15.11.2018
LJ
12° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...

Se spopadate z razdraženo in vneto kožo po britju?

Tudi najbolj vzdržljiva moška koža se ne more povsem izogniti draženju in vnetjem. Moški se tako soočajo z značilnimi reakcijami po britju, kot so skelenje, mozolji, pustule in razdražena koža. A težave lahko ublažite že z uporabo primernih izdelkov.

Kako negovati občutljivo moško kožo? (Intervju dr. Gesa-Meike Muhr, R&D NIVEA, Hamburg)

Nalagam..
Britje
Da bi se izognili neprijetnim reakcijam pri britju, poskrbite za primerno nego kože. Pri tem vam lahko pomagajo izdelki za občutljivo moško kožo. (Foto: Nivea)

Moški se z občutljivo kožo najpogosteje spopadajo na predelu obraza in na vratu. Stanje lahko dodatno poslabšajo vsakodnevni stres, pomanjkanje spanca in nezdrava prehrana.

Britje
Pri negi občutljive kože vam lahko pomagajo izdelki narejeni iz naravne kombinacije čiste kamilice in pomirjujočega nepozebnika. (Foto: Nivea)

Da to ni redka težava, kažejo mednarodne študije, ki so odkrile, da se kar 57 odstotkov moških spopada z občutljivo kožo, a jih le 49 odstotkov uporablja izdelke, namenjene občutljivi koži. Še posebej je to vidno po britju, ko se lahko pojavijo rdeča razdražena koža, skelenje, občutek zategovanja, mozolji in pustule. Da bi se izognili značilnim neprijetnim reakcijam po britju lahko tako poskrbite že z izbiro primernih izdelkov za nego obraza. Dobro je, da se odločite za izdelke, ki so narejeni iz naravnih sestavin in ne vsebujejo škodljivega alkohola. Linija takih izdelkov je NIVEA MEN Sensitive, ki je narejena posebej za moške z občutljivo kožo in vsebuje izdelke, narejene iz naravne kombinacije čiste kamilice in pomirjujočega nepozebnika. Ta pomiri kožo in odpravlja skelenje, srbečico in rdečino. Poleg vsakodnevne nege z vlažilno dnevno kremo poskrbite tudi za pravilno britje.

Kako se pravilno briti?

Da bi se izognili neprijetnim reakcijam pri britju, pred britjem kožo najprej dobro navlažite s toplo mokro brisačo ali si preprosto umijte predel obraza, ki ga boste brili. Nikoli z britjem ne pričnite na suh obraz. Nato s krožnimi gibi enakomerno porazdelite peno ali gel za britje, ki bosta omogočila udobno in temeljito britje. Pri tem se lahko odločite za gel ali peno, ki vsebujeta blagodejno kamilico in pomirjujoči nepozebnik, saj kožo dodatno zaščitita pred draženjem in urezninami. Pri britju vedno uporabite ostro britvico, saj lahko s topo poškodujete površino kože in nenatančno obijete obraz.

Britje - 4
Moški se po britju pogosto soočajo reakcijami, kot so skelenje, mozolji, pustule in razdražena koža. A težave lahko ublažite že z uporabo primernih izdelkov. (Foto: Profimedia)

Če se brijete vsak dan, je priporočljivo, da britvico zamenjate na vsakih 3 do 10 britij, odvisno od trdote dlačic. Rezilo po nekajkratnih potegih sperite z vročo vodo, ki odstrani nakopičene ostanke in brijte v smeri rasti brade. Če se brijete v nasprotno smer rasti, bodite previdni, saj se lahko urežete ali zarežete pod raven kože, kjer lahko pride do vnetja in okužbe kože. Pri britju rezila ne pritiskajte premočno h koži, ampak ga izvedite z nežnimi potegi. Ko zaključite z britjem, rezilo temeljito očistite, otresite in položite na suho površino, da se do naslednje uporabe dodobra osuši.

Nega občutljive kože po britju

Po britju je koža najbolj občutljiva, zato obraz sperite s toplo vodo in nanjo nanesite losijon ali balzam po britju. Ta naj vsebuje aktivne sestavine, kot so kamilica, vitamin E in provitamin B5, ki pomagajo pomiriti kožo in jo ščitijo pred draženjem.
Del moške nege kože, ki je občutljiva, pa naj bo tudi vlažilna dnevna krema, ki bo kožo intenzivno navlažila in sčasoma zmanjšala njeno občutljivost. Izberite takšno, ki vsebuje UVA in UVB filtre in ne vsebuje alkohola, saj boste na ta način kožo zaščitili tudi pred nevarnimi sončnimi žarki, s tem pa poskrbeli tudi za to, da boste dlje časa ohranili mladostni videz kože.

FB članek - join us

Glasuj

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave