09.12.2018
LJ
/ -0°
Srce Kaj o vas pove hoja po stopnicah? Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap Sreča 7 stvari, ki jih najsrečnejši pari delajo drug za drugega kašelj Neverjetno, kaj je izkašljal moški

VIDEO: Znebite se glivičnih nohtov

Glivične okužbe nohtov so precej pogosta nadloga, s katero se soočajo mnogi. Ta sicer ni boleča, je pa izjemno vidna, saj se nohti obarvajo, začnejo odstopati in se debelijo. Če stanja ne zdravimo, se le slabša, glivice pa se širijo še na druga področja.

Znebite se glivičnih nohtov

Nalagam..

Fotogalerija (7)

  • Glivični nohti - 2
  • Glivični nohti - 4
  • Glivični nohti - 5
  • Glivični nohti - 7
  • Glivični nohti - 8
  • Glivični nohti - 1
  • Glivični nohti - 3
Pedimed
Si do poletja želite lepih stopal? Potem zanje poskrbite že danes. Glivične okužbe nohtov lahko zdravite z medicinsko pedikuro. (Foto: iStockphoto)

S to težavo se sooča tudi 50-letna Tatjana, ki se je po pomoč obrnila na pedikerko Karmen Perko. ''Moti me predvsem poleti, ko nosim sandale in je treba pokazati noge. In gledaš vse ostale lepe noge po plaži. Težava je v tem, da je glivično okužbo težko prikriti. Četudi noht namažeš, da bi skril, je pa oblika nepravilna in se vidi.''

Karmen Perko
''Glivične nohte saniramo tako, da odstranimo oboleli del nohta in ga nato zdravimo z antimikotiki,'' pojasni pedikerka Karmen Perko. (Foto: Katja Benčina)

Ker je predolgo odlašala, je bilo stanje že slabo, zato je bilo treba najprej odstraniti odvečno roževino, s katero se glivice hranijo. ''Glivične nohte saniramo tako, da brusimo noht. Ta del, ki je bolan, je treba odstranit, da se lahko sploh začne zdravljenje,'' pojasni specialistka na področju problematičnih stopal Karmen Perko iz centra za medicinsko nego nog Pedimed.

Po brušenju je na nohte treba nanesti antimikotična sredstva, ki zavirajo razvoj glivične okužbe. Pomembno pa je, da z zdravljenjem nadaljujete tudi po medicinski pedikuri. ''Po njej je priporočljivo, da stranka doma na okužena področja dvakrat na dan nanaša lokalni antimikotik. Ni pa priporočljivo, da se sami lotijo čiščenja in pedikure, saj se lahko glivice prenesejo na roke,'' še pojasni Karmen Perko.

Pomembna je tudi nega doma

Poleg medicinske pedikure je pomembno, da nosite nogavice, ki jih lahko prekuhate, razkužite svojo obutev in po tuširanju dobro osušite predele med prsti. Da ne bi okužbe prenesli na druge člane družine, uporabljate svojo brisačo in obutev. Sicer pa je trajanje zdravljenja odvisno predvsem od tega, v katerem stanju ste se obrnili na strokovnjaka. Zato je dobro, da glivično okužbo prepoznate zgodaj. ''Prvi znaki so sprememba nohta, ki postane zadebeljen, rumen, ima neprijeten vonj. Vidijo se črtice, ki gredo proti korenini. In v tem primeru je priporočljiva takojšnja sanacija,'' opozori pedikerka.

Če si torej želite v tople dni zakorakati z lepimi stopali, je sedaj ravno pravi čas, da poskrbite zanje.

Karmen Perko
Pedikure se nikar ne lotevajte sami, da si glivic ne prenesete še na roke. (Foto: Katja Benčina)

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 6
 
sdgdgdfgdggd 14.06.2013 15:30:53
URGO lak za glivice na nohtih preverjeno deluje
SonyGirl 13.07.2013 14:22:17
Men ni nc pomagal.Je pa res,da sm se okuzla v laboratoriju za analizo odpadnih voda,tk da bog ve kaj za enga hudica sm fasala,ker se mi je leto in pol po terapiji z Lamisilom spet pojavilo. Poskusila sem Urgo, Neilner repair, domaci jabolcni kis, Lamisil. Ostane mi samo se cesen, olje cajevca in baje da pomaga tudi konopljino olje,ampak ga je treba jesti.
 
moongirl3 24.03.2012 17:11:42
s čem pa lahko razkužim svojo obutev??
 
nikana 19.03.2012 12:25:55
Tudi meni so se začele pojavljati glivice na nohtih na nogi in sicer so se mi na obeh palcih pokazale vzdolžne bele lise, noht se je začel debeliti. Uspešno sem jih odpravila z mazilom Canesten (vendar mislim, da je to uspešno v začetni fazi). Najprej sem noge namakala v vodi, ki sem ji dodala kis in sol. Potem sem nohte povsem ostrigla in si vtrla kremo za in ob noht, kolikor je pač šlo. To sem ponavljala enkrat tedensko, pol leta. Glivice so izginile in upam, da sem jih premagala.
 
zetta 19.03.2012 09:35:47
Prosim, če mi svetujete kakšno dobro pedikerko na obali za to težavo...
hotchilipoper 19.03.2012 08:30:57
Pomaga tudi laser
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave