13.12.2018
LJ
/ -5°
Endokrini sistem To moramo vsi vedeti o hormonih Mafini Praznična sestavina, ki je povsem zdrava Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj

Zdravstveno zavarovanje

Zdravstveno zavarovanje je pri nas obvezno za vse državljane s stalnim prebivališčem v Sloveniji, plačilo predpisanega prispevka pa je vezano na vir, ki zavarovancu zagotavlja osnovno socialno varnost.

V primeru, da slovenski državljan nima nobene podlage za zavarovanje, nikogar, ki bi ga bil dolžan preživljati in je brez lastnih sredstev, ga mora zavarovati občina, kjer stalno prebiva.

Zavarovane osebe so zavarovanci in njihovi družinski člani. Družinski člani se vključijo v obvezno zdravstveno zavarovanje prek zavarovancev in niso zavezanci za prispevek.

Kot družinski člani zavarovanca so zavarovani:

a) ožji družinski člani (zakonec, otroci);

b) širši družinski člani (pastorki, ki jih zavarovanec preživlja, vnuki, bratje, sestre in drugi otroci brez staršev, ki jih je zavarovanec vzel k sebi in jih preživlja, starši, ki živijo z zavarovancem v skupnem gospodinjstvu in jih zavarovanec preživlja ter nimajo za preživljanje dovolj lastnih sredstev in so trajno in popolnoma nezmožni za delo).

kartica zdravstvenega zavarovanja
Plačilo zdravstvenega zavarovanja je vezano na vir, ki zavarovancu zagotavlja osnovno socialno varnost: zaposlitev, pokojnina, samostojna dejavnost, invalidnine, lastna sredstva, družbene pomoči. (Foto: POP TV)


Kaj vse morate storiti in katere obrazce potrebujete, če želite urediti obvezno prostovoljno ali pa želite v zdravstveno zavarovanje vključiti otroka, si lahko preberete na spletni strani državne uprave.

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 5
 
dare000 15.11.2013 15:53:33
saj ti nič ne pomaga itak vsa zdravila doplačaš, res so bedaki
master69 20.02.2013 21:51:40
Ja pa brez dodatnega zavarovanja si v riti da maš nesrečo!!! Vso bolnišnično oskrbo doplačati!! Kaj nam potem rabi obvezno zdravstveno zavarovanje, če je treba pa tablete vseeno plačat!? Če si roko slučajno zlamam grem prej dodatno zavarovanje sklenat res..
 
Regratt 22.11.2012 10:44:02
Dejstvo: v Sloveniji je zdravstveno varstvo praktično nedostopno; kljub temu, da VSI plačujemo v zdravstveno blagajno, večina od "zavarovanja" ne dobi ničesar, niti škatlice aspirinov ne, medtem, ko se nekateri drogirajo na račun vseh nas.
Maxatnes 1 06.05.2013 00:09:35
Ni čisto tako. Seveda je treba neka zdravila doplačati ali plačati, recimo prav aspirin in podobne preparate, toda ko resno zbolite in morate, recimo, na težko, nujo potrebno in drago operacijo, ki vam loahko reši tudi življenje, pri nas to še vedno krije (vse stroške, ki gredo tudi v tisoče evrov!) zdravstveno zavarovanje. V Ameriki, recimo, lahko tudi umreš, če nimaš denarja za operacijo! Zaenkrat se vsekakor ne bi pritoževala nad učinkovitostjo in še vedno visokio ravnjo zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji"
MakeMyDayMF 18.12.2010 22:38:35
..za vse ostalo pa je tu daleron..
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave