22.01.2018
LJ
/ -2°
Sreča 80 let trajajoča študija razkriva, kaj nas res osreči Spanje Koliko spanca potrebujemo glede na našo starost? Tamara Božić Tamari Božić je v dveh letih uspelo izgubiti kar 70 kilogramov Donald Trump Trumpova prehrana povečuje tveganje za raka debelega črevesa za 33 %

VIDEO: Le kako uspeva Špeli?

V zimskih mesecih, ko je zrak suh in mrzel, so naši lasje še posebej na udaru, zato jim moramo privoščiti posebno nego. Kako za svoje dolge in močne lase pozimi skrbi voditeljica Špela Močnik?

Zabava v znamenju sedmice - 1
Špelini lasje so močni in svetleči. Frizerja obiskuje vsake dva meseca, doma pa jim privošči hranilne obloge, razčesuje pa jih s primerno krtačo. (Foto: Teja Pelko)

Pozimi, ko se temperature gibljejo pod nič stopinjami in je v zraku manj vlage, so 'ekstremnim' razmeram izpostavljeni tudi naši lasje. Če želimo, da bodo zdravi in se bodo lepo svetili, jim moramo, v prvi vrsti doma, namenjati pravilno nego.

Med nego las poleti in pozimi ne bi smelo biti razlike, pravi Primož Keršič, frizerski mojster in mednarodni frizerski izobraževalni stilist. Za lase moramo tako dobro skrbeti vse letne čase, res pa je, da so pozimi, za razliko od drugih letnih časov, lasje izpostavljeni hladnemu in suhemu zraku. “Las v obeh primerih izgublja svojo vlago, vitamine, beljakovine, in to so osnovne sestavine, ki jih je treba vračati v las,“ pravi in razlaga, da je pri tem najbolj pomembna prav nega na domu. Strankam zato svetuje, naj uporabljajo šampone, ki so primerni za njihov tip las. V primeru zelo poškodovanih las pa vam z maskami, oblogami in rekonstrukcijami las lahko pomagajo strokovnjaki.

Lasje
Lasem morate povrniti vlago, vitamine in beljakovine. (Foto: iStockphoto)

Mnogi pa lase še vedno negujejo z recepti iz babičine kuhinje. Vendar je linija med naravo in kemijo danes zelo tanka in vsa olja, beljakovine ter ostale naravne sestavine so združene v profesionalnih sredstvih za nego las. “Ta so bolj učinkovita, lažja za uporabo, učinki pa so mnogo boljši,“ pravi in dodaja, da je po njegovem mnenju čas, da pozabimo na babičine recepte. “Z njimi sicer ni nič ni narobe, niso škodljivi, vendar pa je z njimi veliko več dela, učinek pa je slabši.“

Ob vsem tem pa smo o tem, kako za skrbi za svoje dolge in močne lase, povprašali tudi voditeljico Špelo Močnik, ki je redna obiskovalka frizerskega salona, konice las pa striže na dva meseca. “Doma pazim samo, da jih češem s pravo krtačo, da jim namenjam dovolj obloge v smislu balzama, da jih ne puščam predolgo mokre, ker se mi zdi, da ni dobro oziroma me tudi prej zebe. Nimam pa nobenih skrivnih receptov ali pa da bi bolj pazila kot ostale letne čase.“

Lasem v teh mrzlih dneh ne prinesejo nič dobrega niti pokrivala in šali, ki jih vozlajo. Vendar je zdravje vseeno na prvem mestu in zato zaščitite svoja ušesa in glavo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 8
 
diocles 06.02.2012 13:26:46
ta špela močnik je tako cortkano kmečko dekle, moji babici bi bla super, prababici pa še bolj, edin včasih se ne obnaša skladno s svojim bistvom in hoče bit ene sexy bejba
 
LaFemme 05.02.2012 22:44:31
Dol mi maha za to, kako jih Močnikova poštima.
 
volek 05.02.2012 21:24:32
Jan kaj pa Grošeljca pa Kleinkirherca. Te dve sta pa ja ta narbolš bejbi. A je Grošeljca že prišla iz Filipinov?
mr.izi 05.02.2012 10:14:15
dejte mal bolj dobro pogledat sliko kako se ji cepijo . Bo treba malo pristriči. me res zanima koliko pojma ima ta ki je prispevek pisala, jaz nisem tega faha pa še moški, dej pjt mal nazaj v šolo al pa na kakšen tečaj!!
 
olaf45 05.02.2012 10:12:48
Nobeni frizerji in maske ne pomagajo če geni ne delajo v tej smeri!!!
 
olaf45 05.02.2012 10:09:34
Špela Močnik je fejst punca!Škoda da jo ni več na radiu HIT!!Nezamenljiva je!!!
hotchilipoper 05.02.2012 12:01:33
Ja res je mal dolgcajt
olaf45 05.02.2012 20:02:04
povejte mi zakaj minusi!!!!!!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Nespečnost

Ste se kdaj spopadali z nespečnostjo?

Uporabne povezave