20.05.2018
LJ
21° / 11°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Podarjamo brezplačno lasersko operacijo oči

POMAGAMO DO BOLJŠEGA VIDA

Se že dolgo časa spopadate z dioptrijo in ste se naveličali očal in leč? Skupaj s strokovnjaki očesnega centra Morela okulisti bomo nekomu izmed vas podarili brezplačno lasersko operacijo vida z najsodobnejšo tehniko FEMTO lasik.

Najsodobnejša laserska operacija oči

Nalagam..
FEMTO lasik - 5
Femto lasik ali i-Lasik metoda prinaša manj možnosti zapletov, okrevanje je krajše, vidna ostrina se hitreje povrne. (Foto: Miro Majcen)

Najsodobnejša metoda laserske operacije oči FEMTO lasik ali i-Lasik omogoča veliko bolj natančen rez roženice kot njene predhodne metode. Prav zato je manj možnosti za zaplete, okrevanje je hitrejše. ''Manj možnosti je tudi za premik režnja. Nekateri omenjajo tudi, da je malo manj suhega očesa. Sigurno pa to metodo lahko uporabimo pri ljudeh, ki niso primerni za operacijo z lasikom,'' je pojasnila oftalmologinja dr. Kristina Mikek iz očesnega centra Morela okulisti. 

FEMTO lasik - 3
Namesto s kirurškim nožem poklopec ustvarijo z laserjem, zaradi česar je natančnost posega še večja. (Foto: Miro Majcen)S to metodo so do danes po svetu pomagali že 5 milijonom ljudi, ki so se na ta način znebili očal in leč. Rez v roženico je pri FEMTO lasiku veliko bolj natančen, ker namesto z nožem v roženico zarežejo z laserjem. Na ta način ustvarijo reženj, ki je veliko bolj tanek, njegovi robovi so bolj optimalno oblikovani. Nato podobno kot pri klasični metodi lasik reženj dvignejo in z excimer laserjem v globljem sloju roženico zgladijo ter tako odstranijo dioptrijo. Nato poklopec položijo nazaj na prejšnje mesto. ''Ko ga vrnemo nazaj, je prijemanje poklopca bolj sigurno, stabilno in manjše so možnosti, da se premakne,'' je pojasnila zdravnica. 

Operacija je neboleča in traja le nekaj minut na vsakem očesu. Pacient takoj po operaciji že vidi dobro. ''Kandidat za operacijo mora biti zdrav, mora imeti stabilno dioptrijo. Preiskave, ki jih naredimo pred operacijo, morajo pokazati, da ni kakšnih odstopanj, kakšnih bolezni roženice, ki bi kazale ali govorile, da bi se po operaciji lahko začelo z roženico kar koli dogajati, spreminjati,'' pove dr. Kristina Mikek. 

Da bi zmanjšali možnosti zapletov, so ključnega pomena tudi pregledi po operaciji. Pacient po posegu dobi natančna navodila, sestra ga zvečer pokliče, če ima morda kakršna koli vprašanja ali ga kaj skrbi. Prejme tudi telefonsko številko zdravnice, da jo pokliče, če bi imel dodatna vprašanja. Pacienta naslednji dan čaka kontrola. 

Z brezplačnim pregledom na katerega se lahko naročite TUKAJ lahko preverite, če lahko do popolnega vida pomagajo tudi vam.

 

Čeprav so zapleti pri metodi FEMTO lasik redki, pa so možni. ''Tako kot pri vsaki operaciji, so tudi pri tej operaciji zapleti možni. Lahko gre za suho oko, lahko za kakšno odstopanje dioptrije. Vse to skušamo po operaciji reševati tako, da je na koncu pacient zadovoljen,'' pojasnjuje oftalmologinja.

FEMTO lasik - 1
Kandidat za operacijo mora biti zdrav, mora imeti stabilno dioptrijo. Preiskave, ki jih naredimo pred operacijo, morajo pokazati, da ni kakšnih odstopanj, kakšnih bolezni roženice, ki bi kazale ali govorile, da bi se po operaciji lahko začelo z roženico kar koli dogajati, spreminjati,'' pove dr. Kristina Mikek iz očesnega centra Morela okulisti. (Foto: Miro Majcen)

Ker do boljšega vida, želimo pomagati tudi tistim, ki si operacije ne morejo privoščiti, bomo nekomu v sodelovanju z očesnim centrom Morela okulisti podarili brezplačno lasersko operacijo oči z najnovejšo tehnologijo imenovano iLasik ali FEMTO lasik. Izpolnite obrazec na dnu članka in tako sodelujte v nagradni akciji. 


Očesni center Morela okulisti je eden vodilnih centrov za očesno refraktivno kirurgijo ne samo v Sloveniji, temveč v širši regiji. Edini v širši regiji imajo tudi akreditacijo ameriške fundacije JOINT COMMISION INTERNATIONAL, ki velja za najuglednejšo akreditacijsko ustanovo na področju zdravstva. Da bi jo klinika prejela mora izpolnjevati vrsto strogih kriterijev, od najmodernejše, vedno posodobljene opreme do tega, da je zdravnik pacientu po posegu dosegljiv 24 ur na dan.

 

 

Vizita Morela

Za sodelovanje v nagradni igri "Vizita Morela" se morate registrirati/prijaviti.
Prijavi se

    Pomagamo do boljšega vida!

  • Daljnovidnost
    Kratkovidnost
    Astigmatizem
    Ostalo
  • S klikom na gumb "Pošlji" se strinjam s splošnimi pogoji.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave