22.07.2018
LJ
26° / 16°
Mediteranska prehrana Že veste, kako vam lahko pomaga? Opekline Preverite, ali vas sončna krema dovolj ščiti Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Joanne Peters Ima 42 let in je videti bolje kot kdaj koli

Pred odhodom v tujino ne pozabite na zdravstveno zavarovanje

Stroški medicinske pomoči v tujini so lahko ogromni, zato poskrbite za sklenitev primernega zavarovanja.

Med načrtovanjem počitnic je treba biti pripravljen na vse, saj nesreča nikoli ne počiva. Vsi, z obveznim zavarovanjem v Sloveniji, imate med začasnim bivanjem v tujini pravico do nujnih zdravstvenih storitev. To pravico lahko uveljavite z brezplačnim konvencijskim potrdilom, ki ga dobite na kateri koli območni enoti zavoda za zdravstveno zavarovanje ali ga naročite preko spleta.

Turistične agencije v svoji ponudbi zajemajo nastanitev, medtem ko mora stranka za zavarovanje poskrbeti sama.

Deskanje na snegu
Če pa vas na tujih smučiščih zamika smučanje zunaj urejenih smučišč, bodite še posebej pazljivi, da se vam ne pripeti kaj hudega. Zavarovalnica vam v tem primeru ne bo krila stroškov nudenja medicinske asistence. Za ekstremne športe je namreč treba skleniti posebno zavarovanje, čigar cena je nekoliko višja in pogojena z obdobjem bivanja v tujini. (Foto: Reuters)

Če se odločite za Corisov paket vam bodo pokrili nujne stroške, ki nastanejo kot posledica bolezni ali nezgode. Polica velja v vseh državah sveta in se v celoti prilagaja zavarovancu in njegovim potrebam. Ena izmed prednosti je tudi 24-urna medicinska asistenca, višina premije pa je odvisna od obdobja, za katero se zavarujete ter osnovnega ali individualnega programa zavarovanja.

Tako kot Coris tudi zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco na potovanjih v tujini Vzajemna Tujina krije stroške nujnih standardnih zdravstvenih storitev in telefonsko pomoč pri organizaciji nudenja pomoči zavarovancu. Poleg stroškov zdravstvenih storitev, kamor uvrščamo stroške nujnih prevozov, iskanja, reševanja in odvetniških storitev ter medicinsko asistenco, zavarovalnica plača stroške reševanja in iskanja zavarovanca.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave