Odpravite gubice na naraven način!
LEPOTA

Odpravite gubice na naraven način!

08.04.2019, 7:57
0

Vse bolj se zatekamo k naravi, naravnim tehnikam pomlajevanja in izboljšanja svojega videza. Ena takšnih naravnih in vedno bolj priljubljenih tehnik pomlajevanja in brisanja gubic je tudi joga obraza. Ko treniramo svoje obrazne mišice, naredimo za svoje telo veliko več dobrega, kot samo to, da izboljšamo svoj videz. Joga obraza vpliva tudi na boljše počutje, odpravlja glavobole in izboljša našo koncentracijo, opozarja Karin Velikonja.

"Obrazna joga je trening obraznih mišic," nam razloži Karin Velikonja, inštruktorica joge obraza. Dodaja, da lahko "tako kot treniramo naše mišice na telesu, isto storimo z mišicami na obrazu".Sploh v boju proti staranju se je namreč treba zavedati, da ni zgolj koža tista, ki se začne z leti spreminjati: "V ozadju je veliko več," je jasna Karin, "ko se začnemo starati, se začne gubati koža, mišice (ki jih večine ne uporabljamo) pa atrofirajo. Kar pomeni, da začnejo izgubljati volumen in padati, in ker je koža pripeta na mišico, se to posledično vse isto dogaja s kožo. Ko ob tem izgubljamo še maščobo in kostno maso, pa se začnejo spremembe."

S tem opozarja, da imamo tako lahko pri 40 letih popolnoma drugačno obrazno obliko kot pri 20 letih. Kako pri tem pomaga obrazna joga? Poglejte si v videu!

Ravno zato, ker z njo pospešimo cirkulacijo, je obrazna joga veliko več kot zgolj "brisanje gubic", je jasna Karin: "S pospešeno cirkulacijo vplivamo tudi na žleze v glavi, možgane, zato so vaje odlične za izboljšanje koncentracije, recimo pri učenju in na delovnem mestu." Trening obraznih mišic poveča cirkulacijo v celotni lobanji, kar privede do izboljšanja počutja in v telesu uravnava ravnovesje. Pospešena cirkulacija povečuje tudi proizvodnjo kolagena in elastina, hitrejše izločanje strupov iz telesa, kar privede do lepše in sijoče kože.

A pozor – pri izvajanju joge obraza lahko delamo napake

Ko se odločamo, da gremo v tovrstno vadbo, Karin Velikonja svetuje, da jo začnemo izvajati pod nadzorom: "Že struktura mišic je zelo pomembna. Mišice na obrazu so zelo tesno povezane med seboj,zato izvajanje ene same vaje, ki jo vidimo na spletu, ni dovolj in ne prinese rezultatov." Vaditi moramo strukturirano, korak za korakom, in vaje izvajati pravilno, zato je pomembno, da nam nekdo pokaže, kako.

Karin opozarja, da moramo trening obraznih mišic začeti počasi in na začetku izvajati statične vaje: "Na spletu lahko najdemo ogromno vaj, ki so zelo dinamične, a če začnemo mišico dinamično uporabljati takoj, si lahko dejansko naredimo več škode kot koristi."

Kdaj je prepozno, da bi poskusili?

"Nikoli!" pravi Karin. A opozarja, da je preventiva najboljša izbira. Več si poglejte v videu!

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Med velikonočnimi prazniki bo tudi vreme praznično
ŠPORT
Oranžni zmaji ostajajo odbojkarski vladarji: 'Vsa ...
POP IN
Zvezdnik popolnoma spremenil videz
TV ODDAJE
Razplet, ki ga sodniki niso želeli videti
VIZITA.SI
13 stvari, ki jih vaše telo govori o vašem zdravju
OKUSNO.JE
MasterChef izziv iz ene same sestavine!
ZADOVOLJNA.SI
Meg Ryan pretiravala z botoksom
MOSKISVET.COM
Kdo zasluži več? Luka Dončić, Jan Oblak, Anže ...
BIBALEZE.SI
Kakšna oblačila niso primerna za vrtec, kakšna pa ...
CEKIN.SI
Policija opozarja: Ste v reži bankomata našli ...
DOMINVRT.SI
Moderni načini barvanja pirhov
BIBALEZE.SI
Pričarajte nasmehe na obraze