23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

'Vampirski dvig prsi' res deluje?

Oskarjevci se vsako leto razveselijo bogatih daril. Med njimi je največ prahu dvignil "vampirski dvig prsi." Isti zdravnik se je spomnil tudi "vampirskega faceliftinga," ki si ga je pred letom in pol privoščila Kim Kardashian.

Privlačne prsi
Šlo naj bi za pomlajevanje s plazmo, ki je bogata s trombocidi. (Foto: iStockphoto)

Vsako leto nominiranci za najboljše igralce in najboljšega režiserja – v primeru, da v roke ne prejmejo prestižnega kipca, domov odidejo z več sto tisočaki vredno tolažilno nagrado. V tem primeru darilno košaro. V njej bodo tokrat potovanje v Izrael, treking po Japonski, doživljenjska zaloga kreme in … tako imenovani vampirski dvig prsi. Kaj to je in ali je mogoče, da deluje, smo se vprašali.

Kako deluje? 

Gre za vbrizgavanje pacientkine krvi v njen dekolte. Kri vzamejo iz roke. Na podoben način, kot odvzamejo kri za preiskave. Nato pa jo centrifugirajo, da dobijo plazmo, ki je bogata s trombociti. Gre za majhne celice, ki – neaktivne – samo plavajo po krvi. Aktivirajo se, ko je nekje v telesu potrebna obnova. Zato naj bi se aktivirale, če jih vbrizgamo v kožo, ki potrebuje pomladitev. Takšno pomlajevanje z lastno plazmo se lahko uporablja za vrat in dekolte, lahko pa tudi za obraz ali celo hrbtišče rok. Ker gre za telesu lastno snov, naj bi bilo manj možnosti za alergične reakcije. S takšnim vampirskim dvigom naj bi prsi delovale tudi bolj oble in naj bi se nekoliko dvignile. Pri nekaterih ženskah naj bi bili rezultati stalni, pri večini pa naj bi bilo treba postopek vsako leto ponoviti. Spomnil se ga je zdravnik, Američan dr. Charles Runels.

Nekateri dvomijo v varnost in učinkovitost postopka

Dr. Phil Haeck, predsednik ameriškega združenja plastičnih kirurgov, je za New York Times povedal, da ni bilo opravljenih dovolj študij. Da naj bi šlo samo za osebne izkušnje. Dr. Joseph M. Gryskiewicz, tudi član združenja, pa je v istem članku dejal, da gre za postopek, ki je ravno tako učinkovit kot katero koli drugo polnilo. So pa polnila bolj preizkušena.

Vampirskega dviga prsi javno ni priznala še nobena zvezdnica. Si je pa facelifting poleg Kim Kardashian privoščila tudi manekenka Bar Refaeli in na svojem Instagramu objavila spodnjo fotografijo.

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
 
bine1212 14.02.2016 22:33:41
"trombocidi" Bravo, L.E., obvladaš materni jezik.
 
MaJya 14.02.2016 09:05:44
Ta dekolte na slikije res hud
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave