20.05.2018
LJ
21° / 11°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Pred 15-imi leti si je dala povečati ustnice, danes pa ...

47-letna Jillian Paris si je pred petnajstimi leti dala v ustnice vbrizgati obliko kolagena imenovano Artecoll. Šlo je za parmanentni kolagen, ki ji je nekoliko poudaril videz ustnic. A beliko let kasneje, je njeno telo pričelo zavračati kolagen in utrpela je grozljivo reakcijo nanj.

Ustnice
15 let po tem, ko so ji vbrizgali parmanentno polnilo, je utrpela hudo reakcijo nanj, (Foto: todaysnews.net)

Britanka Jillian Paris je mislila, da ji bodo ustnice eksplodirale, ko je utrpela reakcijo na kolagen v ustnicah, ki so ji ga vbrizgali pred petnajstimi leti. Pri 32-ih letih se je namreč odločila za parmanentno povečanje ustnic s kolagenom imenovanim Artecoll. Niti sanjalo se ji ni, da ima lahko čez nekaj let težave zaradi tega. A pri 47-ih letih je njeno telo pričelo zavračati polnilo in prišlo je do kroničnega vnetja tkiva. Koža je postala otrdela, vroča in boleča. ''Telo je polnilo dobesedno potiskalo iz ustnic. Bilo je grozljivo. Mislila sem, da mi bodo ustnice eksplodirale,'' se spominja.

Morala je na zasebno kliniko na operacijo, ki jo je stala dodatnih 5000 evrov in s katero so ji odstranili polnilo. Sedaj se ne more več smejati, saj ji je vnetje poškodovalo nekaj živcev v kotičkih ustnic in ta predel je nekoliko omrtvičen. ''Vseeno sem hvaležna, da so mi kirurgi uspeli rešiti ustnice. A še vedno sem iznakažena, kar je močno vplivalo na mojo samozavest. Tudi iz hiše nočen več,'' je povedala za britanski Mail Online.

Za povečavo ustnic se je Jillian Paris iz okrožja Merseyside odločila, ker je pri 30-ih zbolela za kožnim rakom in si je s posegom želela nekoliko povečati samozavest. Sprva se je odločila za korekcijo vek in za to izbrala priznanega kirurga. Ker je bila s posegom zadovoljna, se je dve leti kasneje odločila še za povečanje ustnic s parmenentnim polnilom. Danes se ta polnila ne priporoča več, zaradi povečanega tveganja za vnetja, otrditev tkiva in brazgotinjenje.

Ustnice
To je snov, ki jo je njen imunski sistem pričel zavračati. (Foto: todaysnews.net)

A Jillian Paris, ki ima tudi svoje kozmetično podjetje, se takrat ni zavedala tveganja. ''Vedno sem si želela malo bolj poudarjene ustnice, nič dramatičnega. Samo lepo, polno obliko. Po tem, ko sem se spopadala s kožnim rakom, sem se zelo veselila, da bom znova videti bolj sveža. Prepričana sem bila, da sem sprejela dobro premišljeno odločitev, po tem ko sem se o posegih dobro pozanimala,'' je dejala. A takrat tveganja še niso bila dobro poznana. 15 let kasneje se je z njimi spopadala tudi sama.

Danes težko je in govori normalno, svojo zgodbo pa je želela deliti z drugimi, da bi opozorila na nevarnosti, na katere sama ni pomislila. ''Glede na vse, kar sem prestala zaradi povečanja ustnic, bi drugim svetovala, naj si v obraz ne vbrizgajo nič parmanentnega. Preprosto ni vredno tveganja,'' je dejala.

Ustnice
Edina rešitev je bila, da ji odstranijo parmanentni kolagen iz ustnic. Danes težko je, govori in se težko smeje. (Foto: todaysnews.net)

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 4
 
METKA102 17.03.2016 20:54:34
Ženske, nehajte nositi denar raznim dohtarjem, ki iz vas delajo spake.
Maja Mozgan 17.03.2016 19:08:31
taki ljudje se mi sploh ne smilijo...
Joža Gabroža 17.03.2016 17:50:20
lepa si bla še bolj pa pametna
 
PSIHOTERAPEVT 17.03.2016 15:56:44
lepo zgleda .. mal polnila se za v mozgane pa bo ok :D rad bi se vsedu dol na kavo znjo in ji reku uuuu kako si danes lepa :D
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave