21.01.2019
LJ
/ -2°
Prehlad To je najboljši način za preprečevanje gripe in prehlada Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Odvečna maščoba Ste pretežki in imate preveč maščobe okrog pasu? Trebuh Brez diete je dosegla take rezultate

15-letna dijakinja bi tisto noč skoraj umrla

Ko se je med menstruacijo počutila slabo, temu ni pripisovala posebnega pomena, ker je ravno prebolela gripo. A ko je postajalo počutje čedalje slabše, je le obiskala zdravnika, ki pa je mislil, da je krivec viroza. Ko je tisto noč 15-letna dijakinja zaspala, je skoraj umrla.

 

Zbudila se je, ker je začela bruhati in dobila vročino, se spominja danes 17-letna Peyton Cables iz Kalifornije, kako bi se pred dvema letoma njeno življenje skoraj predčasno končalo. Danes zaradi tega kljub svoji mladosti mnogo bolj razume, kako kratko in dragoceno je. "Nisem mogla več sama hoditi. Močne bolečine sem čutila po vsem telesu. Počutila sem se, kot da so moje noge mrtve. Ko sem vstala iz postelje, sem takoj padla po tleh."

Zbudila se je, ker je začela bruhati in dobila vročino, se spominja danes 17-letna Peyton Cables iz Kalifornije, kako bi se pred dvema letoma njeno življenje skoraj predčasno končalo. Danes zaradi tega kljub svoji mladosti mnogo bolj razume, kako kratko in dragoceno je.

Babica jo je odpeljala v bolnišnico, ker so bili njeni starši v Nemčiji z bratom, ki je poklicni športnik in je tam tekmoval. Ko so slišali, da je Peyton v bolnišnici, so vsi trije prihiteli s prvim letalom. V bolnišnici so ugotovili zastrupitev krvi, ki je že vplivala na ledvica in jetra; dva organa sta že začela odpovedovati. Zdravniki so ugotovili tudi, da njeno telo oteka in da ima srčni utrip dojenčka. "Počutila sem se, kot bi me kdo ustrelil. Nikoli nisem bila tako bolna. V roki sem imela pet infuzij, ena cevka pa mi je vodila v nos. Imela sem 39,4 stopinje Celzija vročine. Ampak niso mi mogli dati zdravil za zbijanje vročine, ker so mi ledvica in jetra odpovedovala. Moj jezik je bil najprej bel, potem pa je postal rdeč. Nikoli nisem imela bolj otečenega grla. Dali so mi vodo, ampak je bolelo preveč, da bi jo popila." Zdravniki so ji lahko dali le antibiotike, a čudežno je preživela.

Nihče ne ve, zakaj lahko tampon povzroči toksični šok, ampak predvidevajo, da se, če ga v telesu pustimo predolgo, v njem začnejo rediti bakterije. Sindrom toksičnega šoka se pojavi redko, a ko se, je zelo nevaren. Zato je treba tampone redno menjati. Sindrom toksičnega šoka je bakterijska okužba. Povzroči jo vrsta bakterij, ki sicer živi na naši koži, v nosu in ustih. Nevarne so le, če zaidejo v krvni obtok. Takrat pride do zastrupitve krvi. Če bolnik ne dobi pravočasno pomoči, začnejo odpovedovati organi.

Znaki sindroma toksičnega šoka:

- telesna temperatura nad 38,9 stopinje Celzija

- slabost in bruhanje in driska

- bolečine v mišicah

- omedlevica in vrtoglavica

- ploščati rdeči izpuščaji, sploh na dlaneh in podplatih

- nižji krvni pritisk

- rdeče oči in ustna votlina

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 4
nonna 21.03.2016 19:07:36
Ma dobro, a ne znate brati. Piše: se spominja DANES 17-letna.
 
BŠK 19.03.2016 20:56:36
Kaj se ne znate razjasniti?
kajenje je zdravo 19.03.2016 15:57:59
Naslov ste napisale l. 2014, tekst pa 2016.
Hellraiser 19.03.2016 15:48:14
Vi napišete 15, spodaš piše 17.. Ahja, jake prevajalce imate :D
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave