22.01.2018
LJ
/ -2°
Sreča 80 let trajajoča študija razkriva, kaj nas res osreči Spanje Koliko spanca potrebujemo glede na našo starost? Tamara Božić Tamari Božić je v dveh letih uspelo izgubiti kar 70 kilogramov Donald Trump Trumpova prehrana povečuje tveganje za raka debelega črevesa za 33 %

Naj vas 'pregrešno' drage kreme za obraz ne zavedejo

Rezultat najnovejše raziskave je pokazal, da kreme za nego obraza dejansko ne morejo prodreti v notranjost kože, kot to trdijo nekateri proizvajalci kozmetičnih izdelkov.

Obraz in nega
Opravljena je bila raziskava, katere cilj je bil preveriti verododstojnost kozmetičnih izdelkov za obraz. In kaj so odkrili? (Foto: Profimedia)

To pomeni, da v skladu z najnovejšo raziskavo, katere cilj je bil preveriti verododstojnost kozmetičnih izdelkov za obraz, niti najdražje kreme za nego obraza, ne morejo obnoviti vaše kože, poroča farmacevtska raziskovalna revija Controlled Release. Da je to nemogoče, so nedavno dokazali znanstveniki z Univerze Bath, ki trdijo celo, da niti najmanjši nanodelci (zelo majhni skupki ali kristali sestavin z velikostjo od 1 do 100 nanometrov) nikakor ne morejo prodreti pod površino kože.

Obraz in nega
"Ne dovolj infomiran kupec hitro verjame, da nanodelci s hranljivimi sestavinami za nego kože lahko prodrejo globoko v notranjost, a zdaj imamo dokaz, da žal ni tako." (Foto: Profimedia)


Zavajanje
proizvajalcev?

Omenjena raziskava dokazuje, da se kreme – sestavine krem, shranjujejo le v kožnih pregibih ter da kože ne 'hranijo' pod površjem ali v notranjosti. "Zadnje raziskave so odgovor na vprašanja o tem, ali nanodelci resnično lahko prodrejo v notranjost kože ali ne," pravi Richard Guy, profesor farmacije in dodaja: "S pomočjo konfokalne mikroskopije (naprava omogoča, da pripravljene nanomateriale testirajo v modelih z živimi celicami in tako spremljajo njihovo delovanje, aktivnost, stabilnost in biodostopnost) smo lahko končno brez dvoma videli in objektivno ocenili, kaj se v resnici dogaja z nanodelci na neravni površini kože. Medtem ko so do zdaj trdili, da imajo nanodelci sposobnost prodreti v kožo, naši najnovejši rezultati temu močno nasprotujejo in dokazujejo ravno nasprotno – ne morejo." Po njegovih besedah kristali sestavin namreč ostanejo v globokih kožnih gubah.

Glavne naloge kože so, da delujejo kot pregrada pred možnimi nevarnimi sestavinami, kot so na primer kemijske snovi, ter da prepreči izgubo vode iz telesa. "Tekom proučevanja smo ugotovili, da koža te naloge opravlja več kot odlično," pove profesor.

Kreme, ki obljubljajo 'lifting'

Ob takšnih dokazih se opravičeno domneva, da niti najdražje kreme, ki 'obljubljajo' zgladitev gub in 'lifting' obraza, ne delujejo ravno tako, kot jih oglašujejo proizvajalci. Njihove hranljive sestavine namreč dokazano nimajo možnost prodreti v notranjost kože. "Ne dovolj infomiran kupec hitro verjame, da nanodelci s hranljivimi sestavinami za nego kože lahko prodrejo globoko v notranjost, a zdaj imamo dokaz, da žal ni tako," zaključi Guy.

Obraz in nega
Tudi "pregrešno" drage kreme so navsezadnje le 'kreme'. (Foto: Profimedia)

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
 
mvlm1 27.03.2014 10:49:56
Včasih sem kupovala L'Oreal, Vichy, pa so se gube kar množile. Danes kupujem navadno arganovo olje in imam gladko kožo. Ne nasedajte tem reklamam !!!
LiL_Genius 08.11.2012 11:38:59
Telo, ne glede na to ali je obraz, ri-t ali popek..vsrka vase vse, kar napocamo in mažemo nanj. In ne nasedajte lobijem ter drago plačujte za neko kemijo, preko katere vas nadzorujejo, da zbolite, financirate zdravstveni lobij etc. malo kmečke pameti pa bo. dosti gibanja, zdrave prehrane, pozitivnih misli ter kakšno naravno olje (kokosovo, mandljevo,...) pa se ne boste rabile obremenjevati s staranjem in gubicami. pa še prihranili boste. to je to. :)
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Nespečnost

Ste se kdaj spopadali z nespečnostjo?

Uporabne povezave