Preprost način, kako se znebiti podbradka
LEPOTA

Preprost način, kako se znebiti podbradka

05.04.2019, 7:50
0

Podbradek ni samo težava ljudi, ki se borijo s prekomerno težo, temveč lahko nastane tudi zaradi oslabljenih mišic. Kot pravi Karin Velikonja, inštruktorica joge obraza, lahko s treniranjem obraznih mišic rešimo marsikatero lepotno težavo, s katero se soočamo. Obrazna joga nam lahko pomaga tako v boju z gubicami na eni kot tudi v boju s podbradkom na drugi strani.

Preden se začnemo ukvarjati z obrazno jogo, moramo vedeti, da je obrazna joga trening. Kakor lahko mišice telesa treniramo na primer v fitnesu, lahko mišice obraza okrepimo s posebnim treningom obraznih mišic. In nadzor nad izvajanjem vaj ni v tem primeru (primeru treninga obraznih mišic), nič manj pomemben, nam pove Karin Velikonja:»Zelo je pomembna tehnika in prava izbrana sekvenca vaj, zato priporočam, da se trening obraznih mišic izvaja pod nadzorom inštruktorja.«

Rezultati obrazne joge so izjemni, tudi najnovejše raziskave potrjujejo, da trening obraznih mišic dejansko briše gube, izboljša naš videz in ustavlja proces staranja. »Rezultati so izjemni, če pač vadiš,« je jasna Karin: »Ni tako, da obiščeš obrazno jogo enkrat in narediš nekaj vaj. Potrebna je redna vadba, zato zmeraj priporočam vsakodnevno vadbo, ampak samo 10 minut na dan. To pa zato, ker so te mišice tako majhne, tako povezane, da se dejansko zelo hitro aktivirajo.«

In kakšna je ena izmed vaj obrazne joge, ki nam pomaga tudi v primeru, da se želimo znebiti podbradka? Poglejte v videu!

Karin Velikonja sicer opozarja, da »izvajanje samo ene vaje ni dovolj,« ker da, »močna povezanost obraznih mišic zahteva, da aktiviramo mišice počasi, korak za korakom in se šele nato osredotočimo na točno tisto področje, ki nas najbolj jezi, oziroma bi ga radi izboljšali«.

Karin_Velikonja
Karin_Velikonja/ FOTO: Miro Majcen

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Šrilanška vlada: Za napade odgovorna lokalna ...
ŠPORT
Nowitzki s celostransko zahvalo v časopisu ...
POP IN
Khloe želi polno skrbništvo nad hčerko
TV ODDAJE
Karim Merdjadi ob življenjski prelomnici uvaja ...
VIZITA.SI
Kako si pomagati ob vraščenem nohtu?
DOMINVRT.SI
Kako na domačem vrtu pridelati hren?
ZADOVOLJNA.SI
Natikači, ki smo jih nosile v 90. letih, se ...
MOSKISVET.COM
Če imate brado, imate na sebi več bakterij kot pes
BIBALEZE.SI
Vse, česar niste vedeli o carskem rezu
CEKIN.SI
Če znate to, se bodo delodajalci 'tepli' za vas
OKUSNO.JE
Rahla, sočna in hitro pripravljena sladica
DOMINVRT.SI
Vrnili so ji vero v boljše življenje