. Več časa so preživeli ločeno. Kot je bilo zapisano v študiji, ima ta tip para manj podpore svoje družine in prijateljev.

2. Osredotočeni na partnerja (30 odstotkov parov): Pari, ki pripadajo temu tipu odnosa, svojega partnerja dajejo na prvo mesto. Pred vse ostalo. Sprememba tega tipa odnosa je odvisna od količine časa, ki ga preživita v razmerju.

3. Družbeno vključeni pari (19 odstotkov parov): Ta skupina je pod velikim vplivom interakcije na družabnih omrežjih, prek katerih komunicirajo s svojimi prijatelji in družino.

4. Konfliktni pari (12 odstotkov): Ta tip para osnuje svoj odnos na konfliktih. Za njuno razmerje je značilen niz padcev in sporov. Brez strmih sprememb, kot je značilno za dramatične pare.

V raziskavi se je pokazalo, da so pari, ki so predvsem osredotočeni na svojega partnerja, najbolj stabilni in najbolj zgledni. Njihova zveza se bolj verjetno konča s poroko kot pri ostalih skupinah. Največ možnosti za razpad zveze pa imajo dramatični pari – celo več kot konfliktni pari. Njihovi vzponi in padci so, kot kaže, najbolj uničujoči za odnos. Medtem ko imajo partnersko usmerjeni pari najbolj stabilne temelje za razcvet ljubezni in za dolg, osrečujoč odnos, so še zapisali.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 6
Montekristo 21.02.2016 06:16:16
Škoda denarja za tako "pametno" študijo; raje horoskop preberi!
 
Manca33xy 20.02.2016 21:27:31
Jaz sem osredotočena samo na dobrega ljubimca in nič drugega hahah;)
kundalinigirl 21.02.2016 19:08:39
Hahaha,prav imaš. :)
 
kundalinigirl 19.02.2016 18:34:08
V realnem življenju je več konfliktnih parov,kot tistih osredotočenih na partnerja. ;)
cosmosjasnovidec 20.02.2016 22:16:28
Lahko se obe naročita pri meni.Sicer je čakalna vrsta kar dolga ampak,ko bosta prišli na vrsto bosta vsaj enkrat v življenju nategnjeni kot je treba in v ustih bosta tudi ukusili aromo moje moške tekočine.Seveda je pogoj,da sta postavni,sexi in ne kaki debeli bajsi pa zelo lepi in mladi.V nasprotnem mi ne prideta v poštev.
kundalinigirl 21.02.2016 19:11:18
@cosmojasnovidec: Sem mlada in seksi in pametna,samo res me ne mika tvoja samopromocija spolnega akta,ki ga samo ti izvedeš "vrhunsko". Mene zanima moški z vsebino in karizmo in predvsem dobrim karakterjem,zunanji videz je pomemben samo ni dovolj. Tale tvoja samopromocija seksa je zame povsem nerelevantna. :)
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Čaj

Kako krepite svojo imunsko odpornost?

Uporabne povezave