22.07.2018
LJ
25° / 16°
Mediteranska prehrana Že veste, kako vam lahko pomaga? Opekline Preverite, ali vas sončna krema dovolj ščiti Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Joanne Peters Ima 42 let in je videti bolje kot kdaj koli

To je 11 navad, ki jih imajo najsrečnejši pari

Včasih življenje teče tako hitro, da ga komajda lovimo in ob tem znamo na svoj partnerski odnos kar pozabiti. Ta pa zaradi tega trpi. V resnici se splača prevzeti nekaj dobrih navad, ki ga bodo obogatile, ne da bi vi zaradi tega izgubljali veliko časa.

Par
Z nekaj navadami, ki ne vzamejo veliko časa, lahko svoj odnos naredite srečnejši in bogatejši. (Foto: iStock)

1. Pričnite jutro skupaj

To ne pomeni, da morata zjutraj početi kaj posebnega. A namesto da gledata vsak na svoj telefon in sta vsak v svojem svetu, se poskušajta navaditi, da si vedno vzameta vsaj nekaj trenutkov, ki si jih lahko delita. To je lahko objem, lahko pa skupno pitje kave.

2. Pogosto pohvalita drug drugega

Kako lahko to spremeni naravo odnosa, a kako malokrat se spomnimo, da je treba tudi svoje najbližje hvaliti! Kadar vidite, da je nekaj vredno pohvale, si vzemite nekaj trenutkov, da to tudi izrazite. Marsikaj se lahko v daljšem odnosu začne zdeti samoumevno. Pa ne bi smelo postati.

Par
Pričnita jutro skupaj. Vzemita si recimo čas za skupno kavo. (Foto: iStock)

3. Pošiljajta si sporočila tudi, ko ni treba

Vzemita si čez dan, ko vsak hodi po svojih opravkih, spet čas samo za vaju. Ne da bi morali partnerju dejansko nekaj sporočiti ali naročiti, mu pošljite sporočilo. Nekaj z njim podelite in tako vzdržujte intimo in bližino, ki je med vama.

4. Pripravljajta si presenečenja

Tako hitro lahko daljši odnosi postanejo dolgočasni. A dejansko bi morali biti veseli, da ste v odnosu z nekom, ki ga tako dobro poznate, da ne čutite več tistega adrenalina kot na začetku. To je povsem drug užitek. A lahko si še vedno popestrita odnos s presenečenji, ki jih lahko redno pripravljata eden drugemu.

5. Imejta skupni ritual

Morda gresta lahko en večer v tednu plesat, morda gresta lahko vsako soboto zvečer na večerjo. Poiščita nekaj, kar je lahko obema v veselje, in poskrbita, da si vsak teden vzameta čas za to.

6. Vsak dan se objemita

Tudi z objemi tako kot s pohvalami ne gre skopariti. Bodita radodarna eden do drugega. Pogosto objemite partnerja in mu tako dajte občutek ljubljenosti.

7. Ne pozabita se zahvaliti, ko je treba

Tako kot zna postati samoumevno, da je nekdo v nečem dober in tako sploh več ne pohvalite nedeljskega kosila, se znamo v odnosu pozabljati tudi zahvaliti. A naj vam postane navada, da to naredite vedno, ko je treba. Ni izgovorov, da ne bi bili vljudni in prijazni.

Par
Pošiljajta si sporočila tudi, ko ni potrebe, da bi partnerju kaj sporočili ali naročili. (Foto: iStock)

8. Pogosto si priredita zmenek

Tako kot je dobro, da poiščeta skupni ritual, bo na odnos pozitivno vplivalo tudi, če se odločita, da si bosta redno organizirala zmenke. Naj bo to kar odločitev in navada, saj je sicer v hitrem tempu življenja to nekaj, kar prehitro odrinemo na stranski tir.

9. Odložita telefone in se posvetita eden drugemu

Telefoni nas danes tako hitro zasvojijo. Kar naprej ponujajo nekaj novega in mi si kar ne moremo pomagati, da ne bi spet in spet posegali po njih in gledali v ekran. Namesto tega se odločita, da recimo ne bo telefonov, preden se odpravita v posteljo. Ali da jih ne bo med obroki. Imela bosta občutek, da preživljata čas skupaj mnogo bolj kvalitetno.

Par
Ne pozabita na pohvale. Če nekdo dobro kuha, lahko to postane kar samoumevno, a en bi smelo biti. (Foto: iStock)

10. Osredotočajta se na pozitivne strani partnerja

Vsi imamo napake, a poskušajte ne biti osredotočeni na njih. Če je nekdo dober človek in se imate lepo z njim, ne razmišljajte nato ves čas o tistem, kar vas na njem moti. Psihologi so ugotovili celo, da se ljudje prej spremenijo v okolju, ki jih v to ne sili. Naj si partner sam zaželi, da bi bil za vas boljši.

11. Nikoli ne odidita, brez da bi se poslovila in dejala, da se imata rada

Življenje je nepredvidljivo in nikoli se ne bi smeli posloviti jezni. Četudi sta se prepirala in se še nista pobotala, se vsaj poslovita in si priznajta, da se imata rada. Težave bo treba razrešiti, a še vedno lahko ostaneta vljudna in prijazna. Če bosta imela pravilo, da se morata vedno posloviti in si povedati, da se imata rada, boste to tudi lažje storili. In kasneje se boste, ko boste sami, počutili mnogo bolje, saj se velikokrat zgodi, da se prepiramo, ker smo slabe volje in nam je kasneje zaradi tega žal.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 5
 
komir10 13.08.2017 14:10:33
kje je kakšna, da probam?
 
mini5moris 13.08.2017 12:13:05
... delajta vse to iz "navade" ker je to "lepo"
vrtnar_1 13.08.2017 10:04:59
12.Redno sexata.
Morana7 13.08.2017 11:55:18
Ja sam res, kako da so to spustili!!?? :)
pedritsegonita 13.08.2017 13:53:42
Ženska, ki je to pisala je samska z vibatorjem v predalu. zato.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave