21.01.2019
LJ
/ -2°
Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Možganska kap Nekateri ne vedo, da imajo večje tveganje za kap Fant Zmagoviti ples po zdravljenju, ki je obkrožil svet

Razkrivamo skrivnosti Skandinavk, ki odvzamejo leta z obraza

Skandinavske ženske so dobro poznane po tem, da imajo popolno kožo in lepoto, ki z leti ne zbledi. Strokovnjaki finske lepotne blagovne znamke so razkrili, kaj so glavne skrivnosti skandinavskih žensk, zaradi katerih uspejo ohraniti mladostno kožo.

Koža
Skandinavske ženske prisegajo na naravni videz in na zdravje kože. Tako na prvo mesto postavljajo nego kože in ne prikrivanje pomanjkljivosti z ličili. (Foto: iStock)

Skandinavske ženske prisegajo na naravni videz in na zdravje kože. Tako na prvo mesto postavljajo nego kože in ne prikrivanje pomanjkljivosti z ličili. Tu je nekaj njihovih trikov.

1. Nanašanje kreme na kožo

Ko na kožo nanesemo kremo za obraz, je pomembna tudi tehnika nanosa. Masažna tehnika, kjer nežno pritiskamo in vtapkamo kremo v kožo, je najboljši način za mikrocirkulacijo kože in za to, da od kreme, ki jo nanašamo prejmemo kar najboljši učinek. Samo mazanje kreme na obraz je manj učinkovito kot vtiranje s tapkanjem. Saj ob mazanju kreme na obraz raztegujemo kožo, zaradi česar lahko izgubi elastičnost in čvrstost. Poleg tega je nežno vtiranje kreme okoli oči ključnega pomena, saj je tam koža tanka in občutljiva - nežno tapkanje predela bo zmanjšalo tudi otekanje področja in poskrbelo za bolj mladostni videz.

Koža
Uporabljajo dobre vlažilne kreme. (Foto: iStock)

2. Primeren trenutek

Priljubljeni finski rek pravi, da so ženske videti najbolje, ko stopijo iz savne. Finci dobro vedo, da savna pospeši prekrvavitev po telesu, sprosti stres iz telesa in odstrani toksine iz kože. Če nimate dostopa do savne, si lahko pomagate tako, da kvalitetno kremo nanesete na obraz tik za kopanjem ali tuširanjem - takrat so pore odprte, boljši je pretok krvi, zaradi česar se bodo dobrodejne snovi kreme bolje vtrle v kožo.

3. Več vitamina C

Zdrav naravni sijoč videz nas v trenutku pomladi. Skandinavske ženske se dobro zavedajo, da koža brez sijaja v trenutku poglobi gube, zato ves čas skrbijo za sijoč videz kože. To lahko najlažje dosežemo z uživanjem čim več živil bogatih z vitamonom C. Z njimi so bogate pomaranče, mandarine in drugi citrusi, te močne antioksidante pa vsebuje tudi jagodičevje in zelenjava, kot je denimo paprika. Vitamin C bo pomagal ustvariti bolj zdrav videz kože.

Savna
Priljubljeni finski rek pravi, da so ženske videti najbolje, ko stopijo iz savne. Finci dobro vedo, da savna pospeši prekrvavitev po telesu, sprosti stres iz telesa in odstrani toksine iz kože. (Foto: iStock)

4. Izkoristite dobrodejne lastnosti vode

Ko preverite seznam snovi, ki najbolj poskrbijo za navlaženost, boste povsod odkrili, da je naprej omenjena voda – primarna snov v večini kozmetičnih formul.

Voda deluje kot prevodnik, ki pripelje v vodi topne snovi do področij, ki najbolj pomagajo koži, da ostaja lepa in napeta. Finci vodo uporabljajo v številnih lepotnih ritualih, od proizvodov za odstranjevanje ličil do proizvodov, ki vključujejo vlažilne formule. Za lepo kožo je pomembno tudi, da spijete dovolj vode.

Koža
Prisegajo na naravni videz. (Foto: iStock)

5. Manj je več

Pri Skandinavcih se minimalizem prenaša tudi na področje ličenja. Ženske na severu so prepričane, da jim debele plasti ličil in pudra ne pomagajo ohranjati zdrave in mladostne kože. Prav zato ličila uporabljajo le, da poudarijo nekatere svoje prednosti, ne pa, da z njimi prikrivajo nepravilnosti. Ličila v plasteh dolgoročno nikoli ne bodo poskrbela za lep videz kože, lahko pa pri temu pomaga primerna nega kože. Pomembno je, da vsak dan pravilno in s primernimi izdelki odstanite ličila in da redno vlažite kožo s kvalitetnimi kremami.

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 2
Frane Šajn 13.04.2018 20:17:52
Dobri geni to je vse kar morate imeti vse drugo je žal utvara ali davek na neumnost!
Matjaž Rogel 14.04.2018 10:28:46
..duh & willd & free..
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave