16.01.2019
LJ
/ -1°
Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko Limonada Pijte limonin sok, če se spopadate s temi težavami Camilla Razkrila 7 preprostih korakov, s katerimi lahko preoblikujete svoje telo

Špela Gorenc Jazbec, fizioterapevtka in terapevtka razvojno nevrološke obravnave

Staršem svetuje o razvoju in razvojnih težavah, ki se pojavijo pri njihovih otrocih ter o pravilnem ravnanju z dojenčkom (handling).

Špela Gorenc Jazbec

 

Špela Gorenc Jazbec je diplomirana fizioterapevtka in terapevtka razvojno nevrološke obravnave. Zaposlena je v razvojni ambulanti Zdravstvenega doma Kranj, kjer se vsakodnevno srečuje s starši in njihovimi otroki, ki imajo manjše ali večje motnje v razvoju. "Ker sem tudi sama mama, mi tudi tovrstne izkušnje pri mojem delu velikokrat pridejo prav."

Staršem svetuje o razvoju in razvojnih težavah, ki se pojavijo pri njihovih otrocih. ''Otroka obravnavam celostno in se mu posvetim kot celoti. Staršem svetujem glede pravilnega ravnanja z dojenčkom (handling) in ga vsakemu otroku prilagodim glede na njegove težave oziroma potrebe, ki jih ima. To je pomembno z vidika individualnosti vsakega dojenčka, otroka posebej. Otrokov razvoj spremljam dolgoročno," pojasnjuje Jazbečeva in dodaja, da je zelo pomembno starše ozavestiti o pomembnosti pravilnega ravnanja z dojenčki, od pravilnega oblačenja, slačenja, pestovanja, hranjenja … do tega, kako ravnati pri prvih korakih, ki jih naredi njihov otrok.

Staršem pomaga tudi pri navajanju dojenčkov na hranjenje po žlički in drugih težavah, ki se lahko pojavijo pri hranjenju, dojenju. "Ker si tudi dva otroka med seboj nista enaka, je terba tudi pravilno ravnanje z dojenčkom prilagoditi vsakemu posebej, saj ni nekega univerzalnega »recepta« za vse. Pri tem pa zelo rada in z veseljem priskočim na pomoč vsem staršem, ki se zavedajo, kako pomembno je to za nadaljnji razvoj njihovega otroka."

"Želim si, da bi vsi starši svojim otrokom lahko ponudili najboljše možnosti za res kvaliteten razvoj, zato sem se odločila napisati priročnik Pravilno ravnanje z dojenčkom (»baby handling«) ter pravilna izbira ustrezne opreme in pripomočkov. Tako lahko vsak starš sam presodi, kaj je za razvoj njegovega otroka res najboljše."


 

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 2
 
Jasniica 12.04.2013 17:11:57
Moj otrok ima 5 mesecev kar naprej daje prstke v usta,slina mu tece iz ustec,nejesc komaj poje 100ml mleka..rad ima sadne kase ampak od njih ne bo pridobil na tezi..strah me je sicer je imel pred mesecom dni 7860kg...a je razlog za strah?prosim pomagajte
salabajzros 16.09.2017 07:06:10
Dlesni....to je normalno,brez panike!!! Kupite otroku pripomocek za srbenje dlesni. Pri petih mesecih otrok je vse ...kar mu das,vendar moras paziti kaj mu das....
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave