20.05.2018
LJ
21° / 11°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Tega ni pričakovala!

24-letna učiteljica Amelia Greville si je želela večjih ustnic, da bi bila videti kot Kylie Jenner. A ko so ji vbrizgali polnila v ustnice, so te otrdele in postale povsem modre ter zagnojene. Amelia danes poseg nadvse obžaluje.

Ustnice
Mlada učiteljica Amelia Greville si niti v najhujšinočni mori ni mogla predstavljati, kakšne posledice bodo pustila poceni polnila. (Foto: dopegist.com)

Britanka Amelia Greville, ki dela kot učiteljica v Bangkoku, si je preko spletne strani s popusti kupila bon za povečanje ustnic v tajski kliniki. 24-letnica, ki je rojena v Redditchu, je bila sicer nekoliko zaskrbljena zaradi nizke cene storitve, a ker je pisalo, da polnila, ki jih uporabljajo niso trajna, si je mislila, da bodo njegovi učinki kmalu pošli. Kot priznava, si je predstavljala, da so polnila nekaj podobnega kot barve za barvanje las, ki jih kupiš v drogeriji. ''Nisem tip človeka, ki bi uporabljal lepotne operacije in nikoli nisem bila nezadovoljna s svojimi ustnicami. A moja prijateljica si vbrizgala polnila in tudi Kylie Jenner je prestala ta poseg in to je pač nekaj, kar ljudje počnejo. Ker je pisalo, da niso trajna, sem si mislila, da so tako kot barva za lase,'' je povedala za britanski Mail Online.

Aprila lansko leto se je odločila za poseg in v kliniki so ji vbrizgali polnila v ustnice. Sprva je bila z videzom zadovoljna. Ustnice so bile bolj polne in sočne. A nekaj mesecev kasneje, se je njena največja nočna mora pričela. Nenadoma so ustnice otrdele, postale modre, na njih pa so se razvile gnojne bulice, ki so bile videti kot ogromni mozolji. ''Pogledala sem se v ogledalo in bila sem grozljiva,'' se spominja Amelia. ''Jokala sem in fantu povedala, kaj se je zgodilo, a doma nisem upala priznati.''

Bila je obupana, stanje pa je bilo vse slabše. Ko je šla iz stanovanja, je imela občutek, da vsi strmijo vanjo. ''Ustnice so na obrazu in so prva stvar, ki jih človek opazi na tebi. Moje so bile groteskne, izmaličene.'' Stanje se ni izboljšalo in kmalu je spoznala, da ne bo nič bolje.

Uničene ustnice so ji načele samopodobo in razšla se je s fantom. ''Nisem dovolila, da me poljublja, saj me je bilo preveč sram. Sčasoma sva se razšla. Prenehala sem se smejati in še danes skušam imeti čim bolj zaprta usta, saj so drugače vidne bule na njih.'' 

Polnila so navadno izdelana iz hialuronske kisline – snovi, ki je naravno prisotna v koži in povečuje volumen, zaradi česar so ustnice videti bolj polne. Polnila so v ustnicah prisotna pol leta, nato pa jih telo naravno izloči. Če je oseba nezadovoljna z njimi, bi morala injekcija encima hialuronidaza razgraditi hialuronsko kislino in izničiti učinke hialuronske kisline v 24-ih urah. A žal pri Ameliji ni bilo tako.

Vrizgali so ji prepovedana polnila

Ko se je vrnila na kliniko, kjer so ji vbrizgali polnila, ji niso želeli pomagati, razen če bi plačala za dodatne injekcije in zdravljenje. Preko spleta je odkrila, da ima granulom – vnetje tkiva, ki je dobro poznan zaplet silikonskih polnil. Ker ji v kliniki niso želeli pomagati, se je obrnila na drugo kliniko, kjer jo je zdravnik pogledal in šokiran odkril, da so ji vbrizgali polnila, ki so na Tajskem prepovedana. 

Spoznala je, da je bila žrtev prevare, ki na Tajskem na žalost ni redkost. Bangkok je namreč poznan po ilegalnih klinikah, kjer tako imenovani 'slabi' zdravniki uporabljajo najcenejše in celo prepovedane materiale, da bi bile njihove storitve cenejše. Če lahko cena polnila seže tudi do 500 evrov, je Amelia za celoten poseg odštela le 60 evrov. Prav zaradi nizkih cen, pa se številni ljudje ujamejo v kremplje nelegalnih klinik.

''Grozljivo je, če se ti zgodi kaj takega. Učim v osnovni šoli in otroci so me spraševali: 'Učiteljica, kaj je narobe s tvojimi ustnicami?' Bila sem ponižana. Poseg je uničil mojo samopodobo. Že samo ideja, da bi šla na zmenek, mi nažene strah v kosti, zato ne bom hodila na zmenke, dokler me ne popravijo. Sram me je. Oteklino skušam prikriti z ličili. Tolikokrat sem že jokala zaradi tega,'' je odkrita 24 letnica, ki je bila žrtev prevare.

Kot pravi, je zaupala spletni strani, kjer je našla ponudbo, zato je mislila, da je klinika preverjena. ''Če bi preverili, s kakšno kliniko sodelujejo, do tega ne bi prišlo. V Britaniji do česa takšnega ne bi prišlo, saj tudi pri tovrstnih ponudbah preverijo, s kom sodelujejo. Niti na pamet mi ni prišlo, da bi bilo tu lahko drugače,'' je dejala.

Zdravnik v kliniki jo je napotil na bolnišnico v Bangkoku, kjer so ji povedali, da ji lahko pomagajo z operacijo, pri kateri bi ji presadili maščobo. A poseg bi stal okoli 2000 evrov. Ker si sama tega ne more privoščiti, je svojo zgodbo delila v medijih, sedaj pa zbira sredstva za operacijo. S svojo zgodbo pa je želela tudi druge opozoriti na nevarnost poceni posegov.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 14
 
siupamoizvedetiresnico 12.01.2016 07:56:42
Zanimivo je, da moški v večini ne odobravamo plastiščnih operacij ali drugih "lepotnih" posegov še posebej, če za to ni dejanske potrebe pa vendar ženske to tako rade počnejo, saj vem, se bo našla katera, ki bo rekla, da to počne zaradi sebe.... če se ne moreš sprejeti takšnega kakršen si potem nisi niti vreden samega sebe kaj šele koga drugega.
Karnead 12.01.2016 07:07:43
Zakaj ima blondina nad posteljo narisan veliki "A""? Da ne pozabi med seksom na tekst!!!
 
cosmosjasnovidec 12.01.2016 00:53:59
Tudi ona Severina ima taka usta pa je nič ne moti.
 
otocanka 11.01.2016 19:03:18
Če ni pameti v glavi, je pač ni. Še niti ena/eden ni bil lepši po plastični operaciji, polnilih, silikonih. Plastična operacija, ki jo potrebuješ, je čisto nekaj drugega. Čez naravno je ni, a to večina spozna, ko je prepozno. Da nekomu plačaš, da te pogrdi, je pa res neumnost na kubik. Ja, človeška neumnost ne pozna meja. Me prav zanima kaj bodo naredili z ljudmi polnimi silikona, ko umre...najprej bodo morali secirati, da jih vzamejo ven, saj kurjenje silikona ni dovoljeno.
k_komet 11.01.2016 20:49:43
To pa ni res....odvetnik Matoz je z vsakim posegom lepši....)
ata janez 11.01.2016 18:41:24
Blondinka pač.
komir10 11.01.2016 19:48:33
na napakah se učimo...
BoboPoštenjak 11.01.2016 17:19:26
tudi za potegnit ji ga nebi dal.
 
tantadruj1 11.01.2016 17:03:09
učitlca hahahahaha
slovenc79 11.01.2016 16:18:40
neumnost škodi zdravju. in prav je tako.
brabusednet 11.01.2016 16:02:51
Jaz takšni kravi privoščim,še v možgane si naj botex vbrizga.
 
dioli 11.01.2016 15:52:56
upam da uči telovadbo..
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave